Onu da aldirayim canım yeminle hepsini alırım yeterki emsin kızım mamaya geçmeyelim.Teşekkür ederim saolasin.
Doktorun neden böyle dediğini anlamadım. Süt sağma makinesi alıp bir süre sağarak anne sütüne devam etsen. Ben de çok acı çektim. Ama geçti sonra, düzene girdi çok şükür.

Lindacım thiocilline kremi dener misin kuzum? bana da o iyi gelmişti, emzirme öncesi silip sütümle yıkıyodum, pişik gibi kızarıklıkta da bebeğe sür demişti doktorumuz, 1 haftayı geçmeyecek şekilde tabi, ertesi güne geçiyordu.

gümüş kapaklar indirimde, denemedim ama bence bu söylenenler işe yaramazsa onu da dene.

Sağol canım

tekrar geçmiş olsun.neyseki kimse yokmuş anladığım yangın sırasında

benim yazdığım kremde çok etkiliydi.

Bu hafta temizlik ve düzen işlerinden konuşacaktım ama ev dağıldı
Ama her anımız birbirini tutmuyor malesef.
yinede her koşulda rotam belli
1. Ayıklama
Evi öncelikle eşyalardan ayıklıyoruz. Dolaplarımızı ve etraftaki eşyalardan arındırıyoruz.
Bunu yaparken acele etmenize gerek yok günde 1 çekmece bile elden geçse zamanla evin geneline hakim olacaksınız.
Zaman durumunuzla alakalı.
2. Düzen
Temizliğin en önemli önceliği düzen varsa temizlik daha kolay oluyor.
Bu yöntem için kutulama depolama yönteminiz çok önemli.
Sürekli dağılan yerler varsa bir sorun var demektir.
sınıflandırma ve yerleşim önemli
tabiki de bulduğunu at çekmecesi ve kutunuz mutlaka olsun her yer dağılmasındansa bir yerin dağılması daha iyidir.
Vaktiniz olduğunda yerlerine yerleştirilir :)
3.Temizlik
Bende her temizliğe yetişemiyorum ama önceliğim çamaşır, bulaşık ve yemek
Bu işlemler yapıldığında evi kurtarma şansınız oluyor.
Ama tabi alet işler el övünür durumu kullandığınız ürünler önemli
camlar için cam bezi kurulama derdi olmaması kolaylık
kurutma makinesi evin dağılmasına karşı etkili
şarjlı süpürgeler
eve yardımcı çağırmak ve yıkama şirketleriyle anlaşmak bu temizlik kavramını kolaylaştırıyor.

Evlenmeden önceki hayatımda halıları bile biz yıkardık 1 günümüzü alırdı o sıcakta amele yanığı ve ellerimizin aşınmasını saymıyorum bile :)
evlenince hiç halı yıkamadım annemde artık yıkamıyor bizeymiş derdi :)
ama tabi bu kadar sorumluluk yoktu bende yemek ve çamaşır annemdeydi.
şuan görev olarak yaptığım bakımlar ve odamın temizliğini büyük keyifle yapardım.
ama günümüzde tırnak kessem duş alsam bakımdan sayıyorum

mesela evlendiğimde hem bakımlı hemde aşırı titizdim. Bünyem dayanmadı ve 2-3 ay sonra büyük çöküntü yaşadım ne eve yetişebildim ne kendime.Bebekle birlikte 2. çöküşü yaşadım orta yolu bulmak uzun zamanımı aldı

4 ve 5 Disiplin ve Süreklilik
Günlük rutininizi belirlemek uygulamak
mesela baharat kavanozu bittiğinde yıkamak yenisini doldurmak gibi alışkanlıklarınız olursa temizlik süreniz uzayacaktır.
ocak yağlanmadan temizlemek gibi.
ve bu işlere belirli bir saat ayarlamanız önemli günde 15-20 dk zaman tanımanız ilerde işlerin birikmesinin önüne geçecektir.

Yani kısaca 5s sistemi, konmari metodu ve fly lady sisteminden bana uyan kısımları aldım ve ortaya çıkan sonuç böyle
:)

Bizim evde kayinvalideler var ev almış başını gidiyor ama hiç umrum mu değil. Göğüs açısından evi falan saldım eşim ne yemek yaparsa valla onu yiyoruz. Göğsüm düzelmeden de asla Bi şeye elimi sürmek istemiyorum içimden gelmiyor..

Ben geldimm yatak odasi ve salon takımımı aldım. Hic istemesem de oturma odama 2 çekyat 1 de tv aldım salonuma yemek masasi almadim mutfaktaki masa bize yetecek oraya güzel bi masa aldım salona bi tv bi de ya konsol ya da tv unitesi alacağım tamamm. Size takimlari yükleyeceğim

valla büyük hayranlıkla takipteyim
Bende inadına sanki hiç bir iş yapmıyor gibiyim sanki depresyona girmiş gibiyim
Tüp bebek yaptım bu ayda negatif oldu ondan beri iş miş yapmıyorum ama artık yenilenme vakti geldi sanırım ..

Özledik yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…