MERiN_ belleza sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
Bugün izinliyim ayrıntılı bilgi verebilirim.
Kreşler Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlıdır ve 0-2 yaş arasındaki bebek grubuna bakım verir.
Gündüz Bakımevi olarak geçen kurumlar da yine aynı bakanlığa bağlı olup 24-69 ay arasındaki çocuklara bakım ve eğitim verir.
Bazı kurumlar kreş ve gündüz bakımevi statüsünde olup 0-69 aya aynı binanın farklı katlarında hizmet verir.
Anaokulları ise MEB'e bağlıdır ve 36-69 ay arasındaki çocuklara eğitim verir.
Yeni yönetmelik ilkokula başlama yaşını 69 ay olarak belirledi.
Her iki bakanlığa bağlı olan okullar sık sık ve son derece sıkı teftiş edilirler.
Haberlere konu olan kurumların çoğu kaçak,merdiven altı,oyun evi,çocuk kulübü vb kurumlar.
Kaldı ki çocuklarımızı emanet edeceğimiz kurumları seçerken iyi bir araştırma yapmak ebeveynlerin sorumluluğunda.
Çok kaliteli hizmet veren kurumlar var.
Elbette kalitenin de belli bir maliyeti var.
Benim müdürlüğünü yaptığım anaokulu MEB'e bağlı 230 öğrenci kapasiteli 20 yıllık geçmişi olan bir kurumun 4.şubesi.
Aylık fiyatımız da tam gün için 1500 TL.
Size 'İstanbul'da 1000 TL'nin altında fiyat veren kurumlardan kaliteli hizmet beklemeyin' derim.
3 yaşındaki oğlunuzun okula alışamama durumuna gelince;
Biz 36 ay itibariyle çocukların okul öncesi eğitime hazır olduğunu düşünsek de bu genel geçer bir kabul.
Her çocuğun hazır bulunuşluk seviyesi değişkenlik gösteriyor ve buna etki eden pek çok faktör var.
Bizim yaklaşımımız şöyle.
Kayıttan sonra okul psikolojik danışmanımız veliyle bir ön görüşme yapıyor bu görüşmede çocuk ve aile ile ilgili tüm bilgileri alıyorız.
Bu görüşmeden sonra,çocuklarımızı,
tek tek saat aralığı vererek okulda önce 1 saat misâfir edip öğretmeni ve ortamla tanıştırıyoruz.
Sonraki gün iki saat,ertesi gün yarım gün okulda kalıyor çocuğumuz ve bu esnada ebeveyni bekleme salonunda oluyor ve her istediğinde ebeveynini görmesine izin veriyoruz.
Oryantasyon sınıfımız bekleme salonunu ile aynı katta.
Süreci okul psikolojik danışmanımız sürekli takip ediyor.
2 haftanın sonunda çocukta uyum sorunları devam ediyorsa bunu ayrıca değerlendiriyoruz.
Okula uyum ve alışma sürecinde asıl sorumluluğun okul öncesi eğitim kurumunda olduğunu düşünenlerdenim.
Okulun veliye doğru rehberlik etmesi ve çocuğa son derece sakin,yapıcı ve olumlu yaklaşması lazım.
Güven duygusunu tesis edemezsek çocuk okulda kalmak istemeyecektir.
klimasız iş yeri çok zor olurAllah acil sifalar versin.
Dun bende cok az sey yapabildim,
Kayinbabami havalimanina biraktim,
dondugumdede adet olmusum.
Evi supurup yan gelip yattim.
Aksama is yemegi var, esim annesinde yemek yer ev temiz kalir.
Yarin kan vermem lazim, ve temizligimi yaparim diye dusunuyorum.
Havalar burda birden 10 derece isindi. Baya zorlandik bu hafta isyerinde klima olmadigi icin.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.MERiN_ belleza sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
Bugün izinliyim ayrıntılı bilgi verebilirim.
Kreşler Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlıdır ve 0-2 yaş arasındaki bebek grubuna bakım verir.
Gündüz Bakımevi olarak geçen kurumlar da yine aynı bakanlığa bağlı olup 24-69 ay arasındaki çocuklara bakım ve eğitim verir.
Bazı kurumlar kreş ve gündüz bakımevi statüsünde olup 0-69 aya aynı binanın farklı katlarında hizmet verir.
Anaokulları ise MEB'e bağlıdır ve 36-69 ay arasındaki çocuklara eğitim verir.
Yeni yönetmelik ilkokula başlama yaşını 69 ay olarak belirledi.
Her iki bakanlığa bağlı olan okullar sık sık ve son derece sıkı teftiş edilirler.
Haberlere konu olan kurumların çoğu kaçak,merdiven altı,oyun evi,çocuk kulübü vb kurumlar.
Kaldı ki çocuklarımızı emanet edeceğimiz kurumları seçerken iyi bir araştırma yapmak ebeveynlerin sorumluluğunda.
Çok kaliteli hizmet veren kurumlar var.
Elbette kalitenin de belli bir maliyeti var.
Benim müdürlüğünü yaptığım anaokulu MEB'e bağlı 230 öğrenci kapasiteli 20 yıllık geçmişi olan bir kurumun 4.şubesi.
Aylık fiyatımız da tam gün için 1500 TL.
Size 'İstanbul'da 1000 TL'nin altında fiyat veren kurumlardan kaliteli hizmet beklemeyin' derim.
3 yaşındaki oğlunuzun okula alışamama durumuna gelince;
Biz 36 ay itibariyle çocukların okul öncesi eğitime hazır olduğunu düşünsek de bu genel geçer bir kabul.
Her çocuğun hazır bulunuşluk seviyesi değişkenlik gösteriyor ve buna etki eden pek çok faktör var.
Bizim yaklaşımımız şöyle.
Kayıttan sonra okul psikolojik danışmanımız veliyle bir ön görüşme yapıyor bu görüşmede çocuk ve aile ile ilgili tüm bilgileri alıyorız.
Bu görüşmeden sonra,çocuklarımızı,
tek tek saat aralığı vererek okulda önce 1 saat misâfir edip öğretmeni ve ortamla tanıştırıyoruz.
Sonraki gün iki saat,ertesi gün yarım gün okulda kalıyor çocuğumuz ve bu esnada ebeveyni bekleme salonunda oluyor ve her istediğinde ebeveynini görmesine izin veriyoruz.
Oryantasyon sınıfımız bekleme salonunu ile aynı katta.
Süreci okul psikolojik danışmanımız sürekli takip ediyor.
2 haftanın sonunda çocukta uyum sorunları devam ediyorsa bunu ayrıca değerlendiriyoruz.
Okula uyum ve alışma sürecinde asıl sorumluluğun okul öncesi eğitim kurumunda olduğunu düşünenlerdenim.
Okulun veliye doğru rehberlik etmesi ve çocuğa son derece sakin,yapıcı ve olumlu yaklaşması lazım.
Güven duygusunu tesis edemezsek çocuk okulda kalmak istemeyecektir.
çabuk ayılıyorsun aslında.9da girmiştim hatırladığım on gibi odadaydım ama sersemdimKaç saat sonra uyandın peki
belden uyuşturma yaptırıyorlar . onu düşünüyor musunuz . genel anestezi mi yapılacak ki.Evet gözümün önünde boy kilosuna bakıldı giydirip yanıma verdiler.
ama sezeryan da nasıl olur acaba ?
ben de saat 6 da uyandım . istemsiz . 12 de yatmıştım gece.Bugün ben de bir silkeleneyim dedim. Bölük pörçük uykunun ardından saat 8 de kalktım.
Yatağı düzelttim.
Bir sepet çamaşırı katlayıp yerleştirdim.
Büyük oğlumla Pazar’a gittik, eksikleri aldık.
Bebeği emzirme alt değiştirme banyo gibi işleri saymıyorum zaten ama evle annem ilgileniyor. Bugün yaptıklarım benim için büyük bir adım
Annem evi sildi süpürdü.
Şimdi kahve keyfi yapacağız annemle(ben rezene kimyon içiyorum tabi)
Dışarı çıkmak iyi geldi, evde bunalıyorum.
belden uyuşturma yaptırıyorlar . onu düşünüyor musunuz . genel anestezi mi yapılacak ki.
Rica ederim.çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
bende alıştırma sürecini aynı şekilde hayal etmiştim ama öğretmenimiz alıp gideyim sınıfta susuyor mantığında.
sabah kreş 7 buçukta açılıyor. oğlumu hazırlayıp götürüyorum. kreşi açan öğretmenin 5 yaşında kızı var beraber oyun alanına gidiyorlar. sonra çocuklar yavaş yavaş gelmeye başlıyor. oğlum her gelen çocuktan sonra gelip beni kontrol ediyor. en son servis öğrencileri geliyor o zaman kalabalık olunca bitti okul eve gidelim diyor.
servisle gelen öğretmen çok ilgili o oğlumu ne yapıp edip diğer çocuklarla oyunun içine dahil ediyor. (saat 9 a kadar tüm çocuklar beraber oynatılıyor 9 da kahvaltı için yemekhaneye gidiyorlar sonra sınıflara ayrılıyorlar) ben de o saatten sonra ayrılıyorum.
biraz geç kalırsak ve bizden önce birileri gelmiş olursa oyun alanına girmiyor gidelim kalmak istemiyorum diye kriz çıkarıyor.
Ben boyama kitabi almistim kaleminin içine su doldurulandan çıkarmalı kitap yanima alıyorum. Arabada cocuk şarkıları açıyoruz. Birazda uyuyo biraz geziniyoruz yorucu oluyo ama kac saat yolculuğunuzKızımı uzun yolda oyalamak çok zor oluyor, siz basıl başediyorsunuz neler tavsiye edersiniz
çabuk ayılıyorsun aslında.9da girmiştim hatırladığım on gibi odadaydım ama sersemdim
ay ayay ay . anladım . bilemedim .Kesdiklerini hissediyormuşsun o tarz uyuşturma olunca
haklısınız.Rica ederim.
Varsa okul psikoğunuzdan yardım isteyin.
Çocuğunuz her halükarda okula alışır ama süreç doğru yönetilmezse hem süre uzar
hem oğlunuz yıpranır.
Sen neden normal istemiyorsun? Epilduralli normal Doğum en konforlusu bence. 2. Epiduralsiz olunca neden epiduralliye prenses Doğum dendiğini çok iyi anladımKesdiklerini hissediyormuşsun o tarz uyuşturma olunca
Maşallah baya bi iş yapmışsınız, ben 7 den önce kalkamıyorum malesef, psikolojik olarak yorgun hissediyorumben de saat 6 da uyandım . istemsiz . 12 de yatmıştım gece.
kalktım . çocuklara yumurtalı ekmek kızarttım . waffle yaptım . makarna haşladım . evden çıktım . makarnaya yarı yarıya peynir altı suyu ekledim , su da tabi.
hissetme diye bir şey yok :)Kesdiklerini hissediyormuşsun o tarz uyuşturma olunca
ben de tam tersine.Sen neden normal istemiyorsun? Epilduralli normal Doğum en konforlusu bence. 2. Epiduralsiz olunca neden epiduralliye prenses Doğum dendiğini çok iyi anladım
ay ayay ay . anladım . bilemedim .
sen bilirsin . benim 3 ü de normal doğum .
direk sezeryan narkozlu olandan istiyorum:)Sen neden normal istemiyorsun? Epilduralli normal Doğum en konforlusu bence. 2. Epiduralsiz olunca neden epiduralliye prenses Doğum dendiğini çok iyi anladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?