Verirsen sevinirim :)

• 1,5 çay bardağı bulgur
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 iri diş sarımsak (isteğe bağlı ben koymuyorum)
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı yada sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz nane (ben pul biberde ekliyorum zevk meselesi)

• Tencereye bulgur, sıvı yağ ve bulgurun üzerini geçecek kadar su koyulur. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Üzerine bulgurun kaynadığı sıcak sudan epey alınarak ılıtılır.
  • Ardından karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bu noktada eğer çorbanız koyu olursa kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Kaynayınca ince rendelenmiş sarımsak ve tuz eklenir. 7-8 dk daha kaynatılarak altı kapatılır.
  • Servis kaselerine alınarak üzerine kızdırılmış yağ ve nane karışımı gezdirilir ve servis yapılır.
  • Netten tarif kopyaladım kolay olsun diye
Çok pratik ve doyurucu ve yayla çorbası pirinçli ve kalorili ama bu daha pratik. Birde normal yoğurtla olmak pratik bence süzme yoğurt derdi yok

Teşekkürler beferim :)

Günaydınlar
Dün eşim manava gitmiş alışveriş yapmış aldıklarına göre menü oluşturdum.
pazar karışık kızartma
pazartesi ıspanak
salı lazanya
çarşamba taze fasulye
perşembe pırasa
cuma-cumartesi nohut-pilav

Teşekkürler mutlaka deneyeceğim

Slmlar,
Günler hızlı geçiyor, sıkılacak vakit bulamadığıma inanamıyorum. Normalde hemen sıkılırım. Bugün neler yaptım:
Kuruyan çamaşırlar yerleştirildi.
Banyo WC paspasları yıkandı.
Bulaşık makinesi çalıştırıldı yerleştirildi.
Yatak odasının camı silindi. ( her gün bir odanın camını silmeyi düşünüyorum)
Çocukların tırnakları kesildi.
Neysesakinim in tavsiye ettiği çorba yapıldı. Görüntüsü güzel henüz tadına bakmadım. Oğlum uyanınca bakıcam.
Bi tepsi poaça yapıldı.
Akşama bamya yapıcam. Bugünlük yeter.

Kızlar siz de yazın bari burda sosyalleşelim

Ayy inanmıyorum canım afiyet olsun ağız tadıyla yiyin inşallah

Eline sağlık Mikanım
Bende bugün genel temizlik yapacağım.
Kuruyan çamaşırlar katlanacak
banyo wc temizlenecek
süpürme silme yapılacak
Yemeğim var yanına salata yapacağım

Dün akşam mutfağı temizledim baya ocak fırın temizlendi.
bulaşıklar elde yıkandı çoğu, makinenin parlatıcısı bitmiş.
hiç çarşıya çıkasım yok şu aralar eşimde ne kullandığımı bilmiyor tuhaf tuhaf markalar alıp geliyor.
vermem gereken eşyalar var ama sanırım birkaç ay sonra dağıtmaya başlarım.

pazar günüde evde tadilat yaparız vakit bulursak.
bazı aydınlatmalar takılmadı almıştım önceden.
yada evde dinlenirim
2 gün yetecek kadar yemek pişiririm.
eylülüle banyo yaptırırım.

Hergün iş çıkıyor mutlaka :)

İşler bitmiyor, çocukların istekleri bitmiyor. Ama bu süreçte boş durmamak bana iyi geliyor :)

Çorbaya bayıldım, sık sık yaparım artık. Tek sorun oğlum yoğurt yemediği için çorbayı da içmedi i maalesef , teşekkürler tekrar
Beğenmene sevindim. Annemler eskiden bunu dövme (buğday) ile yaparlarmış ben hiç alakasız nette dolaşırken gördüm denedim beğenmene sevindim afiyet olsun. Oğlun içinde üzüldüm oda yaptığın başka güzel şeyleri yemiştir

Ben de bugün dolabı düzenledim. Kullanmadığım ve bedeni uygun olmayan kıyafetleri eledim. Çöpe gidecekler ve birilerine verilecekler şeklinde ayırdım. Haliyle bir sürü askı fazlalık oldu. Onları da şimdilik kaldırdım.

Ocak ayında kullanmadığım mutfak eşyalarımı anneme vermiştim. Bu ay da yatak odası bitti.

Geçenlerde mutfağa giriştim. Pakette yarım kalmış, dağınık duran tüm erzağı kavanozlarına koydum düzenledim. Buz dolabının üstündeki süslerden kurtuldum.

Şimdi aklımda taşınırken fazlalık haline gelen halılardan kurtulmak var. Bir dönem üst üste taşınmak zorunda kaldım ve halılarım boşa çıktı. Çok da kaliteli parçalar değil haliyle vermek beni üzmez. 2. El eşya satan bir yerlere vermeyi düşünüyorum.

Öğrenci evlerine filanda verebilirsiniz

Yada letgo gibi bir yerlerden satabilirsiniz

Annem buğdayla soğuk halini yapıyor, o da yazın güzel oluyor ama ben hiç denemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…