Ya dün markette ben yine kendimi kaybettim simdi söyle oldu, indirim reyonundan cocuklara iki cift atlet indirimdeydi, kizima iki elbise, bir etek, kendime de iki atlet altim. Simdi ihtiyac miydi aslinda hem ihtiyac hem de degildi. Büyük aldim mesela oglana bir sene sonra belki giyebilir.
Ben de su var uygun bir ürün bulursam aliyorum, cocuklar icin gecerli bu büyük kiyafet stogu yapiyorum cünkü cok cabuk büyüyorlar.
Kizimin okul kiyafetleri simdiden hazir, söyle fiyatlarda yedi sekiz kazagi var mesela, 99 cent, 2 euro, 3 euro.
Dün aldigim elbisenin tanesi de 1,5 euroya geliyordu kalitesi iyiydi.
Yani minimalist olmaya calisiyorum fakat bu yaptigim daha karli gibi geliyor, sezonunda alirsam bir kazak en az 10 euroya geliyor.
Yani bilemedim.. Bir de insan cocuklarina almak istiyor, yeni yeni, farkli farkli giysin istiyorum. Cok mu abartiyorum bilemiyorum. Siz ne düsünüyorsunuz?
Gecen bir de görümcem giymedigi bir sürü tsört ve pantalon ayirmis ben aldim hepsi bana oluyor, tsörtleri güzel pamukluydu ben evde giyiyorum ektra pjama almiyorum. Esimin tsörtlerini de evde giyiyorum.
Bu yaptigim galiba istifcilige mi gidiyor. Cocuklarin pesinde kosarken cok fazla kiyafet degistiriyorum ve daha basitce giyinmeye calisiyorum, bu aldiklarim da isime yariyor.
Gün icinde bir ya da iki iki tsört degistigim zamanlar oluyor, yani elimde ne varsa kullaniyorum, ikilemde kaldim..
Bir de fazla tsörtlerimi yazliga tasidim mesela orada da pjamam, tsörtüm duruyor her sene bavula onlari koyma derdim kalksin dedim.
Bir esyam da kolay kolay eskimez, istif mi yapiyorum yine ben neler oluyor. Bir ürperdim simdi durumu böyle yazinca..
bence şahsi fikrim mantıklı ucuz bulduğunda almak
ama gerçekten bir yere kadar
siz muhakkak anlıyorsunuzdur
eğer çocuklarınız aldıklarınızın hepsini giyiyorsa bu normaldir,
aldıklarınızın bir kısmını bir iki gün giymişlerse bu gereksizdir bana göre.
ben koca yazı 6-7 tşörtle geçirdim evdeyse herhalde 20-25 tişört-bluz şık-spor tarzda vardır.
yani aslında 10 tişörtle bile insan yaşayabiliyor da yapmıyor.
Bir de friends dizisinde vardı sanırım annemden aldığım tavsiyeyle 2 yıl üsüste hiç giymediğim ya da 1-2 kere giydiğim her kıyafeti artık bağışlıyorum.
tatil anlayışımız çok benziyormuşaynen öyle
evim o kadar ufak ki ev için zaten fazlasını alamıyorum
tek isteğim mutfağa annemdeki rafı taktırıp dolaplara yer açıp evi kullanışlı hale getirmek.
Kullanamadıklarımı da hemen bağışlamak
alış verişe uzun zamandır çıkmıyorum sadece çok isabetli 3 şey aldım yazın başından beri. İş yerinde olduğumuzdan lazım oluyor diye.
sırf bir şey almak değil tatillerde bile sakin yerleri tercih etmeye çalışıyoruz.
Sırf popüler diye bilmem ne beache gitmektense karşısındaki sahile gidiyoruz.
çünkü "gittim gördüm süperdi" diyebilmek için saçma sapan muamelelere-kalabalığa-pahalılığa katlanmanın hiçbir anlamı yokmuş. Gerçekten yokmuş.
Kendini kıyafetler içinde iyi hissediyorsan sorun yok bence
önemli olan kullanılması ve giyerken mutlu olmak.
benim eşimde çok bu düşünce.arada bende de var da eşimde daha çok.şuan sadece ihtiyaç dahilinde alışveriş yapıyorum.ve çokta gerek olmadığını anladım stokçuluğun.dönem dönem her ürün için indirim oluyor.önemli olan o tarihleri kaçırmamak.ihtiyaçları yazıyorum.indirim dönemlerinide.fırsatı bu şekilde yakalıyorum.Ya dün markette ben yine kendimi kaybettim simdi söyle oldu, indirim reyonundan cocuklara iki cift atlet indirimdeydi, kizima iki elbise, bir etek, kendime de iki atlet altim. Simdi ihtiyac miydi aslinda hem ihtiyac hem de degildi. Büyük aldim mesela oglana bir sene sonra belki giyebilir.
Ben de su var uygun bir ürün bulursam aliyorum, cocuklar icin gecerli bu büyük kiyafet stogu yapiyorum cünkü cok cabuk büyüyorlar.
Kizimin okul kiyafetleri simdiden hazir, söyle fiyatlarda yedi sekiz kazagi var mesela, 99 cent, 2 euro, 3 euro.
Dün aldigim elbisenin tanesi de 1,5 euroya geliyordu kalitesi iyiydi.
Yani minimalist olmaya calisiyorum fakat bu yaptigim daha karli gibi geliyor, sezonunda alirsam bir kazak en az 10 euroya geliyor.
Yani bilemedim.. Bir de insan cocuklarina almak istiyor, yeni yeni, farkli farkli giysin istiyorum. Cok mu abartiyorum bilemiyorum. Siz ne düsünüyorsunuz?
benim eşimde çok bu düşünce.arada bende de var da eşimde daha çok.şuan sadece ihtiyaç dahilinde alışveriş yapıyorum.ve çokta gerek olmadığını anladım stokçuluğun.dönem dönem her ürün için indirim oluyor.önemli olan o tarihleri kaçırmamak.ihtiyaçları yazıyorum.indirim dönemlerinide.fırsatı bu şekilde yakalıyorum.
Evet kullaniyorum, hatta bedavaya gelmis pamuklu tsörtler daha da bir mutlu ediyor beni..
Ayni zamanda ucuza cocuk kiyafeti bulmak da.
Minimalizmle catisiyor gibi hissediyorum böyle yaptikca
Yaptigim iyi birseye gelirsek de cocuklarimin iyi kullanilmis, az kullanilmis kiyafetlerini ikinci el cocuk magazasina verdim, secti aldi sezon sonu sattiklarinin yari parasini aldim. Yani 67 euro tuttu, onlarla da simdi cocuklarima büyüyünce giyebilecegi uygun ve kaliteli ürünler almaya basladim.
Dediğin gibi alıp sürekli kullanıyorsan istifçilik değil benceGecen bir de görümcem giymedigi bir sürü tsört ve pantalon ayirmis ben aldim hepsi bana oluyor, tsörtleri güzel pamukluydu ben evde giyiyorum ektra pjama almiyorum. Esimin tsörtlerini de evde giyiyorum.
Bu yaptigim galiba istifcilige mi gidiyor. Cocuklarin pesinde kosarken cok fazla kiyafet degistiriyorum ve daha basitce giyinmeye calisiyorum, bu aldiklarim da isime yariyor.
Gün icinde bir ya da iki iki tsört degistigim zamanlar oluyor, yani elimde ne varsa kullaniyorum, ikilemde kaldim..
Bir de fazla tsörtlerimi yazliga tasidim mesela orada da pjamam, tsörtüm duruyor her sene bavula onlari koyma derdim kalksin dedim.
Bir esyam da kolay kolay eskimez, istif mi yapiyorum yine ben neler oluyor. Bir ürperdim simdi durumu böyle yazinca..
tatil anlayışımız çok benziyormuş
Gecen bir de görümcem giymedigi bir sürü tsört ve pantalon ayirmis ben aldim hepsi bana oluyor, tsörtleri güzel pamukluydu ben evde giyiyorum ektra pjama almiyorum. Esimin tsörtlerini de evde giyiyorum.
Gözümde rafları fazlaca dolu olan bir dolap canlandı.
Bana biraz aşırı geldi.
Minimal yaşam ihtiyacın olduğu kadarını almaktır ama siz indirimli diye fazlaca alıyorsunuz.
ben sürekli giydiğim halde şortlarımı eskitebilmiş değilim
bundan pay biçersek yapmış olduğunuz yöntem de karmaşıklık var.
Tekrar tüm dolaplarınızı gözden geçirmenizi ve 1-2 ay kendinizi gözlemlemelisiniz.
belki de bazı konularda değişiklik yaparsınız :)
Galiba eskileri aradan cikarmam gerek ki yenilere yer kalsin.. Öyle bir arada kaldim iste..
Benim oğlum hala 10 aylıkken giydiği şortu tişörtü giyiyor. Hala içine sığabilmesi çok tuhaf geliyor. Yeni yeni bi şeyleri küçüldü de ayırmaya başladım. Kışın ciddi bir alışveriş yapmam lazım ona kışlıkları küçüldü baya çünkü
Benim oğlum hala 10 aylıkken giydiği şortu tişörtü giyiyor. Hala içine sığabilmesi çok tuhaf geliyor. Yeni yeni bi şeyleri küçüldü de ayırmaya başladım. Kışın ciddi bir alışveriş yapmam lazım ona kışlıkları küçüldü baya çünkü
benim küçüğüm öyle.nasıl oluyor hala anlamıyorum 2,5 oldu ama daha baya küçük şortları var giyiyor.darda değil yani.Benim oğlum hala 10 aylıkken giydiği şortu tişörtü giyiyor. Hala içine sığabilmesi çok tuhaf geliyor. Yeni yeni bi şeyleri küçüldü de ayırmaya başladım. Kışın ciddi bir alışveriş yapmam lazım ona kışlıkları küçüldü baya çünkü
Bizimde geçen yazdan giydiği şeyler var.
kendi bedeninde taytlar küçük geliyor.
o yüzden sezonda alışveriş yapıyorum
mesela geçen kış severek giydiği beresi vardı. başka bere giymedi.
montu bedeninde aldım sonlara doğru biraz dar gelmeye başladı.
kış mevsiminde ilk aldıklarım
mont
bot
çorap
bere (genelde annem alır)
kazak 3-5 tane
kışlık pantolon 3 tane
eşortman
kışlık atlet
gerekliyse 2. alışverişi yaparım
sürekli yıkar giydiririm
leke çıkmıyorsa veya deforme olduysa yeni alırım
kış sonu güzel olanları saklar diğerlerini bağışlarım.
bu yıl kreşe gidecek kızım.
bu şekilde devam mı ederim yoksa değişiklik uygularmıyım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?