Süpersin valla helal olsunSize açıklayıcı bir konuyu anlatayım.
Bir buzdolabım vardı. Ve bir gün biz tatildeyken elektrik kesilmiş, şalter atmış, buzluktaki tüm et kanı suyu etrafa makinenin içine akmış durmuş. eve geldik. bir koku
Temizledim karbonatladım vs.
Aradım servisi. servis dedi ki "tamiri mümkün olmayan arıza". yani buzdolabı çöp. git yenisini al. sonra bir abla dedi ki, "şirketler, beyaz eşyaları 2-3 yıllık normal garantisi dahilinde ücretsiz tamir etmek zorunda. garanti dışı kalan zamanda 10 yıla kadar sana ücretli tamir etmekle yükümlü." edemiyorsa sana buzdolabının aynısını veya muadilini (aynı kapasitede bir buzdolabını) vermek zorunda. bu tüketici kanununda var! Hatta aynı arızadan 2-3 kez servise giden elektronik ürünler yenisi ile değiştirilmek ya da parası iade edilmek zorunda.
Aradım olmaz dediler vs. şikayet sitesine yazdım. kendi genel merkezlerine yazdım, taa Almanya merkezlerine de yazdım. veee sonuç. Buzdolabımın aynısı olmadığı için aynı kapasitede bir buzdolabının sıfırını kapıma kadar gelip kurdular.
Baya çamaşırınız var o zamanya ben çamaşırları çok ayırıyorum.
1-eşimin iç çamaşırları
2-eşimin ve benim renklilerimiz
3-benim iç çamaşırlarım
4-benim ve eşimin beyazları
5-mutfak havluları+el bezleri+sofra bezleri
6-nevresimler
7-kızın beyazları/açık renklileri
8-kızın koyu renklileri
9-bornozlar+havlular vs.
hangisi 1 makine oluşturursa çalıştırıyorum hemen.
Hayatta gerçekten en korktuğum şey yanlış anlaşılmak ve istemeden birini kırmak. Daha dikkatli olacağım artık
Takimdan ayri olmamasi icin aldim calisma masasini sadece bi tane komidin aldim epey bi sure bisey almamak icin ya lazim olursa diye kirilip etmezse 18 yasina kadarda kullanirlar diye boyle dusundumbenim için komodin de gereksiz. onlara çalışma masası gerekecek bir süre sonra. ben olsam, dolap yatak dışında bir şey almazdım.
Mutfagimin buyuklugu normal 4 kisilik kucuk bi masam var mutfakta gelen gidenim cok oluyor buyuk bi masa degil fazla acilip buyuyor salona aldigimizben yeni eve taşınsam;
-mutfağım büyükse oraya genişleyebilen büyük masa alırdım. salona tekrar masa almazdım. Sonuçta protokol ağırlamadım 10 yıldır. Çok ihtiyaç olursa masa odaya taşınabilir bence.
-mutfağım küçükse oraya hiçbir şey almazdım. direkt salona genişleyebilen büyük masa alırdım.
1 eve 1 büyük masa. İDEAL.
yani mevcudumuz 2 yetişkin 1 çocuk şeklinde ama ben ayırıyorum. renkler karışmasın vs diye. bi ara yeşil mavi bi tshirtüm vardı renklilerle atıyordum. üzerinde dalga dalga koyu renkler iz yaptığını görünce ne olur ne olmaz diye ayırıyorum. az da olsa makineyi kısa programda çalıştırıyorum. kirimiz yok, ter kokusu gitsin vs...Baya çamaşırınız var o zaman
bi defalığına "akıllı muhteşem sıvı/mavi su" ile fısfıslayıp içine deterjan konulan fırçalarla fırçalamıştım. onunla fırçalayıp duru suyla 2 su sildim. her yer bembeyaz oldu. bi sıkıntı yaşamadım.Kizlar derz arasini neyle temizliyorsunuz ben aptallik edip kirec cozucu dokmustum derz denen bisey kalmadi hepsini söktu yeni evide ayni hale getirmeden nasil temizleyebilirim
bu arada birikime dair bir şey yapmıyorum bir tek 2 adet BES'im var. onlar her ay toplanıyor.Ooo baya yüksek limitte ödemelerin var.
Allah kolaylık versin canım :)
ay benim belki 10-12 tane daha hiç kullanmadığım kayık tabaklarım var.Kızlar ben bu gün mutfak dolaplarını sileceğim. Ramazandan önce silmiştim ama eleme yapmamıştım bu gün eleme de yapacağım bakalım.
Koku mu yapiyor. Nerden bulabilirim canim bu urunubi defalığına "akıllı muhteşem sıvı/mavi su" ile fısfıslayıp içine deterjan konulan fırçalarla fırçalamıştım. onunla fırçalayıp duru suyla 2 su sildim. her yer bembeyaz oldu. bi sıkıntı yaşamadım.
maske ve eldiven şart.
evde çocuk da olmasın bence
marketlerde var. evet solunmaması gerekiyor.Koku mu yapiyor. Nerden bulabilirim canim bu urunu
hangi konu?bdv de asgari ücret alıp 200 tl birikim yapan biri konu açmış onu okuyorum da ruhum-içim sıkıldı.
birisi halk vergi yükü altında eziliyordu demiş.. ne doğru demiş.
hangi konu?
bu arada birikime dair bir şey yapmıyorum bir tek 2 adet BES'im var. onlar her ay toplanıyor.
Ramazan ayinda sanki bazi seyler icin daha cok zamanim var gibi hissediyorum.
Sizede oyle geldimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?