Benim bardağım da baya var. Ama bana tek Yılda 3-4 kez de olsa 20 misafir aynı anda gelebiliyor. Çoluk çocuk bazen yetmiyor komşulardan tedarik ediyorum. Kullanmadığım neskafe fincanları var aslında 6 tane. her toplu temizlikte atayım diyorum ama kıyamıyorum. Kahve fincanım 6 tane ama bayramda yetmiyor bazen 6 daha alsam iyi olacak.
36 su bardağım varmış saydım şimdi ve ben bazen misafir gelince komşudan istiyorum
6 tanesi 350 ml büyük onları kimseye vermiyorum gerçi.
24 çay bardağım var. 6 neskafe fincanı, 6 türk kahvesi fincanı var. 4 tane kupa var.
Böyle yazınca çok geldi bözüme
Attıracan bana bardaklarıBizde 18 kişi oluyoruz yılda 2 defa
çay bardakları büyüklere veriyorum
kalanlara kupalardan veriyorum. birde kupalarım ince cam olduğu için kimse rahatsız olmuyor hatta çok beğeniliyor.
yemekli davetlerde hazır ayran ve su alıyorum.
büyük çaydanlık annemden istiyorum.
Gün gruplarımız ve diğer misafirlikler 10-12 kişiyi geçmiyor.
hazır aldığım su bardakları kullanıldıktan sonra içine domates salata çimi ekiyorum çöpe gitmiyor :)
Attıracan bana bardakları
Ay ben plastik bardak verdiğimi düşünemiyorum. Zaten tembellikte adım çıktı
ya sanırım bende hazır ayran veremem
Kizlar uzun zamandir benim de aklimda vardi minimal yasam.evde oyle cok ivir zivir var ki elden gecirip atamiyorum da.evleirken aldigim yemek takimim var ne kadar gereksizmis,oysaki annemin verdigi yine takimim vardi balkonumda hic oturmadigimiz,balkonu akitirken ayagima dolanan kucuk bir koltuk takimi,yana yakila aradigim orta sehpam,cicekligim..simdi dillendirmeye de utaniyorum cunku baya istekli aldigim seylerdi.ama bunlarin bir amac degil birer arac olduklarini anladiktan sonra luzumsuz geliyorlar.bir sus esyam var evime hediye gelmisti ama ben onu hic sevemedim cunku ne odama uyuyor ne zevkime.sadece kalabalik.ama iste kiyip da atilmiyor kaldirdim.sahi siz olsaniz atarmisiniz hic kullanmayacaginiz bu seyi yoksa yakininizdan hediye diye kullanmasaniz da bekletir misiniz?
Kendi severek aldıklarımı bile attım, ekmekliğim mesela ve daha bi sürü şeyKizlar uzun zamandir benim de aklimda vardi minimal yasam.evde oyle cok ivir zivir var ki elden gecirip atamiyorum da.evleirken aldigim yemek takimim var ne kadar gereksizmis,oysaki annemin verdigi yine takimim vardi balkonumda hic oturmadigimiz,balkonu akitirken ayagima dolanan kucuk bir koltuk takimi,yana yakila aradigim orta sehpam,cicekligim..simdi dillendirmeye de utaniyorum cunku baya istekli aldigim seylerdi.ama bunlarin bir amac degil birer arac olduklarini anladiktan sonra luzumsuz geliyorlar.bir sus esyam var evime hediye gelmisti ama ben onu hic sevemedim cunku ne odama uyuyor ne zevkime.sadece kalabalik.ama iste kiyip da atilmiyor kaldirdim.sahi siz olsaniz atarmisiniz hic kullanmayacaginiz bu seyi yoksa yakininizdan hediye diye kullanmasaniz da bekletir misiniz?
Merhaba hoşgeldiniz :)
Sehbanız çiçekliğiniz sizi o an mutlu ettiği için teşekkür edip evden yollamalısınız.
O artık görevini yapmış, belki de başkaları daha mutlulukla kullanacaktır o sehbayı.
Evde hediye süs eşyasını en sevdiğim biri bile alsa evden gönderirim.
Sevmediğim hiçbir eşya evimde olamaz.
Eşim mesela çok severse bir eşyayı hediyeyi, dükkanına yollarım orda sevsin :)
Evlenirken en iyisi olsun isteriz ama bazen o kadar detay bizi yorar ki.
Evimiz güzel olsun diye o kadar doldururuz ki
Misafirler için alınanlar o kadar çoktur ki
Kendi evimizde kullandıklarımızdan çok misafir eşyası vardır.
Benim tarzım, misafirim geldiğinde uzun sohbet etmek isterim.
Ne misafirim bana yardım ederken yorulsun nede ben çok iş yapayım.
eğer keyif veren eşya değilse elden çıkınca ve sonrasında onun varlığını düşününce zaten vicdani olarakta rahatsız hissetmezsiniz kendinizi.bide atma konusunda hediyler vs baya sonlarda.zihin normal şeyleri atmaya (kıyafet vs.) alışınca sonlara doğru duygusal bağ kurduğumuz eşyaları atmakda daha rahat oluyormuş.yani kondo abla öyle diyor en azından.Kizlar uzun zamandir benim de aklimda vardi minimal yasam.evde oyle cok ivir zivir var ki elden gecirip atamiyorum da.evleirken aldigim yemek takimim var ne kadar gereksizmis,oysaki annemin verdigi yine takimim vardi balkonumda hic oturmadigimiz,balkonu akitirken ayagima dolanan kucuk bir koltuk takimi,yana yakila aradigim orta sehpam,cicekligim..simdi dillendirmeye de utaniyorum cunku baya istekli aldigim seylerdi.ama bunlarin bir amac degil birer arac olduklarini anladiktan sonra luzumsuz geliyorlar.bir sus esyam var evime hediye gelmisti ama ben onu hic sevemedim cunku ne odama uyuyor ne zevkime.sadece kalabalik.ama iste kiyip da atilmiyor kaldirdim.sahi siz olsaniz atarmisiniz hic kullanmayacaginiz bu seyi yoksa yakininizdan hediye diye kullanmasaniz da bekletir misiniz?
Mrb,hosbuldum
Atip hafiflemeyi o agirliktan kurtulmayi istiyorum ama yeni eve gectigimizde aldik ve esimle aradikyani atsam esim ne der buna sizce cok pismanim hatta yaptirdigim perdeler falan ustume ustume geliyor.oysaki ne gerek varmis ki hayatini kolaylastirmasi gerekirken zorlastiriyor.bi de parasi cabasi aklim basima gec geldi
Merhaba arkadaslar,
Geçen sene bu zamanlarda başlamıştım, sadeleşmeye,iyide yol katetdiğimi düşünüyorum..
Lakin 5 aydır falan, düzensizlik, ve dagınıklıkla aldım başımı gidiyorum..
Genel rutin temizliklerimi ve düzenimi bozdum gibi..
Şuan başlasam 10 koli fazlalık cıkartırım diye düşünüyorum
Ama, bunun için ciddi bir zamana ihtiyac var,
Biraz da kendimi gazlamaya..
Şöyle de bir gerçek var yapmak istediklerimi beynimde not halinde durdukca, yapamadıgım için daha da fazlalık haline geliyor..
Bugun itibari ile temizlik kısmını akşam eve gecince halledip, haftaiçide her akşam olmasa da çekmecelerle başlamak niyetindeyim..
Günaydın kızlar
Geçen hafta oğlan hasta diye evden çıkamayınca bayağı bir temizlik yaptım
camları sildim tülleri de yıkadım
Aslında bayan almak istiyordum ama benim müsait zamanımla kadının ki uymayınca iş başa düştü
Kışlık montlarımı hurca kaldırdım
Bu hafta sonu da kıyafetlerde mevsim geçişini halledersem ayıklama da yaparım
Geriye ayakkabılar kalır onu da eşimle yapmam lazım
oğlanın verileceklerini ayıkladım biraz benden de 1pantolon ayırdım
Kitap ve dolap içlerini halletmem lazım bakalım belki ramazanda yavaş yavaş o işleri yaparım
Yarın nikah var pazar da açılış var haftasonum planlı bakalım bana iş yapmaya zaman kalacak mı?
günaydın.
dün çocukların kıyafetlerinden 2 eşofman ,2 alt pijama,1 kilotlu çorap,2 jean çıktı.yıkanan çamaşrılardan ayırlanlar bunlar.derinlelemsine haftasonu girilecek çocuk kıyafetlerine
evet haklısınBöyle elime geçtikçe bende ayıklıyorum sonra çok faydası oluyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?