Selam kızlar
Alışveriş detoksumuzun son günü
Tebrik ederim

Anlık alışveriş isteklerinin veya ihtiyacımız varmış gibi hissettiğimiz çoğu ürünlerin gereksiz olduğunu anladım. Veya ihtiyaç olsada ileriki zamanda da alabileceğimi acele etmemeyi öğrendim. Kontrol sağlıyor şimdi değil sonra alırım diyorsun kendini frenliyorsun ki detoks sayesinde.
Önceki aylarda butceleme konularına çalışıyordum bu detoksla birlikte daha da alışkanlık oturduğunu düşünüyorum.

Bu süreçte kombinleme ve temel kapsül dolap hakkında 2 gün eğitim aldım.

Birikim konusuna yöneldim ve alışveriş yapmadigim için otomatik olarakda birikmeye başladı.

Bes sistemine kayıt yaptım en azından sürekli bir birikim devam etsin istedim.

Hem kendimi hem eşyalarımı, zamanımı ve bütçemi yeniden tasarlamama çok faydası oldu.
İlk detoks bir başlangıç noktası ve deneyim oldu benim için. Yol haritami da çizmiş oldum.

Temmuz ayında tekrar başlamak üzere

Harikasın
Bu detoks sürecine girerken de bazı şeylerin farkındaydım dikkat ediyordum ama bu süreçte ev alışverişine, gıda israfına da çok dikkat ettim, farkındalık artınca her alanda daha bilinçli oluyoruz gerçekten
Hatta şöyle söyleyeyim konut kredisi çekmek için başvuru yaptık perşembe günü, o kadar araştırdık ki banka çalışanı şaşırdı bunları nereden biliyorsunuz diye her alanda daha bilinçli tüketici olmaya devam

Hayırlı olsun çok sevindim
Evet bir deneyim tüm hayatımızı etkiliyor

Birkaç kıyafetten ne olacakki diye düşünüyoruz ama o miktarları birikime atsak veya yatırıma dönüştürsek ileride ki exra kazancla daha iyi yaşam sürdürmek için bir adım oluyor.

Benim birikim alışkanlığım pek olmadı ama yatırım yapıp parayı bir yerlere bağladım hep ilerisi için birikim de olmalı diye düşünüyorum.

O kadar haklısın ki

Uzun zamandır dolabımda durun kıyafetlerle kombin yaptım
Aslında uzun süre hiç alışveriş yapmadan yaşayabilecek durumdayım

Ev için de sadece ihtiyaç olanları aldım
Yiyevekleri bozmamaya dikkat ediyorum
Birikim yapmak bu ekonomide zor ama en azından borca girmiyoruz diye düşünüyorum

Yakın zaman da yazlık bir iki parça beğenirsem alacağım beğenmezsem detoksa devam

Nasılsınız kızlar
Dışarı çok sıcak ama ev çok güzel

Oğlum kursta bu son dersiydi
Projeden geçerse devam geçmezse bitiyor

Baktığım kedilerden biri doğum yapmıştı
Yavruları bahçeye getirmiş tam 5 tane
Çimlerin üzerinde yatıyorlar
Merdivenin altında kapısı olan saklama deposu var
Orayı açtırdım eşime temizleyip battaniye sereceğim
Önümüzdeki hafta yağışlı hep ıslanmasınlar
Taşır inşallah yavruları oraya

Bu kediler niye beni çekiyor anlamıyorum
Huzurla oturamıyorum muhtaç bir canlı görünce
Çok yoruluyorum vicdanen
Ama bugün eş seçimimin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım
En az benim kadar merhametli

Bacadaki karga yavruları da uçuyor
Tüyleri bebeklik tüyleri balkonda oturuyoruz onlarda yanımızda duruyor
Eşim diyor her yerimiz yavru sayende

Çok yazdım yine
Bugünlük planım yemek olarak işkembe çorbası
Patlıcan musakka ve mercimek köftesi

Temizlik sonra

Slm kızlar,
Kahvaltı faslından sonra çocukları deniz kenarına götürdük. Onlar oynadı biz de deniz havası aldık. Çay çerez aldık yanımıza mangal vs yapmadık ama acayip yoruluyorum böyle şeylerde. Gelirken kızım yolda uyudu ben de evde yarım saat kestirdim. Kızım uyanınca onun banyosunu yaptırdım. Şimdi kahve keyfi yapıyorum.

Eklentiler

• IMG_3407.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_3422.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 26
Kıyafet meselesinde benim durum şu, minimalizm olayına başlayınca çok çok az alışveriş yaptım ama son 2 yıldır sanki bastırılmış bir alışveriş dürtüsü var yine de her gördüğümü almıyorum. Beğendiğim anda almıyorum. Kendime alışveriş yapacak bir tarih belirliyorum. O zamana kadar hevesim geçmemişse ya da gerekli olduğunu düşünüyorsam alıyorum. Şu an yazlık alışverişim bitti. Sadece şapka alacağım hasır ya da keten olabilir. Bunun dışında valizimizin fermuarı bozuldu. Kendisi de kötü durumda. Valiz alacağım. Bugün giydiğim şortum 9 yıllıkmış mesela öyle çok uzun süre kullanıyorum genelde. Arada insan sıkılıyor tabi.
Neyse bir sonraki alışveriş detoksunda ben de varım yani

Birikim olmasa da en azından gider de olmuyor stabil kalmakta güzelki sizin yeni eve geçmeniz exra giderler vs normal.
İhtiyaç illaki oluyor. Fazlasına gerek duymamak burada başarı noktası

Evet sezonluk eksikleri tamamlayıp sonra sezon sonu eleme yapsak yeterli.
Sürekli alışveriş yapınca aldiklarimiza sıra gelmiyor pek fazla, beğenip alınmışsa doya doya giyip eskitip yenisini almak daha güzel.
Ama dolabi iki ayrı kategorisi olmalı temel kiyafetler ve sezonluk kiyafetler olarak.
Temel kiyefetler kapsül dolap
Sezonluk olanlar senin tarzını yansıtan.
Sonra birbirleriyle harmanlanip bir sürü kombin ortaya çıkıyor işte

Kapsül konusunu müsait olunca detaylı konuşalım. Demirbaşlar neler olmalı?

Kapsül konusunu müsait olunca detaylı konuşalım. Demirbaşlar neler olmalı?
Haftaya detaylı yazarım
Ama öncesinde pinterestten beğendiğin tarzları incelemek gerekiyor.
Mesela mavi gömlek benim için temel kapsül parçayken ama sen sevmeyebilirsin belki de.
Net değil yani sana bağlı.

Örnekten devam edersek mavi gömleyi beyaz şort veya jeanlerle kombinleyip kendi tarzıma uygun hirka montla tamamlayabilirim.
Bazı kazak ve sweatlerin içine gidebilirim o yüzden temel parça oluyor.

Selam kızlar Bugün arkadaşım kahvaltıya çağırdı gittik sonra biraz dışarıda dolaştık.
Eylüle tatil için şapka sandalet tulum mayo ve iç çamaşırı aldım.
Okey oynadık yemek yedik yeni eve geldik çok yoruldum.
Kendime birsey almadım henüz.
Kart kesim tarihim 4 gün sonra o zaman alirim şapka alacağım. Şuan aklimda o var mağazada denedim beğendim.

Günaydın kızlar, dün öyle yoruldum öyle yoruldum kiii, ev almış başını gidiyordu, ctesi kızım sinemaya istedikleri film gelmiş, çok gitmeyi istedi, bilet alıp onları götürdüm, pazar tüm işler beni bekler durumdaydı, çatıyı süpürdüm toz aldım, eşime silmesini rica ettim, saolsun yaptı, eşimden ilk kez destek aldım sanırım hakkını yemeyeyim çok nadir yardım eder, en azından dağıtmaz öyle diyim

sırasıyla alt katları süpür sil toz al yaptım, yemek çamaşır falan derken akşam 11i buldum resmen. ama bu hafta rahatım şükür, katla topla yok, cumartesiye de yardımcı ayarladım, gelsin bi dip köşe de o yapsın, camlar falan, bayrama rahat oluruz.

çok yoruldum yani, bugün spora bile gitmeyeye dünden karar verdim

Günaydııın piknik hazırlıgı yaptım yağmur yağıyor ama gidecekmişiz yine de olsun ben yağmura bayılırım ıslanırım ohh mis az önce farkettim ki aşırı dağınık çalışıyorum mutfakta annem hep söyluyodu ama inanmıyodum alt tarafı bir kısır yaptım mutfak savaş alanından beter hale geldi . Bunun üzerine calısmalıyım toplu düzenli şekilde calısmalıyım eve dönüşte çok işim var,

Günaydın kızlar, iyi haftalar olsun
Hafta sonu evdeydim. Nevresim, çamaşır, ütü, yemek gibi işlerimi cts hallettim. Pazar da evi süpürüp sildim. Ben dinlenirken eşim yemek hazırladı. Bugün burası da yağmurlu. Ortalığı toplayıp kızımı okula bıraktım. Sonra biraz yürüyüp eve geldim. Kahvaltı yapacağım..

Günaydın kızlar
Ben yine uykusuz
Haftasonu eve el atamadım yine. Dün öğleden sonra gün vardı. Sabah da elektrik yoktu.
Bol bol çamaşır yıkadım sadece.
Sınav haftasına girdik.
Bu hafta oda oda ilerlemeyi düşünüyorum.
Kitap okumadım hala hiç
Her ay 1 kitap okumuştum mayıs boş geçecek gibi neyse toparlayacağım inşallah

Selam kızlar iyi haftalar
Ev işleri birikti hafta sonu dışarıda olunca
Süpürgem de bozuk hala yedek parçası gelmedi.
Bugün yapacağım umarım daha adapte olamadım

Günaydın kızlar geç kaldım biraz ama

Bahçemdeki yavru kedilerle uğraşıyorum sabahtan beri
Islanmasınlar üşümesinler diye uğraşıyorum
Annesi akıllı söz dinleyen bir kedicik ama kendi saklanıyor yavruları taşımıyor
Sabahın beş buçuğunda yavru kedi taşıdık oğlumla

Ya bir de avcum kadar bize tıslıyorlar
Anne yanlarından kalkmasın diye mamayı koydum
Altlarına battaniye ve şişelere sıcak su koyup sardım
Anne biraz öksürüyor gibi inşallah yavrular da bulaşmaz

Yine yazdım uzun uzun
Yemek olarak
Etli bamya
Et sote pilav patates püresi
Yanına salata ne yapsam diye düşünüyorum

Tatlı olarak doğum pastam var
Dün doğum günümdü
39 yaşında oldum şaka gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…