Balkon su aralar iyi geliyor ya 2 balkon var birinde çamaşır kurutuyorumEllerine sağlık miaa balkon bahçe ohhh harika, ev çok yüksek çocuk var açık balkon korkuluklar alçak bu evde balkonu hiç kullanamıyorum
Bende izleyeyim 4 gün tatil banada denk gelirseSlm kızlar, bahar temizliği kapsamında mutfak bitti sayılır. Mutfak dolabı komple dökülüp temizlendi, buzdolabı da aynı şekilde. Mutfak masa sandalyesi,pencere ve perdesi kaldı.
Sonra yatak odasına geçmeyi düşünüyorum.
Çernobil dizisine başladım. 5 bölümlük mini dizi zaten bugün yarın biter. Çok etkilendim kızlar, şiddetle tavsiye ederim.
İzle mutlaka mia gerçekleri yansıttığı için ben çok etkilendim. Seveceğini düşünüyorum :)Bende izleyeyim 4 gün tatil banada denk gelirse
Nerede kalori ben oradaya ben internetten baktım. tadamadım rejimim sebebiyle. nasıl olduğunu bilemiyorum.
bayat ekmeklerim vardı biraz fırında kızarttım onları.
üzerine karamel yapıp döktüm. karamel yerine pekmez de koyabilirsin yazıyordu tarifte.
sonra şerbet hazırladım. şerbetten 1 kepçe döktüm tepsiye. fırnın yalnızca altını açıp 180 dereceye getirdim ayarını, soğuk fırına koydum. 5 dk sonra 1 kepçe daha koydum şerbetten. şerbeti yavaş yavaş çektiriyorsun tatlıya.
şerbetten 1-2 kepçe kalınca fırını kapattım soğuttum tatlıları.
soğuyunca kalan şerbeti üstüne ekledim. dolaba koydum.
iki ekmek arasına kaymak sürülüp yenilecek.
tarif de şu
Alıntıdır!
Malzemeler:
9-10 dilim Mayaköy Esmerim (tercihen bayatlamış hatta biraz kurumuş)
Karamel için 1 bardak toz şeker veya ½ bardak pekmez
1 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı damacana suyu
3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
İlk önce karar vermeniz gereken konu, geleneksel tadı olsun biraz ağır olsa da severim ben, diyerek karamelli mi yapacağınız? Yoksa ben tatlının hafifini severim hem daha kolay diyerek pekmezli olanı mı deneyeceğiniz?
Şayet karamelli olanı tercih ettiyseniz önce karameli hazırlamanız gerekiyor. Bunun için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte eritin. Tatlı bir kahverengi olup eriyince içine 1 su bardağı ılık su dökün ve bir kaşık tereyağını ilave edip biraz daha kaynatın. Bırakın ılınsın.
Bu arada siz bir tepsi içine ekmeklerinizi hazırlayın. Ekmeklerin kenarlarını keskin bir bıçakla incecik kesin ama sakın atmayın. İsraf etmiyoruz. Onlarla da başka bir şey yapacağız. Bir sıra halinde tepsiye dizdiğimiz ekmekleri karamelle ıslatıp çekene kadar bekleyin. Çok fazla dökmeyin dibinde birazcık olsun yeter kalan olursa sonra şerbete eklersiniz.
Pekmezle yapacaksanız daha kolay yarım bardak pekmezin üzerine yarım bardak ılık su ilave ederek ekmekleri bununla ıslatıyoruz.
Ekmekleriniz sertliğine göre 1-2 saat içinde tamamen karamelini çekiyor, siz bu arada şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbeti soğuk ya da soğuğa yakın ılıklıkta kullanacağız.
2 bardak toz şekeri 4 bardak su ile kaynatıp koyulaşınca limonunu ilave edin, artan karameliniz varsa ekleyip biraz daha kaynatın. Soğusun.
Karameli çeken ekmeklerinizin üstüne soğuk şerbetten 1-2 kepçe dökün. Fırınınızın sadece altını 180 dereceye ayarlayarak daha soğukken ekmekleri fırına koyun. Şerbeti çektikçe üstüne biraz daha ilave edin. Bu işlemi 2-3 kez yapın. Fırını kapatın ekmekler içinde kalsın şerbetten biraz daha ilave edip iyice soğuyana kadar fırında bekletin.
Şerbeti bol bol dökmeyin azar azar koyun çektikçe ilave edin. Bırakın bitmesin artanı sonra yine kullanırız. İyice soğuyunca üzerine bir iki kaşık daha şerbet koyup buzdolabına kaldırın. Bir gece beklerse tadı daha güzel oluyor.
Servis ederken bir dilim ekmek kadayıfı üstüne biraz kaymak ceviz koyup ikinci dilimi üstüne yerleştirip en üstüne tekrar kaymak ve ceviz koyarak ,iki kat yaparsanız daha güzel oluyor.
Alıntıdır!
Doğrusu bu konuda bende bir bilenden fikir almak isterim :)) ama ben şimdilik yine granit almayı düşünüyorumArtık teflon tava/tencere kullanmak istemiyorum. Seramik tava da kullandım. Memnun kalmadım. Yumurta,krep vb.yapınca yapıştırmayan ne önerirsiniz? Ona göre almam gerekiyor.
ne kurulama bezi gördüm, ne su ne de kettle.
O kadar güzel ve ferah ki. En sevdiğim beyaz mutfak huş tezgah modeli.
Güle güle ağız tadıyla oturun inşallah.
Bizim yemek masası da ofis masası kreş masası gibi şu aralar.
Muhammara da yapabilirsin ben öyle değerlendiriyorum tavsiye ederimGünaydın,
Pazar günü yaptıklarım,
-ekmek yapıldı.
-ıspanak kavruldu ve börek yapıldı.
-bayat ekmeklerden ekmek kadayıfı tatlısı yapıldı.
-mutfak toparlandı. 1 makine bulaşık yıkandı.
Bu hafta yatak odası ve banyoya bakamadım.
Bende çok kötü kullanıyorum bana daha sağlam bir şey gerekliDoğrusu indirimi görünce bende tekrar alsam mı diye düşündüm ama gerçekten kolay aşınıyor bir kaç kişiye daha fikir sor istersen belki ben dikkatli kullanmamışmdr
Lavın öyle bir Tavası var bak istersenKaracanın seramik tencere takımını, emran in da teflon takımını kullandım. Memnun değilim. Çok çabuk yıprandı. Çekikleri kullanıyorum ama kahvaltı için çelik gibi ama yapıştırmayan tava arıyorum. Alman bir tanıdığın setini kullanmıştık yazlık olarak kiraladığımız evde. Onun çelik ama altı yapıştırmayan takımı vardı. Tencerenin/tavanın içi tırtıklı, nasıl anlatsam kabarık bölme bölmeydi ve yapıştırmıyordu. Gülsan ın gördüm böyle bir tava setini ama emin olamadım. İnşaallah memnun kalacağımız ürünleri buluruz .
Harika bir dizi ayrıca the platform filminide tavsiye ederimSlm kızlar, bahar temizliği kapsamında mutfak bitti sayılır. Mutfak dolabı komple dökülüp temizlendi, buzdolabı da aynı şekilde. Mutfak masa sandalyesi,pencere ve perdesi kaldı.
Sonra yatak odasına geçmeyi düşünüyorum.
Çernobil dizisine başladım. 5 bölümlük mini dizi zaten bugün yarın biter. Çok etkilendim kızlar, şiddetle tavsiye ederim.
Bende izleyeyim 4 gün tatil banada denk gelirse
Link ekleyemedim ama güncel devlet tiyatrosu ve özel oyunların linkleri var onları izleyebilirsin
YouTube den arat istersen isme göre üzerine tıklayınca açılıyor bende çünkü
Harika bir dizi ayrıca the platform filminide tavsiye ederim
nasıl güzel değil mi?evet onuda gördüm ama izleyemedim la casa de papel izledim geçen gün
nasıl güzel değil mi?
oyuncu seçimleri, oyuncuların orijinal sesleri inanılmaz çekici.
Bende onu hiç izlemedimevet onuda gördüm ama izleyemedim la casa de papel izledim geçen gün
Bende onu hiç izlemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?