Vayy değişik denemek istediklerim var :)

bunların arasında bende de müzik var yazınca fark ettim.vitamin almam lazım.hafızaa oyunu aynarım ama hergün değil.plan kısmını duzenlemem lazım benim.haftalık hazırlıyorum günlüğüde arada rutine bağlansa güzel olacak.araştırma ksımına gelince ben genelde dekor arayışındayım.her bölüm için özel albüm oluşturdum beğendiğimi kaydediyorum.işte banyo,çocuk odası ileri iiçin kış bahçesi vs.kahvaltıda var aslında azda olsa mutlaka yemeden çıkmam

Sağol canım. Yatak alsaydık iyiydi yaa inşallah başka bi indirim yaparlar. Ne bekliyoruz anlamadım zaten bi patlıcam eşime en sonunda
temmuz gelmeden alsaydınız keşke.bi patlak gelecek yine.enflasyon oranı düşsün diye indirimlere gidildi sırf enflasyon farkı çok çıkıp temmuz maaşlarına yansımasın diye.

Ben de hiç duymamıştım, kaynar diyorlar bu 3ünü kaynatıyorsun rahmi de toparlıyormuş
Hımmm benim bildiğim pekmez pişirilmez ama faydası olur inşallah. Şifa olsun. Süt yapan çok şey var ama ben en çok terenin faydasını görüyorum. Gelip gidip tere yiyorum eşime 6 aydır tere al diyorum tutturamadı bi türlü ya roka alır ya ekşi ot dün yine ekşi ot almış ya dedim bari kızlardan yardım iste sabah sabah markete gidip tere alıyorum markettekiler de diyordur kadın tereyle kafayı bozdu sabahın köründe tere alıyor diye

Haber verilmeli bence, gelmeden yarım saat önce bebeği oturma odasının ortasında yıkıyorduk mesela ilk banyosuydu bir anda 10 kişi bassa o şekilde pek hoş olmazdı
Ben de haber veriyorum ama bana hiç veren olmadı. Hatta komşulardan biri çay yapmış biri kek biri kurabiye. Baya yastıkla yorganla geldiler. Çocukları bizde uyutup oturacaklar güya biz hastaneye gidecektik şok olmuştum. Ya 1 hafta olmamış sezaryen olalı nasıl oturacaktım onların yanında hiç anlamadım :)

Bu rutinleri aliskanlik haline getiriyorum bir süre sonra, benimkiler de söyle
Sabah uyandigim gibi ceyrek limonu suya sikiyorum c mitamini aliyorum
sonrasinda kahvalti
Evi toplama, kizimi kresten alma ardindan oglani uyutma
Uyudugu an ya yemek yapiyorum ya ev isi
Olur da zaman artarsa kitap okuma ve film izleme fakat iki cocukla kisisel zamanim oldukca az
Haftada en az üc kez kardiyo ve geceleri yatmadan esneme ve birkac plates hareketi
iki kere dis fircalama ve yatmadan yüzü nemlendirme
Bunlar aliskanlik haline getirdigim rutinler, ayda bir evi sadelestiriyorum fazlaliklari topluyorum
Gün asiri da yerleri siliyorum, camasir bulasik yazmiyorum bile
Ayda bir detaya iniyorum, mutfak dolaplarini silme ya da cam kenarlarinda biriken tozlari silme gibi
Zaman zaman da ceviz ve findik kirip ayikliyorum buz dolabinda kavanoza dolduruyorum ve her sabah kizimin kahvalti kutusuna koyuyorum.
Bunlarin disinda da övünmek gibi olsun pizza yapip soka atiyorum, iki gündür sarma yapip yine soka atiyorum deodorantimi kendim yapiyorum ayni zamanda camasir deterjanimi da kendim yapiyorum, yogurdumu da kendim mayaliyorum, evde kimse kuföre gitmez esimin sac sakalini ben keserim, agdami da kendim yaparim, unutmazsam gün icinde bacaklarima kuru firca yaparim. Her dustan sonra mutlaka iki dakika bile olsa ayaklarimi törpüleyip ölü deriyi atarim. Lakin yeni birseyler ögrenmeye hic zamanim olmuyor cocuklar büyüyene kadar bu sekilde idare edecegim

Çok severim tereyi, pazarda varsa aldırayım bu hafta

Benim belirlediklerim (hayatıma dahil etmeyi istediklerim)
1- Kitap okumak+
2-10.000 adım+
3-3 lt su+
4-Her gün değişik 2 kişiyi aramak
5-Emeği kesmek
6- Pirinci kesmek
7-Abur cubur kesmek
8-Makarnayı kesmek
9- Yulaf-yoğurt meyve karışımı yemek
10- İş yerinde 50dk çalışma 10 dk mola tekniğini en az 5 kere uygulamak. Haftasonu ev temizliğinde uygulamak
11-kk okumak
12-kumbaraya para atmak.
13-Leslie yapmak(10.000 adımla bağlantılı)
14- sabah limonlu ılık su
15- 1 türk kahvesi
16- günlüğüme birkaç satır eklemek
17-kızımla başbaşa min 2 saat geçirmek
18-20 dk bilgisayar oyunu oynamak(oyunu bırakamıyorum zamanını azaltacağım)
19- işten geldikten sonra 1 dışarı işi yapmak(park, pazar, market)
20-1 eşya belirleyip atılacaklara ayırmak.
21- kişisel bakım için 1 şey yapma(oje, nemlendirici, tırnak bakımı, epilasyon v.s)
22-akşamdan ertesi gün giyeceklerini hazırlama
23-lavabo-wc birini yıkama
24- 1 odak noktası belirleyip düzenleme(şekerlik içi veya ayakkabılığın 1 rafı gibi)
25-Mutfak tezgahı silme ve derli toplu bırakma
26-kk ve oyun harici interneti 1 saatle sınırlamak
27-Eşim veya ablam ile beraber sohbet etmek.
28-Kızımın video veya fotosunu babaannesine yollamak
29-1 sayfa çeviri yapıp, özet çıkarmak.
30-Akşam yatmadan evi toparlamak.

Bence yapılabilir bir liste :)

Gayet güzel rutinler :) Darısı benim başıma işallah :)

genelde dekor, ürün kalite ve çeşitlerine bakarım.
onun dışında mesela bugün kaya tuzunu araştırdım.
içeriklerini okudum.
dün de sıfır atık, geri dönüşüm hakkında yazılar okudum. Birde doğal ürünlere baktım.çelik pipet vs şeylere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…