hiç su koymadım. direkt uygulama yaptım. 3 katta iyice belli edecek kendini ama beni 4 kat tatmin edecek düşüncesindeyim. mat kadife vernik almıştım. onu süreceğim. inşallah muvaffak oluruz
Hıı bak oda güzel olmuş o zaman ben su ile yaptım biraz ama tek renk yapmadım açık mavi ysptım biraz zorladı o yüzden bende cila atacaktım ama kaldı atamadım. Olur olur arkadaşım yemek masası sandalyesi mutfağı boyadı böyle güzelde oldu

Ctesi online dersim olduğundan pek bi şey yapamadım.
-3 makine çamaşır yıkandı-kurudu-katlandı-yerleştirildi.
-Banyo-wc çamaşır suyuyla ovuldu yıkandı.
-Paspasları yıkamıştım onları serdim.

Pazar
-Eşe ve kıza sigara böreği sardırdım.
-Dolaptaki pırasalardan karatay böreği yaptım.
-Tarhana pişirdim.
-mutfağın üst dolap kapaklarını yağçözledim.
-Ocak ve davlumbazı temizledim.
-İftarı da çay börek çörek ile yaptık.

mutfağı ben de istiyorum. bunu güzel yaparsam kapakları çıkarıp çıkarıp boyayacağım.

Çok teşekkür ederim. Ayrıntılı cevap verdiğin için. Güle güle kullan. Odanın havası değişmiştir. Ne güzel .

Teşekkürler :)
Evi artık hergün süpürüyorum ve gerçekten temizlik süresini uzatıyor.
Dik süpürge her eve lazım ya kablolu olması senın bir tık zorlar tabi ama iş görsün yeter :)

Uzun zamandır almayı ertelediğim bir nevresim takımı olayım vardı sonunda trendyoldan aldım 80tl ye almışken uzun zamandır aklımda olan manikür setindende aldım Oda 40tl 120tl yaptı.
Bir gün sonra da saç boyası aldım kendime ve anneme.
bu süreçte kargo ile alışverişe karşıyım evet ama marketlerde renk yok yada diğer güzellik ürünleri satan mağazalar kapalı. En sonu Mart başı boyamıştım beyazlar iyice çoğaldı
Brita sürahinin filtresine ihtiyaçım var altı ayı geçti alalı şuan için aklımda başka büyük ihtiyaç yok

Aynen videoları var gittiği evlerde neyi nasıl düzenlememiz gerektiği daha net anlatıyor. çoğu dolaplarım konmari düzeninde çok şükür dağılmıyor uzun süre gidiyor :)

Bende denemek istediğim ürünleri bekletiyorum ama almak istediklerimi alıyorum.

Mia-

Birikim konusunda benim de hedefim vardı. 30 gr altın. ama gel gelelim birikim yerine arsa almış olduk.
Yine de altın alacağım desem gram 400e dayandı.
Her halükarda birikim kaldı öylece

Tadilat için 3 seçeneğim var

1. Borçla yapmak
Direk borçla bu işe girersem her yönden zorlanacağım.

2. en az 5 bin bile birikse tadilat kolayca yapılır eşim ustalık masraflarını ödüyor ben sadece malzemeyi karşılıyorum.
ama evin tamamı bitmez.

3. hedefime ulaşırsam birazda borca girip tüm evi baştan sona tadilat edip bu işten kurtulmak.
süreç uzadıkça alacağım ürünlere de zam geliyor zamanımda kısıtlı her yıl tadilat için izne ayrılmakta istemiyorum ve her yıl evim baştan sona tekrar tekrar batıyor. yapılmışken her şey bir kerede olsun bitsin istiyorum artık.

Kredi çekmek seni zorlar mi canim bi kerede yapilsa hem dediğin gibi sürekli her şeye zam geliyor ben olsam sanırım kredi cekerdim.

Mia-

Birikim konusunda benim de hedefim vardı. 30 gr altın. ama gel gelelim birikim yerine arsa almış olduk.
Arsa alirken kriterleriniz nelerdi canım neye göre karar verdiniz alirken. Kredi cektiniz mi arsa alirken özel bi kredi falan var mi cekebilecegimiz. Esimde istiyor ama arsa sadece duruyor ilerisi icin iyi ama su an kire getirmez diye pek olumlu bakamiyorum ben.

Canım aileden veya yakınından borç verebilecek biri varsa bence bekletme hem her şeye zaman geliyor, hem de zihnini meşgul ediyorsa bekletme derim

Mia-

Ben de birikimi tl de tutuyorum eşim kalsın para gerekir diye vs altına çeviremedim, çevirmiş olsam şimdi ne güzel altın arttı da arttı bu adam niye beni dinlemiyor

Aynen videoları var gittiği evlerde neyi nasıl düzenlememiz gerektiği daha net anlatıyor. çoğu dolaplarım konmari düzeninde çok şükür dağılmıyor uzun süre gidiyor :)
Konmari çekmecelerde çok iyi oluyor ama normal dolap raflarında tercih etmiyorum ya normal katlama ile daha düzenli oluyor

Şöyle ki;

-İstediğim bir yer vardı lokasyon olarak ve denize yakın olsun istiyordum. denize 150 metre bulunca fikrime uydu.
-Fiyat olarak çevredeki arsa fiyatlarıyla neredeyse aynıydı.
-Şu an bir kira getirisine ihtiyaç duymadığımız, ileriki zamanlar için yatırım amaçlı düşündüğümden arsayı tercih ettim.
-üstüne yazlık prefabrik bir ev düşünüyoruz bunun için arsada foseptik, su, elektrik ve bahçe duvarı gibi ekstralar yapılmış durumda. (bu bize oldukça fazla bir avantaj sağladı. 40 metre perde beton bahçe duvarı 15-20 binliraya yapılıyormuş. sordum.)
-krediyle aldık. arsa kredisi yok. ihtiyaç kredisi çekiyorsun. biz arsanın tamamını ödeyecek şekilde kredi çektik. kenardaki birikimimizi bozmadık.

Bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…