Kıyafetler hakkını vererek giyiliyorsa sorun yok bence.

Kendini kıyafetler içinde iyi hissediyorsan sorun yok bence
önemli olan kullanılması ve giyerken mutlu olmak.

Cocuklar her gün üzerini degistiriyorlar, yani kizim krese gidiyor her gün farkli giydiriyorum yikaniyor.
Oglum ise günde en az iki tsört degistirir.
Ben de durum su evde pjama tarzi cok esyam var ve giyiyorumda hepsini. Ben moddan moda gecerim, bazi günler sis hissederim ona göre tsört, bazi günler fit hissederim ona göre. Havanin rengine böle renk secimi yaparim.
Yani cogu esyami giyerim aslinda sene de bir bile olsa. Bu yüzden vazgecemiyorum galiba.
Bircok giymedigim, giymek istemedigim kiyafetimi bodruma indirdim, kiyafet bagisina atacagim vakit bulunca. Ama iste kiyafete zaafim var galiba, daha dogrusu ucuz kiyafete.
Gecenlerde 1 euroya uzun kollu body aldim organik pamuktan mesela evde cok kullandigim birsey hafif ve yumusak, üc tane aldim ama icim rahat etmiyor. Aslinda giyiyorum diyorum mutluyum da aldiklarimdan.
Galiba eskileri aradan cikarmam gerek ki yenilere yer kalsin.. Öyle bir arada kaldim iste..

tatil anlayışımız çok benziyormuş

Kendini kıyafetler içinde iyi hissediyorsan sorun yok bence
önemli olan kullanılması ve giyerken mutlu olmak.

Evet kullaniyorum, hatta bedavaya gelmis pamuklu tsörtler daha da bir mutlu ediyor beni..
Ayni zamanda ucuza cocuk kiyafeti bulmak da.
Minimalizmle catisiyor gibi hissediyorum böyle yaptikca
Yaptigim iyi birseye gelirsek de cocuklarimin iyi kullanilmis, az kullanilmis kiyafetlerini ikinci el cocuk magazasina verdim, secti aldi sezon sonu sattiklarinin yari parasini aldim. Yani 67 euro tuttu, onlarla da simdi cocuklarima büyüyünce giyebilecegi uygun ve kaliteli ürünler almaya basladim.

benim eşimde çok bu düşünce.arada bende de var da eşimde daha çok.şuan sadece ihtiyaç dahilinde alışveriş yapıyorum.ve çokta gerek olmadığını anladım stokçuluğun.dönem dönem her ürün için indirim oluyor.önemli olan o tarihleri kaçırmamak.ihtiyaçları yazıyorum.indirim dönemlerinide.fırsatı bu şekilde yakalıyorum.

Cocuk kiyafetleri ya da resim defteri gibi cok kullanilan cocuk esyalarinda yapiyorum bunu.
ev esyasi falan hic almam mesela indirim fark etmiyor
ama cocuk kiyafetine zaafim var galiba
Benim kücükken cok yoktu kiyafetim simdi cocuklarima cokca aliyorum galiba

Gözümde rafları fazlaca dolu olan bir dolap canlandı.
Bana biraz aşırı geldi.
Minimal yaşam ihtiyacın olduğu kadarını almaktır ama siz indirimli diye fazlaca alıyorsunuz.
ben sürekli giydiğim halde şortlarımı eskitebilmiş değilim
bundan pay biçersek yapmış olduğunuz yöntem de karmaşıklık var.
Tekrar tüm dolaplarınızı gözden geçirmenizi ve 1-2 ay kendinizi gözlemlemelisiniz.
belki de bazı konularda değişiklik yaparsınız :)

Dediğin gibi alıp sürekli kullanıyorsan istifçilik değil bence

ya işte indirimde de insanların gözlerini boyuyorlar da bir yandan
bunu da alın çok ucuz diye insan kapılıp alabiliyor.

Kizimin dolabi dolu evet, etekleri, elbiseleri, takma kanatlari, sürüyle taci var.
Benim ihtiyacim belli, dolabimda 10 yillik gömleklerim de var, botlarim da cünkü hala kullaniyorum.
Cocuk kiyafetleri ise kücülenler bodruma iniyor senede iki kere zaten taramadan geciyor.
Kullanilabilir durumda olanlar satiliyor.
Bilemiyorum kizimi kisitlayamiyorum, beyendigi bir etegi ya da tokayi almaya calisiyorum. Oyuncak aliminda gerekmeyen seyleri almiyorum uygunca konusuyorum. Pelüs oyuncaci cok mesela, pelus oyuncak almiyorum.
Raflarimiz dolu yani, fakat esim kiyafet alisverisi yapmaz corap disinda.
Bir tek cocuklara calisiyoruz diyebilirim.
99 cente kazak bulunca da aliyor insan, okula baslayacak burada üniforma yok, hergün farkli giyinecek demek bu da, illa ki kirleniyor cünkü giyilen.
Kislik monlarini indirimden aldim simdi giyecek montu var, 50 euroluk montu 5 euroya almisligim var
Kendim icin ucuzluktan almiyorum cünkü yeterince var ama cocuklar sürekli büyüyorlar bilen bilir, bir aldigini bir sene sonra zor giyiyorlar bazen

Geçen 6 tişört 1 şort 1 de pantolon aldım ben de.
Ama geçen yaz o kadar çok atımışım ki bu yaz da 4 tişörtümü elden çıkarmıştım. Geri kalanlarda emzirmeye uygun değildi.
Bu yaz başka da bir şey almam zaten.

Benim oğlum hala 10 aylıkken giydiği şortu tişörtü giyiyor. Hala içine sığabilmesi çok tuhaf geliyor. Yeni yeni bi şeyleri küçüldü de ayırmaya başladım. Kışın ciddi bir alışveriş yapmam lazım ona kışlıkları küçüldü baya çünkü

Zorlasam benimkiler de giyer ama beli göbegi az hareket edince aciliyor, sevmiyorum öyle ben büyük büyük giydiriyorum hatta rahat olsun oynasinlar diye

Bizimde geçen yazdan giydiği şeyler var.
kendi bedeninde taytlar küçük geliyor.
o yüzden sezonda alışveriş yapıyorum
mesela geçen kış severek giydiği beresi vardı. başka bere giymedi.
montu bedeninde aldım sonlara doğru biraz dar gelmeye başladı.
kış mevsiminde ilk aldıklarım
mont
bot
çorap
bere (genelde annem alır)
kazak 3-5 tane
kışlık pantolon 3 tane
eşortman
kışlık atlet

gerekliyse 2. alışverişi yaparım

sürekli yıkar giydiririm
leke çıkmıyorsa veya deforme olduysa yeni alırım

kış sonu güzel olanları saklar diğerlerini bağışlarım.

bu yıl kreşe gidecek kızım.
bu şekilde devam mı ederim yoksa değişiklik uygularmıyım bilmiyorum.

benim küçüğüm öyle.nasıl oluyor hala anlamıyorum 2,5 oldu ama daha baya küçük şortları var giyiyor.darda değil yani.

Yasi kac bilmiyorum ama en azindan mont alirken büyük almaya calisirsaniz seneye de giyerken digerinin yanina cesit olur, bazen kurumuyor, kirleniyor falan yedek de olmasi gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…