Ya işte kıkırdak aşınması var. daha detaylı görmek adına istedi. bakalım ben de merakla bekliyorum.Geçmiş olsun inş birşey çıkmaz dizinde
Teşekkür ederim. Gidip göreceğizCKbeautyandsheer geçmiş olsun, bi şey çıkmaz inşallah
ben kitap almak yerine kütüphaneden kitap almayı düşünüyorum
bide okumuş kitaplari kütüphaneye bağişlayacagim.
kızım okusun ilerde diye düşndüm de
babamin hiç eski kitaplari okumamişim..
kızım okumaz
bende türkçe dil egitime başlayacagim..Evimde kütüphane var. Geçen ayıklama yaptım. Alanım, branşım olmamasına rağmen "Matematik Terimleri Sözlüğü"nü neden aldıysam . ...ve diğer hocaların kendi kitaplarını satmak için biz zavallı üniversite öğrencilerine aldırdığı, bizim de derste hocanın gözüne soktuğumuz "bak hocam aldım" kitaplarını vermeye karar verdim. Kütüphaneye gittim üniversite öğrencileri faydalansın diye oraya verecektim ama görevli dışarıdan kitap almadıklarını söyledi. Eşim götürdü tekrar. Unutmuşum sormadım ne yaptığını. En kötü ihtimal geridönüşüme atmıştır.
bizim ev yalıtımlı normal şekilde yaktık. Sonuç 390 tl. Arkadaşımın evi yalıtımsız ona da 460 tl gelmiş. Fazla farketmiyor gerçekten. Ama kiracı olarak yalıtımlı ev tercih sebebi :)ekimde 150 tl geldi
kasımda 250 tl geldi
aralık 440 tl geldi
ocak 500-600 gelir inşaat sebebiyle
şubat 300 tl
mart 300 tl
nisan 150-250 tl arası
mayıs 100 tl geçen yıl 70 tl gelmişti
haziran 20 max
temmuz 20 max
eylül 20
yani toplam tahmini 2350 tl yıllık ödememiz olur. bu yıl geç geldi kış güneşliydi ekim de aslında.
inşaat işi olmasa bu ayda 450 gelirdi.
Önceden kömürlü evde kalıyorduk 3 yıl önce 1,5 ton kömür odun vs 1500 tl. 2 oda ısıtma bedeli.
ayrıca duş elektrikli ocakta tüplüydü. bunları düşününce bize normal geliyor.
ama bina baya sağlam ve kalın duvarlı pimapenler 3 yıl önce değiştirildi kombi yoğuşmalı ev köşe başı güneye bakıyor daha nasıl anlatayım bilemedim
yalıtım olunca 440 tl fatura en fazla 300 tl ye düşer 140 tl için değermi bilemiyorum
Of zor bir durum, seneye Benim oğlum da başlayacak kendi 4 yaş olacak ama hastalık meselesi beni çok düşündürüyor evde 1 yaşında kardeşi de olacak. Bakıcı ayarlama durumunuz yok mu?Merhaba arkadaşlar;
Size birşey danışmak istiyorum. Kızıma ablam bakıyor. Ancak kendisi son zamanlarda yan çizmeye başladı. Sürekli imalı sözlerle bakmak istemediğini belirtiyor.
Şu anda kızım 15 aylık(yaklaşık 9 aydır bakıyor). Ben diyorum ki, 2 yaşına kadar ablam devam etse(normalde 3 yaş diyorduk) ondan sonra kreşe versem. Kreşler normalde 3 yaş öncesi almıyorlar. Hadi bulduk diyelim, sizce yarı zamanlı mı, tam zamanlı mı yapsak daha iyi olur. Ben diyorum ki 2 hafta izin alıyım. 2 hafta kızımın yarı zamanlı kreş eğitimini başlatayım.Sonrasında tam zamanlıya geçireyim.
Ekimde 2 yaşında olacağı için gelecek kış dönemi kreş başlamış olacak ve sürekli hastalıklarla boğuşacağız.
Anlayacağınız kafamda trilyon tane soru var ve stresi beni acayip yıpratıyor.
Keşke anneannesi hayatta olsaydı, kendi ablam bile olsa yarı yolda kalmak beni çok kötü hissettiriyor.
Çok doldum galiba arkadaşlar kusura bakmayın. Sizlerden yorum bekliyorum :)
Merhaba arkadaşlar;
Size birşey danışmak istiyorum. Kızıma ablam bakıyor. Ancak kendisi son zamanlarda yan çizmeye başladı. Sürekli imalı sözlerle bakmak istemediğini belirtiyor.
Şu anda kızım 15 aylık(yaklaşık 9 aydır bakıyor). Ben diyorum ki, 2 yaşına kadar ablam devam etse(normalde 3 yaş diyorduk) ondan sonra kreşe versem. Kreşler normalde 3 yaş öncesi almıyorlar. Hadi bulduk diyelim, sizce yarı zamanlı mı, tam zamanlı mı yapsak daha iyi olur. Ben diyorum ki 2 hafta izin alıyım. 2 hafta kızımın yarı zamanlı kreş eğitimini başlatayım.Sonrasında tam zamanlıya geçireyim.
Ekimde 2 yaşında olacağı için gelecek kış dönemi kreş başlamış olacak ve sürekli hastalıklarla boğuşacağız.
Anlayacağınız kafamda trilyon tane soru var ve stresi beni acayip yıpratıyor.
Keşke anneannesi hayatta olsaydı, kendi ablam bile olsa yarı yolda kalmak beni çok kötü hissettiriyor.
Çok doldum galiba arkadaşlar kusura bakmayın. Sizlerden yorum bekliyorum :)
hem de nasıl zor bir durum anlatamam. Normalde ablamla anlaşmadan önce birçok bakıcı ile konuştum. Garip garip tipler geldi. O dönem çok zorlandım, ağladım ve stresten hastalıklar çıktı bende.Of zor bir durum, seneye Benim oğlum da başlayacak kendi 4 yaş olacak ama hastalık meselesi beni çok düşündürüyor evde 1 yaşında kardeşi de olacak. Bakıcı ayarlama durumunuz yok mu?
Ablama şimdi 1700 veriyorum aylık. Aslında ben küçükken annem yiğenime senelerce baktı. Ben de zamanı geldiğinde yiğenimin sorumluluğunu aldım ve ona baktım. Ancak şimdi yarı yolda kaldım.Kızım şuan 3,5 yaşında sayılır kreşe giderken baya zorlanıyor yarım gün gidiyor hatta yarım saat geç bırakıyoruz kreşe.
2 yaş bilemiyorum nasıl olur.
Ablanıza bir miktar para verseniz aylık gibi bakması için.
yada o tarz evde bakıcı biri olsa daha rahat olur çocuğunuz açısından.
Ablama şimdi 1700 veriyorum aylık. Aslında ben küçükken annem yiğenime senelerce baktı. Ben de zamanı geldiğinde yiğenimin sorumluluğunu aldım ve ona baktım. Ancak şimdi yarı yolda kaldım.
Senesini doldurunca 2000 vermeye başlıycam. Bir süre de böyle götürür onu. 2 yaşına ulaştığında belki bir süre daha devam etmek isteyebilir. Kandırmaya çalışıcam :)
Kreşlerle ilgili yazın araştırma yapıcam. Belki çok daha uyguna çok güzel bir fırsat yakalayabiliriz. 2000 biraz fazla zorlayacak. Özellikle de eşimin işleri kötü giderken.2000 de iyiymiş ya
Kreşlerle ilgili yazın araştırma yapıcam. Belki çok daha uyguna çok güzel bir fırsat yakalayabiliriz. 2000 biraz fazla zorlayacak. Özellikle de eşimin işleri kötü giderken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?