Oğlum 3,5 yaşında hemen bakıcam videoya teşekkürler :)
Aa güzel tam etkinlikler yapilacak yas ve kavrayip anlayacak yasta Ramazan yaklasiyor mesela hazirlik yapin? Maketten kabe yapin. Veya ramazan hazirligi? Takvim yapin beraber her gün icin seker veya kücük süprizlerle dolu?
Beraber kurabiyeler yapin:) kitaplar okuyun. Evinizi macera alaniina cevirip heycan verici aktiviteler yapin:) veya hatice kübra tongar gibi oturma odasina kamp kurup cerez yiyp oyunlar oynayip film izleyip orada ailecek sabahlayin

Selam kızlar.
Dün çok iş yoktu evde sadece sofrayı topladım.

ama bugün baya iş var çamaşırlar kurudu. tekrar makineye çamaşır atılacak.
bulaşık mak yerleşecek.
ev süpürülüp yemek yapılacak.
evde olmayı istedim ama un fabrikalarının ara vermesi çok zor şu dönemde sanırım

kendime bakım rutini oluşturmaya başladım tekrar.
bazı makyaj ürünlerim bitti ama sipariş vermekte istemiyorum. alınacaklar listeme ara verdim.

Havada çok soğuk kar yağıyordu sabah. Şu bahar temizliğini nisan ayına erteledim.

Selamlar
Yerler süpürüldü
Toz alındı
Kapı kolları, elektrik düğmeleri silindi
Yerler ev yapımı elma sirkesiyle silindi
Bulaşıklar azdı elde yıkandı
Lavabolar, musluklar ciflendi
Wc ciflendi
Yemek yapılacak

Ben de kitap siparişi verecektim ama şimdilik erteledim. Eşimin kitaplarına göz atacağım ordan kendime okuyacak birşeyler çıkartabilirim.
Kuaföre de şu dönemde gidemeyeceğimden saçımı evde kendim boyadım.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, ben de büyük bir sadeleşme yaşadım resmen
tüm gardırop elimden geçti bir çok şey eledim, komodin ve makyaj masası da dahil olmak üzere yatak odasında detaylı bir temizlik yaptım. Avizeler primler canlar perdeler silme+süpürme+toz alma

Mutfak dolapları komple temizlendi fazla eşyalar depolama alanına kaldırıldı, tezgah üstü boşaltıldı, camlar avize priz yerler komple temizlendi
Wc+banyo tüm dolaplar temizlendi düzenleme ve eleme yapıldı duvarlar silindi yerler lavabolar yıkandı
Vestiyer ayıklama +düzenleme +eleme silme yapıldı
Oturma odası camlar +kapı+yerler +koltuklar +prizler silindi +perdeler yıkandı+toz alandı

Çocuk odası henüz tamamlanmadı duvarlar siilindi+camlar +perdeler +yerler +oyuncaklar yıkandı
Halıları yıkamaya verdim onlar geldi
Tüm avizeler ve duvarlar da silindi ev böyle bütünüyle temizlendi vallaha çok mutluyum,evde kalmayı fırsata çevirmek istedim ve bahar temizliği bitmiş oldu

Çok güzel olmuş darısı başıma artık

Harika valla süpersin

Çok güzel olmuş darısı başıma artık
İnşaallah canım, kişisel gelişim ve ibadet anlamında da kendime bir yol belirlemek istiyorum, sadeleşmede amaç az eşya çok yaşam, ben eşya olarak çok sadeleştim gerçekten evime gelenler bile A ı çok sade diyor :) belirgin yani bu anlamda kafamı daha fazla yormadan "çok yaşam" bölümüne geçmek istiyorum ama henüz bir planım yok bi kaç güne bunu da netleştirmek istiyorum

Oda biraz zaman alacak ve yerine oturacak her şey

Oda biraz zaman alacak ve yerine oturacak her şey
Bir iki gün dinlenmek için kendime izin verdim bugün kuru fasulye +pilav yaptım yarına da yenir, iki gün kafam rahat, sonra planlı bir özüme yolculuk kendimi iyi hissedeceğim bir şeyler yapmak istiyorum bu anlamda fikirlerinize talibim

İyi akşamlar herkese,
Bugün hızlı geçti.
Oturma odası ve mutfak süpürülüp silindi.
Yemek yapıldı.
Kuruyan çamaşırlar yerleştirildi.
1 makine daha yıkandı.
Çocuklar yıkandı.
WC- lavabo yıkandı.

Oğlumla bir etkinlik yapıp, Biraz kitap okuyacağım

Kendini en iyi sen tanırsın tabi. Benim 1 numaralı eğlencem kitap okumak. Bu süreci çocuklardan fırsat buldukça kitap okuyarak geçiriyorum. Bi de yeni bitki çayları deniyorum bu aralar.
Bakım rutinim olsun isterdim ama olmuyor.
Oğlumla en az 1 kaliteli aktivite yapmak hedefim. Bu kendimi daha iyi hissettiriyor.
Yemek yapmak ve yemek çok seviyorum. Yeni çorbalar deniyorum bu aralar.
Örgü örmeye başlamıştım ama bana göre olmadığına karar verdim. Sonuca odaklanıp dünyamı unutuyorum. İyi gelmiyor.
Plan yapmayı ve kendimi plan üzerinden kontrol etmeyi seviyorum.

Sen kendini nasıl iyi hissedersin? Belki kendi hayatıma uygulayacağım yeni bişeyler çıkar benim de :)

Ben yazdan epey domates yapıyorum dondurucu ya kırmızı ve yeşil biberde ekliyorum bu kışın işimi epey kolaylaştırıyor en kötü domates Tavası yapıyorum.
Ve üç ayda bir genel temizlik rutinim var kapı pencereli bu bazen iki ayda bir oluyor. Kalan zaten haftalık rutin evde iki kişi olunca daha rahat. Ama sende çocukta var galiba. İpin bir tarafından tutunca gerisi geliyor zaten boşver rahat ol.

Yoğurtlu bulgur çorbasına bayılırım mesela yaptın mı hiç. Ama içemiyorum bir yılı aşkındır (rahatsızlığım var)

Çok teşekkür ederim güzel cevabın için
Benim de mutfakla aram iyidir, yeni pastalar yemekler çorbalar yapmayı severim.
Kitap okurum ama bu benim için bir tutku değildir daha çok görev bilinciyle okuyorum sanki. Mutlaka biri bitince diğerine başlarım kendimi bildim bileli okurum ama bir sıkılma hissediyorum gibi.
Ben de bir ara kaneviçe yaptım panolar işledim ama artık yapmıyorum.
Düzenli bir bakım rutinim yok benim de.
Oğlum için ben de sürekli oyun üretmeye çalışıyorum ama bunu daha planlı hale getirmek istiyorum.
Kendim için yapmak istediklerim :
Namaza başlamak
Hergün az da olsa meal okumak
5-6 kilo vermek
Vitaminlerimi düzenli almak ve oğlumun kileri aksatmamak
Sevdiğim insanlarla kaliteli etkinlikler planlamak
Bir enstrüman çalmayı öğrenmek, ney üflemek istedim ama bu denemem başarısız oldu
Her gün belirli zikirle devamlı çekmek
Düzenli birikim yapmak
Bu yazdığım her şeyde çok çok eksiğim

Evet çocuk var ve çalışıyorum, ama buzluğa hep birşeyler atarım fasulye mısır kabak börek poğaça kurabiye, kışlık menemen de yaparım kavanozlarda, doğrusu mutfağı severim bana terapi gibi gelir

Ne güzel beceriklisin bende o beceri yok
O zaman işin daha da kolay senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…