Plan yapip hedef belli olunca isler cok daha kolay oluyor ve daha vakitli bitiyor kolay gelsin :)Bugün kendimden beklentim
İş yeri
masamı topla yazılacakları yaz
numuneleri yap formlara yaz
günlük işleri yap
temizle
diğer haftayı programla
Ev işleri
sil-süpür
hızlıca toz al
çamaşır katla
makineye çamaşır at
mutfağı kontrol et
davet için hazırlan
kızımın çantasını hazırla
çiçekleri sula
Pazar günü
banyo rafı takılacak (eşim)
banyo temizle
parka git
pazartesi yemeğini yap
para harcamamaya özen göster.
Evdeki işleri yaptımPlan yapip hedef belli olunca isler cok daha kolay oluyor ve daha vakitli bitiyor kolay gelsin :)
Yün sağlıklı ama nasıl yıkayıp kurutuyorsun? Temizliği çok zor geliyor banaHayatım en büyük vakumlu hurca max. 3 tane tek kişilik elyaf yorgan sığıyor.Kaç tane yorganın varsa ona göre al.
Hurcun boyunca göre yorganları katla güzelce yerleştir içine ağzını kilitle havasını al kapağını kapat oldu bitti.Yalnız koyacağın yerde yap vakumlama işini.Vakumladıktan sonra çok hareket ettirme iğne deliği kadar bile delinse anında hava alıyor tekrar. Birde makinada yıka kurut öyle koy.Tertemiz durur istediğin kadar.
Benim yorganlarım yün ve hepsi vakumlu hurçlarda.
Benim elyaf hiçbir şeyim yok fakat komşumun yorganlarını yapmıştık .
9 çift ayakkabım var toplamda:) yazlık kışlık spor vs hepsi dahil bu kadar.günaydınlar herkese dün iftardan sonra son kalan yerime de el atmış bulunmaktayım. ayakkabılık 8 çift ayakkabı eledim. yalnız hala epey fazla var. epey fazla dediğim toplam yazlık kışlık 25 çift sizce de çok mu acaba? eşimin bana göre çok çok az evet düzenli duruyor hepsi tek tek falan ama zaten ayakkabılığım çok büyük benim.yani bayanların zaten çok olur da sizlerde durumlar nasıl merak ediyorum
Ben toplu halde okuduğum için geç yazıyor olabilirim veya soruna cevap bulmuş olabilirsin belki..Bazamın altındaki çeyizlerimi koyduğum hurçların üstünde birkaç güve gördüm akşam.
Bir hışım bütün çeyizleri tek tek balkona attım bazanın altını boşalttım.Süpürüp klorakla sildim iyice.
Bugün akşam gidince hepsini katlayıp çarşafa sarıp yatak dolabının bi tarafına koymayı düşünüyorum.
Tekrar bazanın altına koyasım gelmiyor.
Sana sorum ; bazanın altı boş kalacak malum oraya ne koyabilirim sence ?
Yorganları koysam her haftasonu çıkarıp silip temizlesem çok mu uğraştırır?
Ya da boş mu kalsa???
Ben naftalin koyuyorum bilmiyorum düşünür müsün.Ama yatağın altı sabun doluydu yine de olmuş.
Kaşınmaktan çıldırıcam dünden beri.
Güve miydi ondan da emin değilim ama neyse.
Ben yine dediğin gibi yorgan,yastık koyayım en iyisi.
Sık sık havalandırması kolay olur hem.
Yastıkların yününü ince bi yastık kılıfına koyup makinada yumuşatıcı koymadan iyice yıkayıp iki kere sıktırıyorum.Sonra balkona çarşafın üstüne dağıtarak serip max. 2 gün kurutuyorum .Kılıfını da iyice yıkayıp temizleyip kuruyan yünü dolduruyorum.Bunu sadece senede 1 kere yapıyorum ve sadece yattığımız yastıkları.Yorganlarıda çocukları yorganları makinaya sığıyor makinada yıkayıp balkon demirine seriyorum o da max. 2 günde tertemiz kuruyor.Kendi yattığımız yorganı da yıkamaya veriyorum.9 yıllık evliyim misafir yorganlarını daha hiç yıkatmadım.Yastıklarını da 2 senede bir yıkıyorum.Yün sağlıklı ama nasıl yıkayıp kurutuyorsun? Temizliği çok zor geliyor bana
Sağol canım bende klorakladıktan sonra bazanın içine naftalin attım.İnşallah bişey olmaz.Annemin emek emek ördüğü danteller varBen naftalin koyuyorum bilmiyorum düşünür müsün.
Benim için minimal yaşamın temeli ; Boş kirli çamaşır sepeti ve ütü sepetidir.Haftasonu ikisini de boşaltmaya özen gösteriyorum.Bu haftasonu neler mi yaptım ;
Balkonların demirlerini fayanslarını deterjanlı suyla sildim .
Zeminlerini de domestosla köpürte köpürte fırçalayarak yıkadım . Mis gibi oldular.
4 makina çamaşır yıkandı kurudu katladım ütüledim.
Evi komple süpürdüm sirkeli suyla sildim toz aldım.
Camları sildim ( yaz geldi artık çok tozlanıyor bi de yola yakın oturuyorum)
Buzdolabını temizledim
İpten kuruyan çamaşırları alıp hemen ütüleyip/katlayıp kaldırmak gerçekten büyük kolaylık.Çamaşır sepetinin boş olması mucize gibi birşey
kızımın ayrı sepeti var 1 haftada birikir.
koyu renkli çabuk birikir.
beyazlar haftada 1 yıkanır biriktiği kadar artık fazla bekletmem.
nevresim haftada 1 yıkanır.
açık renkliler zor birikir.
havlular ayrı problem.
ütü işini biriktirmeden yapmak mantıklı ama.
İpten kuruyan çamaşırları alıp hemen ütüleyip/katlayıp kaldırmak gerçekten büyük kolaylık.
Bir kere sepette birikmeye başlayınca dağ gibi olana kadar yapasım gelmiyo benim.
Cumartesi ya da pazar günü ütü masası hep ortada duruyo benim.Kuruyan çamaşırı hemen ütüleyip kaldırıyorum.
Mutlaka dene farkı anlıycaksın :)
Evet 'minimal yaşam' ailesi olarak sepette duran kıyafetlere savaş açalım.Herşeyi ütülemem ben
gömlek pantolon falan :)
bazen yastık kılıflarını ütülerim.
canım isterse ayrıntıya girerim.
bi dönem yatağa çarşafı serdikten sonra çarşafı ütülüyordum :)
tamam biriktirmek yok artık :) deniyeceğim.
Ohhhh güle güle kullan.Kirlet demiyorum bak kirletme temiz temiz otur :))))haftaiçi yardımcı bayan aldım. bütün camlarımı sildi bütün yerler silindi ebeveyn banyosu yıkandı.ütüm dağ gibi olmuştu hepsinş ütüleyip gardropa kaldırdı saolsun.hemde bunları yarım günde yaptı. bende sadece misafir banyosunun lavobasını ve wc yi yıkadım toz aldım. ev şimdi mis gibi keşke hep böyle kalsa.artık ayda 1 yardımcı almayı düşünüyorum cimrilik etmezsem tabi :) kadına da bi poşet kullanmadıklarımı verdim mutfaktan. her gün 1 parça bile olsa ayırıyorum gittikçe sadeleşiyor. her gün 1 parça ile devam ede ede baya bi şeyi elden çıkarttım. ne kadar az eşya o kadar çok huzur yeminle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?