benim de gelinliğim kiralıktı, eşimin damatlığı da samimi arkadaşının damatlığını giymişti.. cuk diye üstüne olmuştu.. nasıl sevinmiştik damatlık masrafı çıkmadı diye :)
Elimde bir sürü ceket pantalon ve bluz var olanları kardeşime verdim, ama ona olmayanlar elimde duruyor satsam yok pahasına gidicek satmasam verecek kimse yok elimde kalakaldı
Şuan vermeye kıyamıyorsun belli ki
zaman tanı kendine :)
İnan vereceğim kimse yok, hepsi kumaş kaliteli yerlerden alınmış bir kişiye sordum istemedi keske bulsam da versem
34 bedeni daraltıp alıyordum cok küçükler
Sen de bendenmişsin, al bir tüylü terlik :) bizim ev merdivenli inmem, çıkmam sıkıntı oluyor ama seviyorum.Gelinliğim duruyor, belki çok ihtiyacı olan biri denk gelirse verebilirim ama daha hazır değilim
Tüylü terlik almamıştım ama pişman oldum giyermişim ben onu
Geceliklerimi kullanıyorum
Hediye gelen şeyleri genelde kullanırım hiç böyle durumla karşılaşmadım.
Annemin sakladığı bebek kıyafetleri var ve beni mutlu ediyor. Bende biraz saklardım sanırım.
Eşimin damatlığı da duruyor vermez
Çiçeğim canlıydı, bir süre saklayıp kurutamayınca attım.
Dilenciye asla para vermemgüveni itimadı kaybettiriyorlar insana..
ben kamuda yardım kuruluşunda çalışıyourm ''
işe alımda mülakat ve sınav günü bizim kurumda 6 yıllık çalışan bi arkadaşımız o gün ''bu işe başlamadan önce her gördüğüm dilenciye yardım ederdim herkese ancak bu işten sonra dilenci gördüğümde bir tekme atasım geliyor '' demişti..ve biz o gün onun ne gaddar acımasız olduğunu düşündük..
öyle değilmiş..
insanlar alkole sigaraya kumara para buluyorken ''çocuğumu okutaıyorum yardım vermezsen okuldan alacam çocuğu'' diyor.. tehdit ediyor kendi çocuğu için ...
kendine acımayana acımamak gerek...
engellidir çalışamaz kaza yapmıştır anlarım ancak ötesi genelde eksik çaba ve önemsememeden kaynaklanıyor..insanların umru değil çalışmak geçinmek aileye bakmak vs..
yani diyeceğim kızmanı çok iyi anlıyorum çok haklısın...
Vicdansız kuzenben de kuzenlerin eskisini giyerdim ..
bir keresinde okul gösterisinde kırmızı bir tshirt giymemiz gerekiyordu ve benim de yoktu ailemin de alacak durumu yoktu ya da bi gösteri için ne gerek var diyorlardı o da olabilir..
kuzenimin kırmızı bluzu vardı ve ben bildiğim halde '' kırmızı bluzun varsa bi kere giyebilir miyim demiştim de yok demişti nasıl üzülüp ağlamıştım..
ya da tek bir ayakkabı kullanırıdm okula 1100metre yürüyüp gider gelirdim ..ayak tabanlarım su toplar acıdan kıvranırdım ağlardım.. ama yine kaliteli bir ayakkabı almazlardı..
hiç mi yoktu para hayır ama sebebini annemde bilmiyor aklına geldikçe üzülüyor...
Kaç numara giyiyorsun ben göndereyim sana Gıcır gıcır :)ya o saten geceliklerin altına pofuduk ayıcık hiç olmuyoo eşim söz vermişti alacaktı unuttum
Dilenciye asla para vermem
Bir arkadaşım iş yerine gelen dilenciye sana iş vereyim çalış burda demiş. Dilenci de ona ben enayi miyim demiş. Bir de bu kadar pişkinler.
HİÇ SORMA :) şimdi ev hanımıı iki çocuklu ve halaa zengin :) babadanVicdansız kuzen
Hem eğlenceli hem sinir bozucutaşınırken ayıklamak çok eğlenceli oluyor hem :)
Hem eğlenceli hem sinir bozucu
Başkalarının evden attığı şeyleri annem toplayıp bize getiriyorduteyzem kendine yeni nevresim çarşaf almış eskisini atmak yerine anneme vermiş.
Kaç kere annemle tartıştım. Bizde nevresim var zaten niye alıp getiriyorsun başkasınınkini
Bu sadece örnek. Perde, havlu, kumaş parçası, incik boncuk.... aklınıza gelecek her şey... başkaları evini sadeleştirmek için evden uzaklaştırdığı eşyalar bizim eve çöp olarak girdi
Şimdi hepsini atıyorum ohhh sefam olsun
Ben gerçekten güvenimi kaybettim. Artık vermeyeceğim. Belediyenin kumbarasına atarım. En azından hem kime gittiğini bilmem hem de belki de gerçekten ihtiyacı olan birine gider. Tabi ki gönlüm satılmalarından ve paralarının löseve gitmesinden yana
Bu tür satış sitelerini pek bilmiyordum ben. Dolap diye bir aite varmış. Oraya yükledim. Henüz bir gelişme Yok tabi. Yazdıklarına da bakayım. Sanırım birden fazla yerde satışa sunmak yasaktır ya da etik değildir.Givin diye bir uygulama var. Orada sattığın ürünlerin gelirini tog, kaçuv gibi vakıflara bağışlayabiliyorsun. Tavsiye ederim. Ben Zebramo kullanıyorum. Ordan bir sürü şey sattım. Uygun fiyata satarsan kapış kapış gider.
Bebeğin çok sevdiğin bir kaç kıyafetini sakla benceGünaydın herkese,
Akıllı telefonumu kamerası kırıldığı gerekçesiyle değişime yolladım. 4 gündür eski bir tuşlu telefonla idare ediyorum.
Resmen sosyal medya detoksu yapıyorum iyi geliyor.
Bir takım şeyler soracağım.
Benim yatağın altında gelinlik altına giyerim diye aldığım jartiyer takımım ama hiç giymedim. Bir de çeyizde bohça ile gelen tüylü topuklu terlik ile saten gecelik var. Şortlu olanını giyiyorum ama uzun gecelik ve pijama gibi olanı hiç giymedim. Zaten uzun geliyor. Eşim onlar için dursun diyor ama zaten kendisi ben hayatına girmeseydim kesin istifçi olurdu. Siz bu tarz eşyalarını ne yaptınız? Hala kullanıyor musunuz?
Geçen sene eşimin bana hediye aldığı pembe bir gömlek var. Normalde pembe rengini kıyafette hiç sevmem. Bir kaç kere giydim ama artık dolabımda görmeye tahammülüm yok. Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz?
Bir de gelinlik ve küçülen bebek kıyafetleri var. Gelinliğimi satmaya daha yakınım ama kızımın kıyafetlerini hayatta veremem. Bir sürü kıyafet ayakkabı verdim. Biraz da hatıra saklıyorum. Siz neler yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?