benim kafada eve çalışıyor.eşim arabanı değiştirelim diyor yok ev alacağız diyorum

Harcamalarımız da şu şekilde:
Ev kredisi, kredi kartım, tel faturam bende
Faturalar, mutfak masrafı, çocuğumuzun giderleri, araç giderleri, giyim vs kalan bütün harcamalar eşimde
Hatta bazen tel faturamı da öder
Yazın tatili ben alırım bütün kış taksit öderim :)
Çünkü hazır paraya dokunmak işime gelmiyor
Yol ve diğer masrafları eşim karşılar (mia sizde olduğu gibi)

Hemen hemen aynıymış hesaplamalar :)
bu yıl tatil eşimden olacak :)

teşekkürler.. herkese günaydın olsun..
ben de geçen haftalarda başladım azar azar.. ev taşyacağım ve mümkünsw asla kalabalık gitmek istemiyorum.. ama vermek gerçekten çok zor geliyor. ya sonradan arar da bulamazsam düşüncesi baya bir etki ediyor üzerimde ama aşacağım inşaallah.. pırıl pırıl sadecik bir ev hayalim

fazlalıklardan kurtulurken tarihi geçmiş ürünleri atmanı tavsiye ederim.
yıpranmış ve bollaşan kıyafetleri eleyebilirsin.
sonra daha kullanmadıklarını ayırırsın.
Zaten bir kerede olmuyor bu ayıklama işi uzun bir süreç önünde 1-2 yıl var.
sen yaşamına ve gelen misafir yoğunluğuna göre evini düzenlersen verdiğin eşyalardan pişman olmazsın hatta unutursun bile nelerin gittiğini :)

Eşimin köyünde bize yakın bir yer zaten
kv-kp bakıyor.
diğer bakımlarda eşim gidiyor yardıma.
yemlerini alıyoruz.
kurbanlıkmı.dün benim kv dedi güzel para var koyunculuta kaç defa dedim dedi (eşimden dolayı)ilgilenmedi.ben yeni duydum eşim bahsetmedi hiç.yer sıkıntısı yok ama bizde başında duracak adam yok.birini tutsan aylıklı illaki elin üstünde olması lazım.oda zor 1 saat fazla mesafede

bizim son ayda yeme içme ödemeler eşimde.kredi kartım bende.çocukların ihtiyaçları hangimiz denk gelirse.berabersek eşim. netten alıyorsam bana kalır.iş çıkışı ufak tefek market alış verişleride bende .maaşımdan kalanı direk birikime attık.ev parası topluyoruz.
araç giderleri sigorta bakım vs benim gün paramdan gitti.

evet ama ne bollaşan ne eskiyen var ben de.. normalde de tutmama yani.. benim sorunum yepyeni kıyafetlerle içlerinde belki hiç giyilmemiş etiketi üstünde kıyafetlerim var.. bu fena ediyor beni..
misafire göre yaparsam da sıkıntı.. çünkü benim kendi ailem yani biz zaten kalabalığız.. üzerine 4 kişi gelse oluyoruz 20 kişi öyle yani..

biz 30 taneyle başladık 2 yılda 3-4 katına ulaştı.
kurbanlıklar satıyoruz dişiler kalıyor.
aynen çok para var.
ama gideri fazla.
bazen gece yarısı veteriner arıyor eşim.
ilaçları yemleri oluyor.
yine tarlamızdan çıkan samanlar oluyor.

ben etiketli baya kıyafet ayırdım.bol geliyor.ya hoşlanmıyorum.isteyen kuzenler oldu direk onlara ayırdım .yardım amaçlıda verebilirsin bi yerlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…