evet ama öyle haberler okuyoruz ki bakıcılar, kreşler, anaokulları, olup bitenler hepimizi ürkütüyor. ben de korkuyorum açıkçası kreşe göndermekten @orkidekaramel
işte eşim o tür haberleri okuyunca kreşlere güvenmiyor.
ikna etmek lazim.
gelişim aktivie için çocuğumun yeni arkadaşıklar kazanmasini istiyorum.
eşim sadece bakana güveniyor çocuk anneanne babaanne degil yeni arkadaşıklari ilişkileri kazandirmak istiyorum haklı degil miyim. anaokula göndermek istiyor kreşe vermek istemiyo

Özel ümit tıp hastanesini düşünüyorum gidenler memnun :)

bebek çalmak mı hala var mı öyle şeyler? bebekler doğunca annelerinin yanına veriliyor zaten. devlet hastanelerinde de öyle olmuyor mu?

Çocukların sürekli kanatlarımızın altın büyütmek ne kadar doğru bilmiyorum.
elimizden geldiği kadar en güvenilir yerlerde eğitim görmesini sağlamak zorundayız.

valla ben de eşin gibi korkuyorum Allah çocuklarımızı korusun ve onları kötülerle karşılaştırmasın (yaşamın her evresinde)

aaa ilk kez duydum demirleke

Kardeşler arası denge konusunda senden de fikir bekliyorum
biraz zor olacak ama top sende.küçük uyurken büyükle mutlaka iletişimde ol.sürekli okşa sev,sevdiği şeyleri yapmaya çalış azda olsa.bebek uyanıncada sana yardımcı olan kimse ona yönlendir,baba varsa direk eğlenceli şeyler yaptırsın(park bahçe vs)ara arada kardeşinden olumlu bahset işte seni çok seviyormuş dokunmak istiyormuş falan diyerek dokunmalarını sağla kardeşlerin.bide sakın abi misyonu yükleme şuan.ben çok engel olmaya çalıştım babaanne sürekli abisi gel abisi git abi aşağı abi yukarı diye diye biraz geride tutmaya çalıştı kendini büyük oğlum.ikisini tek başına sakın bırakmayın .çok tehlikeli olabiliyorlar

valla ben de eşin gibi korkuyorum Allah çocuklarımızı korusun ve onları kötülerle karşılaştırmasın (yaşamın her evresinde)
benim eşimde korkuyor.oyuzden bu sene beklemiştim eylülde yarım gün başlatacağım büyüğü 2015 eylül doğumlu.diğer seneyede yarı özel olanbir devlet okulu düşünüyorum

MERiN_ belleza sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
Bugün izinliyim ayrıntılı bilgi verebilirim.

Kreşler Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlıdır ve 0-2 yaş arasındaki bebek grubuna bakım verir.
Gündüz Bakımevi olarak geçen kurumlar da yine aynı bakanlığa bağlı olup 24-69 ay arasındaki çocuklara bakım ve eğitim verir.
Bazı kurumlar kreş ve gündüz bakımevi statüsünde olup 0-69 aya aynı binanın farklı katlarında hizmet verir.
Anaokulları ise MEB'e bağlıdır ve 36-69 ay arasındaki çocuklara eğitim verir.
Yeni yönetmelik ilkokula başlama yaşını 69 ay olarak belirledi.

Her iki bakanlığa bağlı olan okullar sık sık ve son derece sıkı teftiş edilirler.
Haberlere konu olan kurumların çoğu kaçak,merdiven altı,oyun evi,çocuk kulübü vb kurumlar.
Kaldı ki çocuklarımızı emanet edeceğimiz kurumları seçerken iyi bir araştırma yapmak ebeveynlerin sorumluluğunda.
Çok kaliteli hizmet veren kurumlar var.
Elbette kalitenin de belli bir maliyeti var.
Benim müdürlüğünü yaptığım anaokulu MEB'e bağlı 230 öğrenci kapasiteli 20 yıllık geçmişi olan bir kurumun 4.şubesi.
Aylık fiyatımız da tam gün için 1500 TL.
Size 'İstanbul'da 1000 TL'nin altında fiyat veren kurumlardan kaliteli hizmet beklemeyin' derim.

3 yaşındaki oğlunuzun okula alışamama durumuna gelince;
Biz 36 ay itibariyle çocukların okul öncesi eğitime hazır olduğunu düşünsek de bu genel geçer bir kabul.
Her çocuğun hazır bulunuşluk seviyesi değişkenlik gösteriyor ve buna etki eden pek çok faktör var.
Bizim yaklaşımımız şöyle.
Kayıttan sonra okul psikolojik danışmanımız veliyle bir ön görüşme yapıyor bu görüşmede çocuk ve aile ile ilgili tüm bilgileri alıyorız.
Bu görüşmeden sonra,çocuklarımızı,
tek tek saat aralığı vererek okulda önce 1 saat misâfir edip öğretmeni ve ortamla tanıştırıyoruz.
Sonraki gün iki saat,ertesi gün yarım gün okulda kalıyor çocuğumuz ve bu esnada ebeveyni bekleme salonunda oluyor ve her istediğinde ebeveynini görmesine izin veriyoruz.
Oryantasyon sınıfımız bekleme salonunu ile aynı katta.
Süreci okul psikolojik danışmanımız sürekli takip ediyor.
2 haftanın sonunda çocukta uyum sorunları devam ediyorsa bunu ayrıca değerlendiriyoruz.
Okula uyum ve alışma sürecinde asıl sorumluluğun okul öncesi eğitim kurumunda olduğunu düşünenlerdenim.
Okulun veliye doğru rehberlik etmesi ve çocuğa son derece sakin,yapıcı ve olumlu yaklaşması lazım.
Güven duygusunu tesis edemezsek çocuk okulda kalmak istemeyecektir.

Boğaz enfeksiyonu olmuş.
öksürüyorda

Allah acil sifalar versin.

Dun bende cok az sey yapabildim,
Kayinbabami havalimanina biraktim,
dondugumdede adet olmusum.
Evi supurup yan gelip yattim.
Aksama is yemegi var, esim annesinde yemek yer ev temiz kalir.
Yarin kan vermem lazim, ve temizligimi yaparim diye dusunuyorum.
Havalar burda birden 10 derece isindi. Baya zorlandik bu hafta isyerinde klima olmadigi icin.

kolay gelsin canım sıcakta çalışmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…