ben çok buldum.
Yılda en fazla 2 bin tl ödüyoruz doğalgaza ama
yazın 10-20 tl arası geliyor.
sadece 4 ay 300-500 arası geliyor
4 ay mı..Yılda en fazla 2 bin tl ödüyoruz doğalgaza ama
yazın 10-20 tl arası geliyor.
sadece 4 ay 300-500 arası geliyor
4 ay mı..
biz ekimde başladik yakmaya.. mayısa kadar sürüyor.
7 ay
Köşe başı mıekimde 150 tl geldi
kasımda 250 tl geldi
aralık 440 tl geldi
ocak 500-600 gelir inşaat sebebiyle
şubat 300 tl
mart 300 tl
nisan 150-250 tl arası
mayıs 100 tl geçen yıl 70 tl gelmişti
haziran 20 max
temmuz 20 max
eylül 20
yani toplam tahmini 2350 tl yıllık ödememiz olur. bu yıl geç geldi kış güneşliydi ekim de aslında.
inşaat işi olmasa bu ayda 450 gelirdi.
Önceden kömürlü evde kalıyorduk 3 yıl önce 1,5 ton kömür odun vs 1500 tl. 2 oda ısıtma bedeli.
ayrıca duş elektrikli ocakta tüplüydü. bunları düşününce bize normal geliyor.
ama bina baya sağlam ve kalın duvarlı pimapenler 3 yıl önce değiştirildi kombi yoğuşmalı ev köşe başı güneye bakıyor daha nasıl anlatayım bilemedim
yalıtım olunca 440 tl fatura en fazla 300 tl ye düşer 140 tl için değermi bilemiyorum
merhaba kızlar...
Mia- mı diyorum Mikan mı:) mia mikan mı oldu? bütünleştiniz mi siz bakim:)) ne olduğunu anlamadım bir an, dedim kim yazıyor:))
**
son zamanlarda evde baya bir eşya azalttım kızlar. giysi, eşya, çeyiz, ayakkabı, çanta vs. hiç kullanılmayanları yardım kuruluşlarına verdim. oğlumun okul etkinliği oldu, çocuklar eşya getirip sattılar geliri ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmak üzere. bir kısmını oraya verdim. patik gibi örgü şeyleri kermes yapanlara ulaştırdım tanıdıklar vasıtasıyla. temizliğe gelen bir abla da ihtiyaç duyan birini söylemişti, çocuk eşyalarını oraya verdim. ve son olarak hiç kıyamadığım gelinliğimi de verdim. siz niyet edip acilen evden çıkarmaya odaklanınca bir yol bulunuyor. yoksa gerçekten ihtiyaç duyan birilerini bekle bekle gelmiyor bazen... harekete geçmek iyi oldu.
birilerini aramayı bekleyemediğimde de çöpün yanına bıraktım görülebilecek şekilde. 10 dk oldu olmadı baktım alınmış... diyorum iletişim ağı mı var buralarda:))
**
aklıma geldi az önce:))hamile minimalistler, bebişler 4 aydan itibaren duymaya başlıyor ve hafızalarına kazıyorlar yapılan araştırmalara göre. sonradan onları nasıl ve hangi kelimelerle sevecekseniz şimdiden aynı şekilde alıştırmalara başlayın derim:) mesela ninni yada kitap, güzel sözler de olabilir... dokunmayı zaten söylememe gerek yok:)
**
bir de pembe rengin bahsi geçmiş:) pembe renk iyi güzel mutlu olanı simgeler. biraz çocuksudur, masumdur, o yüzden özellikle miniklerin hele ki kızsa sevmesi çok normal:) bu renkten mahrum etmeyin çocuklarınızı. minimalizm gri siyah gibi monokrom renklerle daha çok anılsa da aslında belirli bir rengi yoktur ve pastel renklerle de çok iyi gidebilir. kalabalık görünümden uzak, oldukça sevimli dekorlar da oluşturabilirsiniz bu renklerle:) mesela toz pembe, taş grisi ve minik gold dokunuşlarını ben çok beğenirim, size de tavsiye ederim...
**
size birşey sormak istiyorum ben de; yemek masası takımı ile koltuk takımının "takım" olması gerekir mi sizce? mesela ahşap ayaklı bir masa ile pirinç ayaklı koltuk takımı kombini sizce nasıl olur? yani uyum açısından... size nasıl göründüğünü, neler düşündürdüğünü merak ediyorum.
kömürlü ev daha iyi ısınıyor..ekimde 150 tl geldi
kasımda 250 tl geldi
aralık 440 tl geldi
ocak 500-600 gelir inşaat sebebiyle
şubat 300 tl
mart 300 tl
nisan 150-250 tl arası
mayıs 100 tl geçen yıl 70 tl gelmişti
haziran 20 max
temmuz 20 max
eylül 20
yani toplam tahmini 2350 tl yıllık ödememiz olur. bu yıl geç geldi kış güneşliydi ekim de aslında.
inşaat işi olmasa bu ayda 450 gelirdi.
Önceden kömürlü evde kalıyorduk 3 yıl önce 1,5 ton kömür odun vs 1500 tl. 2 oda ısıtma bedeli.
ayrıca duş elektrikli ocakta tüplüydü. bunları düşününce bize normal geliyor.
ama bina baya sağlam ve kalın duvarlı pimapenler 3 yıl önce değiştirildi kombi yoğuşmalı ev köşe başı güneye bakıyor daha nasıl anlatayım bilemedim
yalıtım olunca 440 tl fatura en fazla 300 tl ye düşer 140 tl için değermi bilemiyorum
kömürlü ev daha iyi ısınıyor..
ne bilim doğalgaz çok yatsa 700 u bulur eee baya 3 bin eder rahat..Amcamlarin evi kömürlüydü. yalınayakla gezerlerde evde çok sicakti öle biliyorum..
keşke kömürlü bir evde doğalgazi ocaga ve duşa bağlasak neredeyse 1520 eder
Hangi sehirdesiniz siz mayista tisort giymeye baslariz disarda burda4 ay mı..
biz ekimde başladik yakmaya.. mayısa kadar sürüyor.
7 ay
Kömür daha pahali ama ya biz 6 ay 600 lira ödemiştik gecen yıl doğudakömürlü ev daha iyi ısınıyor..
ne bilim doğalgaz çok yatsa 700 u bulur eee baya 3 bin eder rahat..Amcamlarin evi kömürlüydü. yalınayakla gezerlerde evde çok sicakti öle biliyorum..
keşke kömürlü bir evde doğalgazi ocaga ve duşa bağlasak neredeyse 1520 eder
ben komple kömürlü anladim sobali desen anliycamKömürün tozunu dumanını yaşayan bilir 2 ayda boru temizlemesi sürekli kül dök kömür taşı aman aman
buz gibi mutfakta yemek yap bulaşık yıka buz gibi banyoda duş al zordu be hiççç almıyım
yok amcamlarin evi kazanliydi.. kömürlü ev dediği öle anladim..;Kömür daha pahali ama ya biz 6 ay 600 lira ödemiştik gecen yıl doğuda
marmara bölgesinin en küçük şehiri..Hangi sehirdesiniz siz mayista tisort giymeye baslariz disarda burda
ben komple kömürlü anladim sobali desen anliycam
öle apartmanlar vardi.. kazanli binalarda..
Coğrafya sınav sorusu gibi olmus nereymis orası yamarmara bölgesinin en küçük şehiri..
4 bölgenin sinirdayim
şehir 4 e bölünüyor.
karadeniz iç anadolu ege marmara..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?