günaydın herkesee :)
haftasonu, gerçi haftasonu dediğim sadece pazar günüm var
pazar sabah kahvaltı devamında çamaşır atıp astım, evi süpürmeye basladım kiiii, öncesinde cocukların dağınıklıklarını toplamak bile nerdeyse 20 dk sürüyor, neysee ev cok büyük oldugundan süpürme işi baya sürüyor, devamında kısa bi mola verdim tlf caldı, annem arıyor, onun evinin de temızlenmesı gerektıgını söyledi ( bu ara hasta ve yapamıyor ) , tamam anne benım kı bıtsın gelirim tabi dedim, bu arada çocuklar bir yandan yenıden dağıtmışlar bile, birden sinirlerim tepeme cıktı ve ağlama krizine girdim....
kızım ve eşim şokk, ne oldu falan, yetemıyorum dedım, bitmiyor, bir anda başa dönüyorum, daha gidip annemin evini temizleyeceğim, ama şuan bile o kadar yorgunum kiiiiiiii.....
eşim kahve yaptı ve oturttu beni, sakinleş lütfen diye ha bire telkinde bulundu, ben yapayım ne diyorsan falan.....
neyse işleri o halde bırakıp anneme geçtim, akşam 9'a kadar ordaydım, çocuklarımın banyosu bile kaldı, daha kalan irçok şey var
yani yetemıyorum, geriliyorum, herşey düzgün ve yolunda olsun ıstıyorum, olmuyor......
bir nevi iç dökme oldu, sizleri sıktıysam özür dilerim...
Bence tek başına bir çok sorumluluk alıyorsun.
ailecek bazı kurallar mı getirsen.
kendi evimin temizliği konusuna çözüm bulup ondan kurtulmam lazımMia-
detaylara aslaa giremiyorum, ev p kadar zamanımı alıyor ki, başka şeyler yerinde kalıyor, eşim yardım ediyor sağ olsun, ama programlı olamıyorum, en azından temızlık işini yardımcı ile halledersem ben de diğer işlere zaman bulabilirim,
cevremde ki herkes bunu söyler hep '' bu kadar sorumluluk cok agır '''
evet yıpranıyorum......
yardımcı her eve lazım :) denemelisin 1-2 hafta
sonra bi kendine gel al eline kahve planını yaz
olmuyor yapamadım dediğin ne varsa liste yap.
Gelecek planlaması yaparken şuan yaşadığımız anıda düşünmek gerekiyor.
Bu konuya değinecektim.
Önce bu sorunu çözmek için ne yapmak gerekiyor sakince düşün ve harekete geç
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Topluyorum siliyorum süpürüyorum arkamı dönüyorum aynı. Son zamanlarda daha gergin olmaya başladım. Dağınıklık yüzünden herkesi kırmaya başladımgünaydın herkesee :)
haftasonu, gerçi haftasonu dediğim sadece pazar günüm var
pazar sabah kahvaltı devamında çamaşır atıp astım, evi süpürmeye basladım kiiii, öncesinde cocukların dağınıklıklarını toplamak bile nerdeyse 20 dk sürüyor, neysee ev cok büyük oldugundan süpürme işi baya sürüyor, devamında kısa bi mola verdim tlf caldı, annem arıyor, onun evinin de temızlenmesı gerektıgını söyledi ( bu ara hasta ve yapamıyor ) , tamam anne benım kı bıtsın gelirim tabi dedim, bu arada çocuklar bir yandan yenıden dağıtmışlar bile, birden sinirlerim tepeme cıktı ve ağlama krizine girdim....
kızım ve eşim şokk, ne oldu falan, yetemıyorum dedım, bitmiyor, bir anda başa dönüyorum, daha gidip annemin evini temizleyeceğim, ama şuan bile o kadar yorgunum kiiiiiiii.....
eşim kahve yaptı ve oturttu beni, sakinleş lütfen diye ha bire telkinde bulundu, ben yapayım ne diyorsan falan.....
neyse işleri o halde bırakıp anneme geçtim, akşam 9'a kadar ordaydım, çocuklarımın banyosu bile kaldı, daha kalan irçok şey var
yani yetemıyorum, geriliyorum, herşey düzgün ve yolunda olsun ıstıyorum, olmuyor......
bir nevi iç dökme oldu, sizleri sıktıysam özür dilerim...
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Topluyorum siliyorum süpürüyorum arkamı dönüyorum aynı. Son zamanlarda daha gergin olmaya başladım. Dağınıklık yüzünden herkesi kırmaya başladımplanlı olmadığım için sanırım yetişmiyor hiç bişey
Aslında üstlenmiyorum eşim de çok yapıyor ama o genelde temizlik kısmıyla ilgileniyor. Ben dağınıklıktan bıktım. Dağınık olunca temiz de görünmüyor. Yardımcı ayda bir geliyor kapıyı camı dolabı silip gidiyor. Günlük işler beni yorancanım herşeyi kendimiz üstleniyoruz, ve zaten halihazırda yorucu hayatımız, kolaylaştırıcı çözümlere ihtiyacımız var, ben yardımcı bir kadınla deneyeceğim, umarım herşeyi istediğim düzeyde rayına oturtabilirim
Silvanın mopunu çok övüyorlar ondan alayım dedim 150 dediler. Seninkinin markası ne canım.Bende dağınık olduğum zamanlar sinirli olurdum.
sonra temizlik malz değiştirdim.
sulu süpürgem vardı. su doldur boşalt işleri gözümde büyürdü.
vileda doldur boşalt exra iş gibi gelirdi.
süpürgemi kuru torbasız ve hafif seçtim.
vileda yerine mop kullandım.
toz alırken camsil kullandım.
yada ıslak mendil acil zamanlar için.
böylece temizlik daha pratik oldu
bir söz vardır ya alet işler el övünür...
temizliği sevmemin 1. adımı alet ekipman seçimin olmuştu...
İşte o rutinler2. Adım Rutinler.
Gün içerisinde olması gereken işler.
yatak düzeltmek
bulaşık
çamaşır katlama vs
kızımın odasını akşam topluyorum yada oyuncaklar nerlere dağıldıysa.
en geç sabah toplar çıkarım.
Biliyorum ki belli bir dönem oyuncaklarla bir bütün halinde olucaz :)
bunlar dışında yemek işim var.
yemek seçimim kolay ve orta zorlukta yemekler oluyor.
mantı ve sarma açacak durumda değilim malesef.
toplamda 30 dk yapım aşaması sürüyor.
toplamda bunların hepsi 1 saati kapsayan işler.
eğer mutfakta işim uzun sürerse video açıp hem dinleyip hem devam ediyorum işime.
hani şu listede exra işleri yapıyorsam.
Belki yardımı olur diye anlatmak istedim.
Silvanın mopunu çok övüyorlar ondan alayım dedim 150 dediler. Seninkinin markası ne canım.
Vileda değil mi onlar canım.parex di ama geçenlerde kırdım.
şu dönüp sıkanlar varya onu denicem.
Odalarının dağılmasını problem etme benceİşte o rutinler
Bitmek bilmeyen çamaşır ve bulaşıklar
Üzerine bi de çocukların dağınıklığı
Vileda değil mi onlar canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?