Ne güzel evde montessori eğitimi resmen :) kardeş olunca kaçınılmaz bir süreç malesef, zamanla durumu kabullenecektir bence.

Bende bu eylülde haftanın 3 günü yarim gün vermeyi düşünüyorum krese. Kres olmazsa ilk önce tekwando kursuna götürmeyi düşünüyorum. Kreşle birlikte de olabilir. Yüzme ingilizce düşünüyorum 4 yaş olduğunda insallah devlet okuluna göndermeyi düşünüyorum o yüzden kurslarla destekliycem insallah

Çok şeyler yazılmış çizilmiş ama bugün gördüm konuyu. Benimde bu sürecim 3-4 sene sürdü.
Çok ayakkabım vardı, Çoğu az kullanılmıştı. İlk topuklu ayakkabılarımı taliplilerine hediye etmekle başladım. Artık giyilmez dediklerimi çöpe attım. Derisi vs kalkmaya başlayan, verilmeyecekleri.

Sonra çantaları dağıttım. Zaten en çok kullandıklarım belli. Bir kere kullanıp bekleyenler vardı.

Sonra kıyafet işlerine giriştim. Bunu 3-4 postada yaptım aralıklı olarak. Kilo alınca giyemediğim, hep zayıflarım diye beklettiklerimin çoğunu verdim. Çünkü bir türlü zayıflamadım ve bana artık yazın aktar, kışın aktar fenalık geldi.
Diktirip yaptıracaklarımı, yapabildiğimi yaptım, yaptırdım, çoğunu gözden çıkarıp attım.
Bütün abiyelerimi verdim. Sade görünümlü 2 tane elbise ayırdım nolur nolmaz diye gerisi gitti.

En son kıyamadıklarımıda, artık yeter dedim, oradan oraya aktar, ha bugün ha yarın giyerim dediğim ne varsa hepsinide geçen gün kızılay kıyafet kumbarasına atım kurtuldum. Attıkça sanki hafifliyorum. Evin bile havası değişti sanki.

Sonuncu olarak; son günlerdede fırsat buldukça takılarımı ayırıyorum. Elektronik eşyalar ayırıyorum. Kitaplarıma el attım. Senelerdir küçük bir kütüphanem oldu. En çok kıyamadığım kitaplarım ama belki bir kaç tanesini bırakırım. En baştan bir kere daha okuyup onlarıda bağışlayacağım.

İkişer üçer alınmış beğenmediğim deterjan, şampuan ne varsa onlarıda makinede ıvır zıvır yıkamada kullanıyorum değerlensin diye. Böylece son bulacaklar. Ve artık asla stoklama yapmıyorum. Bir şey alırken çok gerekli mi diye bakıyorum. Evde herşey dolu olunca İnsanın üstüne üstüne geliyor. Oysa böyle ne kadar ferah.

Valla bana iyi geldi sayıyı tutturmak için eşya çıkarmak zorunda kalıyrm bugun iki poşet dolusu eşya maddi durumu iyi olamayan öğrencime verdm nasl mutlu oldu.. 4 aylık bebekle de sadelık hayata yer açıyor daha cabuk evi tıpluyrm bebeğimle oyun oynayablyrm

Aynen öyle paran da cebinde kalıyor

Merhaba hoşgeldin.
hemen hemen aynı süreçlerden geçmişiz.
benim şuan 2. yılım minimalizm de
tadilatla birlikte evin düzenini sadeliğini korumaya çalışıyorum.

tabi evden biraz biraz eşya atmakta güzel
yeter ki gitsin evden fazlalıklar :)

Günaydınlar
dün yemek yaptım erişteli yeşil mercimek...
sonrasında annem aradı kızartma yaptım gelin diye
eşim de tabi hemen gidelim dedi.
ama bugün yenecek o yemek kaçış yok :)

yemek sonrası ablam çağırmış gittik ısrarla mia da gelsin demiş.
o kadar yoğundu ki laminat döşeniyor dolap için ölçüler alan var. 10 dk durduk eve döndük.
hayır birde o kadar diyorum işlerin azalsın kalanını birlikte yaparız yok.
illa başına toplayacak herkesi.

dolap ölcüsü alan da ayrı havada birşey soruyoruz ben ayarlayacağım diyor.
burdaki ustalarla anlaşamıyorum ben :)

sonra eve geldim kahvemi içtim.
kızımı yıkadım
oh mis :)

Bugün dağılan evimi toplayacağım
süpürüp sileceğim.
1-2 saatlik işim var.

Günaydın kızlar
Akşamki kuaför işim iptal oldu kızımla biraz parkta takıldık. Eve gidince de yıkadım onu. Yıkanan çamaşırlar vardı yerleştirdim, ütü yaptım, bulaşık makinesini kurdum. Biraz gergindim o yüzden çok da bişey yapmak gelmedi içimden

Carsamba gunu hastanede randevum vardi. Pcos oldugumu ogrendik ve tedaviye baslicaz cocuk icin.
Dun evimin islerinin cogunu yaptim, sadece odalar supurulcek ve aylardir ellerimden open utulenceklerim var.
Geri kalan vaktimi bu sendromun ne oldugunu arastirmakla gecirdim
Hayirlisi olsun. Yapilmasi gereken testler daha bitmedi hayirlisi olsun.

Oooo nice mutlu yıllarımız olsun inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…