Geçmiş olsun.
hayatı biraz yavaşlat canım.
çocuklarla ilgilen boşluklarda kendinle.
boşver ütüyü evi canın isterse yap olmuyorsa da kalsın.

Aslında eski teknoloji makineler daha güzel yıkıyor. Annemde vardı 25 senelik bir makine, kar gibi çıkarırdı beyazları mis gibi kokardı. Dağılana kadar kullandı sonra mecbur artık. Benimki de ne kadar yumuşatıcı koyarsam koyayım nemli nemli kokuyor

Kızımı uzun yolda oyalamak çok zor oluyor, siz basıl başediyorsunuz neler tavsiye edersiniz
Kaç yaşında? Kuru boya, pastel boya ve tabi ki kağıt boyama kitabı resim seviyorsa, kartlı oyunlar olabilir eşleştirme kartları, sevdiği oyuncaklar. Sıkıldıkça değişim yaparak verebilirsiniz.

2016 Ekim de benimki Kardeşe uyum sürecini nasıl atlattınız? Denge kuramıyorum sanki @Anka @wendy

ben hala o dengeyi kuramadım. anane dede babanne de sağolsun dışarıdan hep müdahale helindeler

ben işe başladığım için mecburuz onlarla yaşamaya. tek başına denge kurmak daha kolay.

günaydin
size sorum olacak
ben 2,5 yaşındaki kızımı 4 yaş olduğunda kreşe vermesi aklımdaydi
bu fikri eşime söledim şiddetle karşı çikti
kreşteki çocuklar iyi egitemiyormuş orda kötü davraniş oluyormuş bi sürü şeyler söledi
bu konuda benim kafam karıştı.
babaannesi halası anneannesi ellerinde büyüyor maşaallah. vermek de istemiyo bakan var diye düşünüyor
ben kızımın zeka geliştirmesi aktiviveleri öğrensin peşindeyim bu konuda eşimi nasıl ikna edebilirim. bide okua geç vermek istiyor 7 yaş olunca.;
sizin fikrinizi nedir?

oğlum 5 yıl sonra tedaviyle oldu öyle heyecanlıydım ki doktorum gerekli bilgileri veriyor ne sorsam ne söylesem normal normal diyordu ama ben durmadan anlatsın istiyordum.
eşime durumu anlattım doktorumu değiştirmek istediğimi söyledim. eşim bir dediğimi iki etmiyor aman birşey olur diye hemen kabul etti :)
sonra iş yerinden arkadaşın eşi hamile olmuştu onlarda benim doktoruma gitmeye başlamış (biz hiç araştırmadık sen gidiyorsun diye gidiyoruz dediler o derece güveniyorlar bana. o dönem kadındoğumcular kadar konuya hakimim )
sayende çok iyi doktora gidiyoruz işte şundan şüphelendi test yaptırdık gerçekten çıktı erken müdahale edildi gibi gibi bir sürü şey anlattı.
riskli gebelik grubundaymış takip aralıkları daha sıktı, daha çok tahlil daha çok takviye ilaç....

o zaman anladım benim herşeyim normaldi şükür doktorumda beni gereksiz bilgilerle doldurmuyordu.
ikinci bebeğimde hiç düşünmeden koştum yine aynı doktora .

Kızımı uzun yolda oyalamak çok zor oluyor, siz basıl başediyorsunuz neler tavsiye edersiniz
öncelikle çocuk şarkılarından oluşan bir cd yada usb
cama güneşi engellemek için örtü !
sevdiği atıştırmalıklar
sticker
boya kalemi boyama kitabı
sevdiği oyuncaklar
.
.
.
bizim en çok yaptığımız parmaklarımıza kalemle yüz yapıp kukla gibi konuşturuyoruz

o kokuyu biliyorum .
kurutma aşamasında bol ruzgarlı bi yerde kurutmak lazım . nem uzun süre çamaşırda kalırsa oluyor .
bir de eşinin ya da oğlunun çorapları buna neden oluyor .
onları 1 tur lavaboda yıkayıp sıkmazsam o koku artıyor .
çorap kokusu tüm çamaşırda zuhur ediyor .

Geçmiş olsun.
hayatı biraz yavaşlat canım.
çocuklarla ilgilen boşluklarda kendinle.
boşver ütüyü evi canın isterse yap olmuyorsa da kalsın.
ütülenecek kıyafetleri gördükçede geriliyorum.
annem çocuklar uyurken yat dinlen dedi.
ütü biterse uyumaktan daha çok dinlenirim dedim :)

annemle teyzem şok oluyorlar benden ev hanımı oldu diye

Bir okul öncesi öğretmeni ve anaokulu müdürü olarak eşinizi bu konuda çok önyargılı buldum.
Eşinize erken çocukluk eğitiminin önemini ve çocukların gelişimi üzerindeki etkisini araştırmasını tavsiye ederim.
Gelişmiş ülkelerin tamamında okul öncesi eğitimin zorunlu olduğunu da hatırlatmakta yarar görüyorum.

Bende 4 tane dr değiştirdim.
İlk dr özeldeydi. neler yapmalıyım bebek ne aşamada herşeyi anlatıyordu.
ikincisi askeri hastanedeydi o baya iyiydi ama doğumhane olmadığından hastaneyi değiştirmek durumunda kaldım.
üçüncüsü devlette dr insanların yüzüne bile bakmıyordu.
son 2 ay kala başka dr geçtim. devletteydi ve çok iyi bir doktordu.
doğum için hastanede kaldığımda nöbetçiydi baya şanslıydım.
acıbademe de gitmiştim ordaki efsaneydi :)
ama devlette doğum yapmak mı Allah eksikliğini göstermesinde daha da doğum için gitmem.

allaahhhım olumlu düşünceler işe yarıyor ki beni sizinle karşılaştırdı
eylülde 3 yaşında olacak bir oğlum var bir de 5 aylık kızım.
doğum iznim bittiği için işe döndüm.
annem iki bebeye birden bakamayacağı için oğlumu kreşe başlattım.
oğlum bir türlü kreşe alışamadı.
bunun için bana önerin nedir?
nasıl bir yol izlemem gerekir?
zorlayarak onu soğutmak istemiyorum ama süreç uzadıkça hepimiz geriliyoruz.

eskişehir şehir hastanesi açildi orada yengem doğum yaptı
güvenliçiyle tartişmişim . içeriye bi 5 dk göreyim dedim kabul etmedi. zar zor bi 5 dk girdim.
yinede güvenlikçiyi haklı bebek çalanlar oluyor bunu korumakla hak verdim.
bileciktede yeni hastane açilacak. bakalım nolacak.
eskişehirde ömer faruka gitmişim çok iyiydi. sakarya vardi kapandi oda. çok iyi dedilerdi.

evet ama öyle haberler okuyoruz ki bakıcılar, kreşler, anaokulları, olup bitenler hepimizi ürkütüyor. ben de korkuyorum açıkçası kreşe göndermekten @orkidekaramel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…