Ben de dün akşam efsane cuma nedeniyle kendimi tutamadım. Ama bütün aldıklarım gerekli şeylerdi. Kendime saç şekillendirici krem, kızıma 10 kitaplık hikaye seti(2 tane) toplam 20 kitap, bebek köşe koruma bandı aldım. Uygun fiyata geldi sayılır. Toplam 70 liraya günü kapadım. Özellikle hikaye kitaplarını merakla bekliyorum :)

Ahahah, verme o zaman. ikisini küstürmemek adına letgodan ya da sahibindenden sat, yenisinin bi miktarını karşılasın

Doğru diyor yeni dairene geçince istediğin gibi düzenlersin yaptırırsın.
ev görümcemin.. eve bişey yapsam.. yukari ev yapmış olsa görümce hazir eve yerleşecek
eşim kardeşine pay verir mi
sadece doğalgazi yaptırdık mecbur... 5 sene oldu:)
ufak tefek yaptırdık.. kullanabildiğim kadariyla..
bakalım

Ahahah, verme o zaman. ikisini küstürmemek adına letgodan ya da sahibindenden sat, yenisinin bi miktarını karşılasın

yada başkasını bulup parayla aldı falan dicem
ya annemin var yatak odası birde sök taşı montele exra iş demek
eşimde başıma iş açtın diye söylenecek
ablama bu sebeple verdim.
eniştem ablam söküp götürecekti .

Ben de mutfak masa takımımı değiştirecektim şu an kullandığımı epey ucuza almıştık yeni takım bakarken bizim takımın fiyatının 3 kat arttığını farkedip değiştirmekten vazgeçtim

Güle güle kullan minimal yaşam cimrilik pintilik değildir.
Sadece eşya aldığında kullanıyormusun seni mutlu ediyormu olay bu
bohem tarzı olanda minimal olabilir
sadece temel eşyalara ihtiyaç duyanda minimal olabilir.
olay eşyalara hakkını vermek.

diyelim ki misal bardak aldın yıllarca dolap beklese tozlansa her yıl temizle yerine kaldır yapsan
eşyanın sana değil sen eşyaya hizmet etmiş olursun.

çiçek bakmak hobidir sen mutluluk duyup toprağını suyunu verirsen çiçekte sana görsel şölen yaratır.

Yani minimalistlerde alışveriş yapar.
konu açılmışken anlatayım dedim :)

Evet canım. Çoğu zaman ikisi birbirine karışıyor benim hayatımda :) Zaten kısıtlı olan bir bütçede kendime alacağıma, çocuklarım faydalansın düşüncesinde oluyorum,bu da kişisel ihtiyaçları ertelemeye sebep oluyor. Minimalizm maskesi altında kemer sıkma politikası yürütüyorum çoğu zaman :) at ama alma.

yatak ve dolabım o kadar biçimsiz duruyor ki oda da, isterse 5 katına çıkmış olsun istemiyorum :)
kirada olsam değiştirmek aklıma bile gelmezdi.
ama kendi evim güzel bir düzeni olsun istiyorum.
temizliği kolay ferah olsun.

İhtiyaçların birikmesi en ufak para birikiminde seni alışverişe sürükleyecek yöntemdir.
şuan benimde maddi imkanlarımın rahat olduğu söylenemez.
üstüne birde tadilat çıkınca minimal olmadığımı düşünenlerde olabilir :)
sade yaşamın belli bir kalıbı yok
hayat şartlarımıza göre şekillenir bu sistem.

Bazan insan gözden çıkarttığının çok talep gördüğünü farkedince kıymetlenebiliyor. Ben sandalyelerimin oturma yerleri lekeli olunca soğumuştum. Yeni sandalye bakarken benimkilerin tanesinin 450 civarı olduğunu görünce vazgeçip döşemeciye tanesini 110 tl ye verdim. Boyayıp oturma kısmını yüzleyecek. süngerinin değişmesine gerek yokmuş. Yani sende başlık kısmını değiştirip yada rahatsız olduğun yerlere bir el attırabilirsin belki :)

Ben de sadece erteledim çünkü araba aldık borca girdik biraz bekleyip kaliteli bi şey almak istiyorum

Valla benim eşimde bin kez söylenir öyle bir şeyde.
aynı fikirdeyim. bazen bazı şeyden 2 taneye bile ihtiyaç olabiliyor. kullanıyorsam sorun yok.

Memnun kalmadığım birçok detay var :)

Bende açıyorum siteleri beğenip beğenip kapatıyorum, genelde kıyafetlerde gözüm, ama şuanda bedenim çok değişken o yüzden hiç o işe girişmeyeceğim, seneye kışa artık tam kaç beden olduğum belli olsun

Bugün 2 farklı siteden bebişe alışveriş yaptım, pişik kremi, şampuan, bez, tırnak makası falan. Burası baya bilinçlendirdi beni, geçen hafta oturdum ihtiyaç listesi yaptım, yanına da ortalama fiyatları yazdım sitelerdeki, bugün hepsinin en uygun olanını başka sitelerde bulup aldım baya iyi oldu, 250 liraya kapattık bu bölümü hemde kaliteli ürünlerle

İhtiyaç alışverişi yaparak nefsimi dizginlemiş oldum azıcık

ben de çiçek demişken deve tabanı almak istiyorum

Benim aklıma takılan bir ihtiyacım yoksa alışveriş sitelerine bakıyorum
bakmazsan almazsın :)

Benim giristeki bütün dolaplar cocuklarin cizimleriyle dolu
Beyaz kapaklilar, lekeler cikmayinca duvarlarin lekelerini boyarken dolaplari da boyadim
Yani boyandigi cok belli fakat eski halinden daha temiz
Benim de giristeki dolaplari yenilemem lazim, oglumunun biraz daha büyümesini bekliyorum
Evde leke olmayan mobilyam yok, dersin ki savastan cikmisim
Hemen almak istesem de beklemek zorundayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…