Selam kızlar nasılsınız
Geçmişi okuyamıyorum ya. Her şeyi karıştırmış durumdayım. Yoluna koymam lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı almak da istemiyorum. Bakalım işin içinden nasıl çıkacağım
Ay inşallah dediğin gibi olur, artık uğraşırım tanıdık doktorlardan almak için, dediğin gibi dert etmeyeyim şimdiden kendimeEvet 37. Haftaya kadar çalışınca Doğum sonrasına 13 hafta kalıyor. Bence hiç dert etme 2 ay rapor her türlü bulursun. Şimdiden araştır kimler veriyor diye. Ben bu Doğumda kullanmadım. Yaz tatili araya girince erken başladım. Ama ilk oğlumda 3 hafta rapor almıştım. Sıkıntı etme onu halledilir.
Çok değişikmiş gerçekten, o çabayı doğum sonrası rapor bulmak için harcamak daha mantıklı sanki, teşekkür ediyorum inşallah sorunsuz hallederimben 37. haftanın sonuna kadar çalıştım.evde bir hafta durdum 38. haftanın sonunda sezeryana alındım.hesaplamalarını kalem kalem tut.bazı kurumlarda izinli olduğu dönem rapor alıp o iznide doğum sonrası iznine ekleten varmış.benim kurum kabul etmemişti.atıyorum doğum öncesi izne ayrılıyorsun doğumla alakasız bi rahatsızlıktan rapor alıyorsun.hem mantıklı hem mantıksız bi durum.
Ay benim de dosyalama işlerim birikmişti. onları bitirdim salı günü. büyük yük kalktı üstümden.İş yerinde odamı topladım
1-2 iş kaldı yemek saatine kadar yapmayı planlıyorum
yemek sonrası dosya işleri yapacağım.
Ya aslında ben gelip 2-3 saat toplayıp süpürüp gidecek birini istiyorum. Yani ben topladıktan sonra gelip cam kapı silmek kolay iş. Onu da bulamadım bi türlü. Birisi var ben gelirim dedi aslında ama yaptığı işi pek beğenmedim. Dağınıklığı çözemiyorum bir türlüŞu aralar yardımcı olsa güzel olurdu anka.
Ya aslında ben gelip 2-3 saat toplayıp süpürüp gidecek birini istiyorum. Yani ben topladıktan sonra gelip cam kapı silmek kolay iş. Onu da bulamadım bi türlü. Birisi var ben gelirim dedi aslında ama yaptığı işi pek beğenmedim. Dağınıklığı çözemiyorum bir türlü
Ay benim de dosyalama işlerim birikmişti. onları bitirdim salı günü. büyük yük kalktı üstümden.
İşyerindeki ekstra işler de biriktikçe başa çıkılmaz hal alıyor.
Hoşgeldiniz :)
Umarım birbirimizden öğreneceğimiz pek çok şey olur.
2 yıldır minimalist yaşamaya çalışıyorum baya yol katettim.
Bu arada adınızı görünce aklıma kalite dosyalarım geldi
Ahh denetimler ahh
3 yaş civarı çocuğu olanlar gece nasıl uyutuyorsunuz?
Saat kaçta uyuyor?
Uyku rutininiz var mı?
Yatağa girdikten sonra ne kadar sürede uyuyor?
Bıraksam 12 ye kadar uyumaz. WC-diş fırçalama-Kitap okuma şeklinde bir rutin oluşturmaya çalışıyorum. Ama kalın bi masal kitabını bitiriyorum yok uyumuyor. Yanına uzanıp uyuyorum uyanıyorum yok uyumamış oluyor. Dün 9 da gittik yatağa 11e doğru uyudu. Bir noktadan sonra babasını istiyor. Gelmezse ağlıyor falan filan. Bu durum beni geriyor. Kendime hiç zaman kalmıyor. Okulla ilgili bi işim olsa yapamıyorum. Siz ne durumdasınız ?
Eğer gunduz uyumamışsa ki genel de uyumuyo. 8 bucukta götürüyorum yatağa. Şarki açıyorum onun sevdiği sonra kendi uydurdugum hikayeleri anlatıyorum. Artik cocuklar icin uyku vakti gözlerimizi sıkıca kapatalim diyorum. Bazen bi saat suruyo uyuması. Ama gündüz parka veya dolasmaya alisverise gidip yorulduysa daha kısa suruyo. Benimde sabrimin tükendiği cok oluyo. Hani artik yeter da bende biraz oturuyum tv izleyim kitap okuyum bi bisey yapayım3 yaş civarı çocuğu olanlar gece nasıl uyutuyorsunuz?
Saat kaçta uyuyor?
Uyku rutininiz var mı?
Yatağa girdikten sonra ne kadar sürede uyuyor?
Bıraksam 12 ye kadar uyumaz. WC-diş fırçalama-Kitap okuma şeklinde bir rutin oluşturmaya çalışıyorum. Ama kalın bi masal kitabını bitiriyorum yok uyumuyor. Yanına uzanıp uyuyorum uyanıyorum yok uyumamış oluyor. Dün 9 da gittik yatağa 11e doğru uyudu. Bir noktadan sonra babasını istiyor. Gelmezse ağlıyor falan filan. Bu durum beni geriyor. Kendime hiç zaman kalmıyor. Okulla ilgili bi işim olsa yapamıyorum. Siz ne durumdasınız ?
Haklısın aslında kendime zaman ayırmaktan kastım mesela not girmem gerekiyor yazılı okumam gerekiyor ama yok uyanıkken de yaptırmıyor uyumasını beklersem gece yarısı oluyor. Yoksa akşam kendim için yapacağım en güzel şey uyumak başka bir hedefim yok.Benim de bir dönem böyleydi. kreşe başlayınca bir nebze düzene girdi. okulda yoruluyordu.
ama çok bilirim 9 da uyumak için yattığımızı ve 12 ye kadar uyumadığını.
Şimdilerde "okul var, yarın erken kalkmamız lazım" diyorum. odasına götürüyorum. ben de yere yatıyorum odada. ışıkları kapatıyorum, tv sesinin gelmemesine dikkat ediyorum.
bi iki soru soruyor, kısa cevaplayıp "hadi uyuyalım artık" diyorum.
bazen de işim varsa, "sen yat ben çamaşırları asıcam" diyip çıkıyorum odadan. tabiki de bi kaç sefer peşimden geldiği oldu. giderek alıştı bu duruma. bazen babası geçiyor yanına, ben işimi hallederken o odada bulunuyor.
bir de böyle söyleyince; sanki ben yapabildim, sen yapamadın gibi algılanıyor. Öyle algılanmasın. Bu iş tamamen annenin net kararlılığı ve çocuğun uyum sağlamasıyla alakalı.
Çocuk sana ağla, zırlar, yataktan kalkar, bağırır, senin sabrını dener. sen tavrını korursan, "sakin" olursan ve uyku moduna alışırsa düzene girersiniz.
"İşime yetişemiyorum" düşüncesini bırak. Öncelikli işimiz "çocuk yetiştirmek". hafta sonu yaparsın temizliği çocukla kocanı parka gönderip :)
kendine de vakit ayıracağın zaman gelecek, ama az biraz sabır etmemiz lazım.
Benimki gündüz uyuyor çok şükür. Uyutmadım bi kaç kere ama akşam uykusuna hiç etki etmedi. 1 saatte uyusa valla razıyım. Bi yere kadar okeyim ama bi yerden sonra geriliyorum. Oy oy bakalım işimiz zor :)Eğer gunduz uyumamışsa ki genel de uyumuyo. 8 bucukta götürüyorum yatağa. Şarki açıyorum onun sevdiği sonra kendi uydurdugum hikayeleri anlatıyorum. Artik cocuklar icin uyku vakti gözlerimizi sıkıca kapatalim diyorum. Bazen bi saat suruyo uyuması. Ama gündüz parka veya dolasmaya alisverise gidip yorulduysa daha kısa suruyo. Benimde sabrimin tükendiği cok oluyo. Hani artik yeter da bende biraz oturuyum tv izleyim kitap okuyum bi bisey yapayım
Benim de bir dönem böyleydi. kreşe başlayınca bir nebze düzene girdi. okulda yoruluyordu.
ama çok bilirim 9 da uyumak için yattığımızı ve 12 ye kadar uyumadığını.
Şimdilerde "okul var, yarın erken kalkmamız lazım" diyorum. odasına götürüyorum. ben de yere yatıyorum odada. ışıkları kapatıyorum, tv sesinin gelmemesine dikkat ediyorum.
bi iki soru soruyor, kısa cevaplayıp "hadi uyuyalım artık" diyorum.
bazen de işim varsa, "sen yat ben çamaşırları asıcam" diyip çıkıyorum odadan. tabiki de bi kaç sefer peşimden geldiği oldu. giderek alıştı bu duruma. bazen babası geçiyor yanına, ben işimi hallederken o odada bulunuyor.
bir de böyle söyleyince; sanki ben yapabildim, sen yapamadın gibi algılanıyor. Öyle algılanmasın. Bu iş tamamen annenin net kararlılığı ve çocuğun uyum sağlamasıyla alakalı.
Çocuk sana ağla, zırlar, yataktan kalkar, bağırır, senin sabrını dener. sen tavrını korursan, "sakin" olursan ve uyku moduna alışırsa düzene girersiniz.
"İşime yetişemiyorum" düşüncesini bırak.
Hımm benim oglum birakti gunduz uykusunu bide dün akşam uyutmaya çalışırken anne uyumak cok sıkıcı yaa dediBenimki gündüz uyuyor çok şükür. Uyutmadım bi kaç kere ama akşam uykusuna hiç etki etmedi. 1 saatte uyusa valla razıyım. Bi yere kadar okeyim ama bi yerden sonra geriliyorum. Oy oy bakalım işimiz zor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?