Bugün kendimden beklentim

İş yeri

masamı topla yazılacakları yaz
numuneleri yap formlara yaz
günlük işleri yap
temizle
diğer haftayı programla

Ev işleri
sil-süpür
hızlıca toz al
çamaşır katla
makineye çamaşır at
mutfağı kontrol et
davet için hazırlan
kızımın çantasını hazırla
çiçekleri sula

Pazar günü
banyo rafı takılacak (eşim)
banyo temizle
parka git
pazartesi yemeğini yap
para harcamamaya özen göster.

Plan yapip hedef belli olunca isler cok daha kolay oluyor ve daha vakitli bitiyor kolay gelsin :)

Yün sağlıklı ama nasıl yıkayıp kurutuyorsun? Temizliği çok zor geliyor bana

9 çift ayakkabım var toplamda:) yazlık kışlık spor vs hepsi dahil bu kadar.

Ben toplu halde okuduğum için geç yazıyor olabilirim veya soruna cevap bulmuş olabilirsin belki..
Ben bazanın altına koyduğum her şeyi hurçla koyuyorum. Yorganlar yastıklar vs hep hurcun içinde. Öyle olunca hem eşyalar kirlenmiyor hem de bazanın temizliği çok kolay oluyor.

Minimalleşmenin bana katkılarından bir tanesini ben de paylaşayım.
Yatak odası gardırobum kırık döküktü ve değişmesi gerekiyordu. standart 2,50 metre enindeki dolabımı 1,70 eninde bir gardıropla değiştirdim ve gayet de sığdım:) oda da ferahladı ben de:)

Yün sağlıklı ama nasıl yıkayıp kurutuyorsun? Temizliği çok zor geliyor bana
Yastıkların yününü ince bi yastık kılıfına koyup makinada yumuşatıcı koymadan iyice yıkayıp iki kere sıktırıyorum.Sonra balkona çarşafın üstüne dağıtarak serip max. 2 gün kurutuyorum .Kılıfını da iyice yıkayıp temizleyip kuruyan yünü dolduruyorum.Bunu sadece senede 1 kere yapıyorum ve sadece yattığımız yastıkları.Yorganlarıda çocukları yorganları makinaya sığıyor makinada yıkayıp balkon demirine seriyorum o da max. 2 günde tertemiz kuruyor.Kendi yattığımız yorganı da yıkamaya veriyorum.9 yıllık evliyim misafir yorganlarını daha hiç yıkatmadım.Yastıklarını da 2 senede bir yıkıyorum.
İş yapmayı / temizliği sevdiğim için bana zor gelmiyor.

Günaydınlar
Dün balkon minderlerimi çıkarttım
balkonumu süpürdüm sildim.
minderlerimi koydum.
neyse hava sıcaktı çok oturmadık
koçtaşa gittik.
akşam üzeri eve geldim balkon ıslanmış
üst kattaki balkonunu yıkamış
Bu kadar bencil olunmasını anlamıyorum gercekten

Benim için minimal yaşamın temeli ; Boş kirli çamaşır sepeti ve ütü sepetidir.Haftasonu ikisini de boşaltmaya özen gösteriyorum.Bu haftasonu neler mi yaptım ;
Balkonların demirlerini fayanslarını deterjanlı suyla sildim .
Zeminlerini de domestosla köpürte köpürte fırçalayarak yıkadım . Mis gibi oldular.
4 makina çamaşır yıkandı kurudu katladım ütüledim.
Evi komple süpürdüm sirkeli suyla sildim toz aldım.
Camları sildim ( yaz geldi artık çok tozlanıyor bi de yola yakın oturuyorum)
Buzdolabını temizledim

Çamaşır sepetinin boş olması mucize gibi birşey
kızımın ayrı sepeti var 1 haftada birikir.
koyu renkli çabuk birikir.
beyazlar haftada 1 yıkanır biriktiği kadar artık fazla bekletmem.
nevresim haftada 1 yıkanır.
açık renkliler zor birikir.
havlular ayrı problem.

ütü işini biriktirmeden yapmak mantıklı ama.

İpten kuruyan çamaşırları alıp hemen ütüleyip/katlayıp kaldırmak gerçekten büyük kolaylık.
Bir kere sepette birikmeye başlayınca dağ gibi olana kadar yapasım gelmiyo benim.
Cumartesi ya da pazar günü ütü masası hep ortada duruyo benim.Kuruyan çamaşırı hemen ütüleyip kaldırıyorum.
Mutlaka dene farkı anlıycaksın :)

Herşeyi ütülemem ben
gömlek pantolon falan :)
bazen yastık kılıflarını ütülerim.
canım isterse ayrıntıya girerim.
bi dönem yatağa çarşafı serdikten sonra çarşafı ütülüyordum :)

tamam biriktirmek yok artık :) deniyeceğim.

çorap çamaşır kıyafet pantolon çanta toplam da 30 parçaya veda ettim..
gardrope bekleyen tarzıma uymayanlardan vazgeçtim..
az olsun kaliteli olsun niyetindeydim uyguladım...

az öz olsun

fazlalık her vakit zaman alıcı enerji alıcı...

kurtuldum mutluyum..

kitaplarıma da el atmam gerek ...

vestiyerin içi kitaplarımızla dolu..
kütüphanem de kalmasını istediklerimi bıracağım gerisini satacağım inşaallah...

Evet 'minimal yaşam' ailesi olarak sepette duran kıyafetlere savaş açalım.
Sonuçta onlarda gözümüze,gönlümüze yük.

haftaiçi yardımcı bayan aldım. bütün camlarımı sildi bütün yerler silindi ebeveyn banyosu yıkandı.ütüm dağ gibi olmuştu hepsinş ütüleyip gardropa kaldırdı saolsun.hemde bunları yarım günde yaptı. bende sadece misafir banyosunun lavobasını ve wc yi yıkadım toz aldım. ev şimdi mis gibi keşke hep böyle kalsa.artık ayda 1 yardımcı almayı düşünüyorum cimrilik etmezsem tabi :) kadına da bi poşet kullanmadıklarımı verdim mutfaktan. her gün 1 parça bile olsa ayırıyorum gittikçe sadeleşiyor. her gün 1 parça ile devam ede ede baya bi şeyi elden çıkarttım. ne kadar az eşya o kadar çok huzur yeminle.

eskiyip yırtılan 1 pijama 1 pantolon 1 çorap çöpe gitti
eşimin giyilmemiş ama yıllardır bekleyen bir gömleğini olursa kardeşime vericem
eşime ben almıştım çok beğendi ama küçük geldi değiştirtmedi, zayıflar giyerim dedi o da olmadı :))
haftasonu aof sınavları vardı. onun dışında rutin temizlik yaptım. 4 makine çamaşır yıkandı. ve tüm camları sildim.
hala oluyorumçok mutluyumkız olursa kızımın güzel cicilerinden el örmesi yeleklerinden ayırırım mutlaka yeğenime

Ohhhh güle güle kullan.Kirlet demiyorum bak kirletme temiz temiz otur :))))
Daha önce hiçbir şekilde yetmeyen mutfak dolaplarımın şimdi 2 tanesi boş duruyo ne koysam diye düşünüyorum.Buzdolabınında aynı şekilde 1 rafı tamamen boş.
Annem görsem kahrolur mutfağım bomboş diye.
Ama şimdi bile bi dünya eşyam var sanki mutfakta.Hergün makina çalıştığı için yedekli tutmaya çalışıyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…