Bizim bireysel çabamız malesef dünyanın gidişatını pek değiştirmiyor.
bu sıfır atık veya geri dönüşüm ki geri dönüşürken de harcanan enerjiyi saymıyorum. Bu konuya çok büyük adımlar atılmalı ki birşeyler değişsin.
Şuan senin için önemli olan kendi yaşam alanın.
Biriktirmek değil sadece kullanılan eşyaları tutarsak herşey daha kolay olur ve zamanla yaptığın alışverişte azalacak.
yani almamak ve eşya vermek/atmak arasında denge zamanla oluşacak.
Önemli olan başlamaktı ki sen bunu çok iyi başardın :)
senin düşüncelerinde çok güzel. Acaba değerlendirilip tekrar kullanılabilir mi diye düşünüyorsun. Burda sanırım herşeyi sonuna kadar kullanıp yeni hiçbirşey almayarak azalabilirsin. Mesela ben kendime kıyafet almayalı sanırım 6 ay oldu. Hiç ihtiyaç duymuyorum :)
sen çok naif, çok düşünceli bir insansın ve evdeki eşyalara karşı tavrın da böyle. ama onların duygusu yok, atarsan sana kırılmazlar. öperim seni güzel düşüncelerinden.
doğayı kirletir mi mevzusu derin. ama şöyle düşün, doğaya yapacağımız en güzel şey "almamak". kullanmadıklarımızı ayrıştırıp göndermek.
bizim çöpümüz genellikle başkaları için de çöp. ancak çok iyi durumdaki şeyleri ihtiyaç sahiplerine veriyoruz ya da satıyoruz. satmayı da denemelisin.
onlarca güzel çorabın varken, altı aşınmış bir çorabı neden elinde tutasın ki? sen daha iyilerine layıksın.
dün ayıklama yaparken benim elime de bir adet ayna geçti, onu çantama koydum, bazen ihtiyaç hissediyorum. ama iki- üç ayna olsaydı diğerlerini gönderirdim.
dün çıkardığım fazlalıkları örneğin 4 adet saat var ve hepsi de iyi durumda ama hiç kullanmıyoruz, şeffaf poşete koyup kapıya bırakıcam. kapıcı ya da ihtiyacı olan biri varsa illaki yerini bulur.
insan ilişkilerinde ne kadar düşünceli olduğunu biliyorum ama bu durum farklı. burda sadece "kendini" düşünüyorsun. bir nevi ödül gibi. fazlalıklarından arındıkca bonus olarak "zaman" kazanıyorsun. bu çok kıymetli .
selam kızlar bir bakayim dedim
neler yapıyorsunuz
iyiyim çok şükür de iş yapamıyorum fazla ya bu aralar neler yapıyorsunuz benide ekleİyiyiz abla sen nasılsın :)
iyiyim çok şükür de iş yapamıyorum fazla ya bu aralar neler yapıyorsunuz benide ekle
evettt katılırımYatak odası çekmecelerini ayıklıyoruz düzenliyoruz katılırmısın son 2 gün kaldı
ÜYE | GÖREV.(Y.ODA ÇEKMECELER) | SÜRE (4 GÜN) | ek görev(buzdolabı)09.03-23.03 |
| |||
| Devam ediyorrr.. | ||
| |||
| Başlayacak | ||
@befer | Devam ediyor... | ||
| Başlayacak | ||
S Salty | |||
@beyazinci | Başlayacak | ||
| Son 1 çekmece | ||
B banufati | ..... | ||
| Devam ediyor... | ||
| .... | ||
P planli | |||
| Başlıyorrrrr..... |
Mia- benim komodinler bir kızımın odasını biri oğlanın odasında yatak odası dar o yüzden koyamadım onlarda içinde olsunmu
aha hamile iç çamaşırı didi...10 çekmece var toplamda 4 unu bitirdim. Hamile iç çamaşırlarını çıkarttım artık ihtiyacım yok.. Daha 6 çekmece var kızı uyutursam gidip bakacağım diğerlerine de.
Noldu kiaha hamile iç çamaşırı didi...
ooo oowww bitince fotoğraf bekliyorum :)Hızımı alamadım okuldan çıkınca çarşıya uğradımsepet öreceğim becerebilirsem
Tamamdırooo oowww bitince fotoğraf bekliyorum :)
becerirsin canıımTamamdıryani inşallah becerebilirsem
bende de var. ve çocuğum 5 yaşında !!!!!!!!!!! hala da atmadım hamile kilotlarımıNoldu ki
ay ben yazdım sanıyorum yazmadım mı... halbuki mesajını favorilerime bile ekledim 2-3 kez okuyup.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?