Süpersin

Evet sadeleşirken bir başkasını istifçi yapmıyoruz :)
İlk yıl bende bu hataya düştüm her şeyi anneme verdim
sonra durumu fark edince artık her eşyamı farklı kişilere vermeye başladım.

Ama kıyafetler hariç onlar ihtiyaç sahibine gidiyorlar.

chentiqcanım, seni uzun süredir tanıdığım için yazmak istiyorum. "dursun şunu yaparım" dediğin şey durur ve çoğunlukla onu yapacak zaman olmaz. bu şekilde birikir gider. sen evinde nefes almak istiyorsun. o yüzden eşyalarına bak ve kullanmadıklarını at. artık materyaller her zaman bulursun merak etme. zaten bu konuda da yaratıcısın.

hiç bir şeyi "sonra şunun için kullanırıma" bırakma. at gitsin. ilk atmaya başladığında ufak bir pişmanlık hissedersin, senin durumunda çok normal. ama eksikliğini asla hissetmezsin, önemli kısmı da bu. pişmanlık ve eksiklik farklı şeyler.
motivasyonun var, yapabilirsin. çoğumuz o yollardan geçtik, senin de geçmeni destekliyoruz.

insan bir mesaja duygulanıp gözü yaşarır mı. ne kadar güzel yazmışsın teşekkür ederim. desteğini çekme lütfen.

hep kafamda acaba müsriflik mi yapıyorum soruları.. acaba bu çöpler dünyanın neresinde birikecek diyorum.

dün CKbeautyandsheer ya foto attım, o kadar zor benim için. misal çorap gösterdim. topuk tarafı yürümekten aşınmış kışlık bir çorap (bu arada kışlık ne kadar çok çorabım olduğunu fark ettim dün) ama giyilmeyecek gibi de değil. kullandığım şeyi neden atayım dedim. eşime de gösterdim, ne var ya bunda diyor.

aynalar vardı, hiç kullanmadığım. atamadım. anneme gidileceklere ayırdım kenarını süsleyip hediye eder diye. her bir eşya üzerinde açık oturum yapıyorum..

Ben de akşam kendisine bizzat söyledim.

Bizim bildiğimiz chentiq , yaşam koçu gibiydi. millete akıl verir, uyuyan devi uyandırır, alışkanlıklar kazandırır, tertip düzen sağlar, liderlik yapardı.

Bence seni mutsuz eden şey bu eşyalardır. Sevmediğin şeyin evde işi yok. sen çalışan kadınsın, bir sürü ekstra işin var. çamaşır-bulaşık-yemek-çocuk-temizlik. eee bunlara bir de bu çer çöp ekleniyor.
Kendimize zaman ayıramıyoruz. Kitap okuyamıyoruz, Arkadaşlarla vakit geçiremiyoruz, eşle çocukla kaliteli zamanlar geçirecekken iş çıkıyor falan filan.

At yahu. attım rahatladım inanki. evdekileri nasıl atarım diye fırsat kolluyorum.

At rahatla. annene de iş çıkarma tırtıldır bilmem ne... Bırak kadın iki otursun dinlensin.

Ya ne güzel yazmışsın

Bizim bireysel çabamız malesef dünyanın gidişatını pek değiştirmiyor.
bu sıfır atık veya geri dönüşüm ki geri dönüşürken de harcanan enerjiyi saymıyorum. Bu konuya çok büyük adımlar atılmalı ki birşeyler değişsin.
Şuan senin için önemli olan kendi yaşam alanın.
Biriktirmek değil sadece kullanılan eşyaları tutarsak herşey daha kolay olur ve zamanla yaptığın alışverişte azalacak.
yani almamak ve eşya vermek/atmak arasında denge zamanla oluşacak.

Önemli olan başlamaktı ki sen bunu çok iyi başardın :)

Ne güzel anlatmışsın ben bile hırslandım :) evde olsam Ooooo neler yapabilirdim ama işteyim, eve gittiğimde ne zaman ne hal ne hırs kalıyor :)
gerçi bizim evde olanlar kullanılıyor. Birde misafirim ev tutarsa evdeki şeylerden paylaşmak zorunda kalabilirim. O anlamda şu anda hiçbirşeyi elden çıkarmamam lazım :)

senin düşüncelerinde çok güzel. Acaba değerlendirilip tekrar kullanılabilir mi diye düşünüyorsun. Burda sanırım herşeyi sonuna kadar kullanıp yeni hiçbirşey almayarak azalabilirsin. Mesela ben kendime kıyafet almayalı sanırım 6 ay oldu. Hiç ihtiyaç duymuyorum :)

Ne güzel yazmışsın, 2. kez okuyacağım :)

sen çok naif, çok düşünceli bir insansın ve evdeki eşyalara karşı tavrın da böyle. ama onların duygusu yok, atarsan sana kırılmazlar. öperim seni güzel düşüncelerinden.
doğayı kirletir mi mevzusu derin. ama şöyle düşün, doğaya yapacağımız en güzel şey "almamak". kullanmadıklarımızı ayrıştırıp göndermek.
bizim çöpümüz genellikle başkaları için de çöp. ancak çok iyi durumdaki şeyleri ihtiyaç sahiplerine veriyoruz ya da satıyoruz. satmayı da denemelisin.
onlarca güzel çorabın varken, altı aşınmış bir çorabı neden elinde tutasın ki? sen daha iyilerine layıksın.
dün ayıklama yaparken benim elime de bir adet ayna geçti, onu çantama koydum, bazen ihtiyaç hissediyorum. ama iki- üç ayna olsaydı diğerlerini gönderirdim.
dün çıkardığım fazlalıkları örneğin 4 adet saat var ve hepsi de iyi durumda ama hiç kullanmıyoruz, şeffaf poşete koyup kapıya bırakıcam. kapıcı ya da ihtiyacı olan biri varsa illaki yerini bulur.
insan ilişkilerinde ne kadar düşünceli olduğunu biliyorum ama bu durum farklı. burda sadece "kendini" düşünüyorsun. bir nevi ödül gibi. fazlalıklarından arındıkca bonus olarak "zaman" kazanıyorsun. bu çok kıymetli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…