Hakkınızda hayırlısı olsun canım içinden hangisi çok siniyorsa o olsun

Mikan neredeyse 1 aydır annem bakıyor bizimkilere, bizim evde. Öncesinde kv geliyodu saolsun o da çok iyi baktı ama aradaki farkı bi görsen.. Biraz zor olacak ama alışırsın, keşke annelerimiz hep yanıbaşımızda olabilseler..

O farkı çok iyi biliyorum her sene yaşıyorum kayınvalidem de çok iyi bakıyor, etrafı toparlıyor yemek yolluyor arada. Ama evde geceli gündüzlü birinin hele de annenin olması başka bir şey

Merhaba kızlar nasılsınız? Bu aralar pek aktif değil buralar. Temizlik-düzen-ayıklama-birikim-diyet-okuma vs neler yapıyorsunuz? Kışın verdiği motivasyonsuzlukla hiç bir şey yapamayanlardan mısınız? Canlanalım silkelenelim hedefler koyalım bir şeyler yapalım.

Temizlik - hak getire - haftadan haftaya - bazen çamaşır yıkayıp kurutup katlıyoruz.
Düzen+Ayıklama - hak getire! - anneme götürülecekleri falan ayıkladım evden onlar çıkacak.
Birikim - Altın+euro+dolar+BES olarak hesapta biriktirdiklerime devam ediyorum.
Diyet - 3 günlük detoksumun 2. günündeyim. sonrasında sağlıklı beslenmeye dikkat edeceğim.
Okuma - Serviste okuyordum ama artık hava karrdığı için okuyamıyorum. Biraz daha aydınlık olunca başlarım kaldığım yerden.

Biz iyiyiz sen nasılsın?

Ocak ayı baya zor geçti, geçiyor.
tadilat dışında geri kalan işleri baya boşladım.
bu durumda hiç hoşuma gitmedi.
önce ki günlük rutinlerimi özledim ne güzel düzenliymişim valla kıymetini anladım :)

bütçe işini geçenlerde planladım tablomu güncelledim. geriye kalan 1 hedefim var borçsuz araba almak. şu aralar her gideri tek tek hesaplıyorum bir eşya acil değilse almıyorum. kargo ve alışveriş işlerinden sıkıldım. çoğunu açmadım bile

ayıklama işi devam bazı şeyleri atıyorum bazılarını anneme veriyorum mutfak eşyam baya azalmış onu fark ettim.

kitabım yarım kaldı cesur yeni dünya baya güzeldi devam edeceğim şubatta.

Temizlik işi çok acil şeyler yapılıyor. Annem olmasa çoğu işi yapamazdım bile yemeği hep orda yedik eve gelince kahve çay uykuyla geçiyor.

Şuan ki durumu özetlersek kendimi bakımsız hissediyorum.
dolaplar dağılmış durumda
ve uzun zamandır dışarıda vakit geçiremedik gezemedik.
kızım ilk karnesini aldı bugün yanıma uğradılar :) tek mutlu eden olay diyebilirim.

Yani çoğu şeyleri şubata ertelemiş durumdayım
kolumu kaldıracak halim yok
planlar ve listeler yapsam uygulayamıyorum.
Sen nasılsın anlat bakalım :)

Dün doğum iznine ayrıldım
Annem birkaç günlüğüne geldi, bir hafta sonra falan tekrar gelecek doğum için kalmaya
O gelmişken evi pastane yaptık, yemelik buzluğa koymalık 5 çeşit tatlı tuzlu yaptık, bayatlamayan kurabiyelerden falan
Yemekleri hep annem yaptı ben dokunmadım iyi oldu dinlendim biraz
Bugün de annem camları sildi
O gidince haftaiçi ben oda oda süpürürüm, kıyamadım yoruluyor çok diye söylemedim
Ayıklama işlerine devam etmeye çalışıyorum, bu hafta netten üniversitede kullandığım bilgisayarımı sattım evden gitti iyi oldu
Annemle çeyiz yazma, seccade ayıracağız memlekete götürecek
Bebişin bütün kıyafetleri yıkandı, dolaba yerleşti
Benim hastane çantam kaldı sadece, yıkandı hepsi yerleşecek
Bu ara kitap okuyamıyorum, ama haftaiçi evde yalnız olacağım, okumaya başlarım diyorum

Bende durumlar böyle, doğumun ne zaman olacağı belli olmadığı için yavaş yavaş evde bişiler yapmaya çalışacağım bir yandan da evin sakinliğinin tadını çıkaracağım son zamanlarımda

Temizlik-düzen : evde olduğum için günlük temizliğimi rahatlıkla yapabiliyorum ama 1 gün mutfağı detaylı temizlemem lazım. Ütü biriktirmemeye çalışıyorum.
Ayıklama : ayıklama işi bitmiyor, sürekli bir şeyler çıkıyor. Bazıları çöpe, bazıları annemin evine, bazıları letgoya devamlı gönderdikçe gönderesim geliyor :)
Birikim : çalışırken biraz birikim yapmıştım vadelide duruyor hedef ona dokunmamak :) işsizlik maaşı alacağım onunla konut kredisini ödemeye devam..
Diyet : rejim yapmıyorum ama sadece daha az yiyorum, kola içmiyorum. Geçen hafta bu konuda iyi gidiyordum ama bu hafta eşimin getirdiği çekirdekler, çikolatalar hiç iyi olmadı o sebepten birkaç gün tartıya çıkmama kararı aldım :)
Okuma : içimizdeki şeytanı okuyordum ara vermiştim yeniden elime aldım yatmadan 30 sayfa kadar okuyorum hafta sonu biter inşallah. Aöf sınav için 1 güncük çalıştım. Bu akşam epey soru çözmeliyim..

Genel anlamda iyiyim sinirsiz, stressiz, kızımla sakin zaman geçiriyorum. Ayrıca bugün evlilik yıldönümümüz. Eşim çikolata göndermiş sağolsun çok da güzel bir not yazmış ona ayrıca sevindim

Vayy eşinin süprizi güzelmiş. Daha nice mutlu yıllarınız olsun.
Evde olmakta çok güzeldir ya telaşsız günler.
Geçen yaz verdiğim karardan dönmeseydim şuan evimdeydim.
malesef ki 2-3 yıl daha bu süreci yaşayacağım.

Son 20 gün tadını çıkart :)
Dondurucuyu bol bol kullan yemeklik ne varsa yap at.

Bes i bende istiyorum ayda bana kalan paranın 4/1 i kadar ayarlacağım.
Normalde birikim yapamıyorum en azından yok sayarım gözüm görmez

Aynen öyle telaşsız günler. Sabahın soğuğunda karanlığında çıkmak da en zoruydu. Allah tüm çalışanların yardımcısı olsun. Ve bu durumun en mutlusu kızım :) olsun sen de bu süreçte tadilatını yaparsın, evini istediğin duruma getirirsin hatta belki krediyi kapatırsınız. Ekonomik özgürlük için de çalışmak lazım tabi. Yani her şeyin iyi yada kötü yönleri var. Ben yıllarca çalıştığım için şu an halimden memnunum ama belki ilerde sıkılırım bilemiyorum.

Tabi sıkılma durumu olur ama çalışırken de işten sıkılıyoruz evdeyken evden sıkılıyoruz.
Tabiyatımız böyle sürekli keşfetmek istiyoruz herşeyi. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bes i bende istiyorum ayda bana kalan paranın 4/1 i kadar ayarlacağım.
Normalde birikim yapamıyorum en azından yok sayarım gözüm görmez
Benim iki tane var.
Biri benim maaşımdan otomatik kesiliyo ayrıca şirket katkılı yani şirket de benim için bir miktar para koyuyor.
diğeri de çocuğum için açtığım diğer hesap. ona sadece ben yatırabiliyorum.
Kartımdan otomatik talimat verdiğim için otomatik kesiliyor. yok gibi sayınca toplanıyor başka türlü ben de yapamıyorum. Bi de arkadaşım onun seçim ayarlarını yapmıştı. Bu sene bayağı bi kazanç sağladı bana.
Allah iyi yerlerde kullanmayı nasip etsin hepimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…