çocukların daha küçük canım
dolap içleri dağılabilir
etrafta oyuncak olabilir.
bulaşık ve çamaşır dışındaki dağınıklıklar beni rahatsız etmiyor açıkcası.
artık beni de çok rahatsız etmiyor. ama evin tozlu olmasından rahatsızlık duyuyorum. yani illaki bir süpür sil olunca huzur buluyorum
yoksa etraftaki kıyafet oyuncak vb üstünden atlayıp geçiyorum

artık beni de çok rahatsız etmiyor. ama evin tozlu olmasından rahatsızlık duyuyorum. yani illaki bir süpür sil olunca huzur buluyorum
yoksa etraftaki kıyafet oyuncak vb üstünden atlayıp geçiyorum

aynen evin pis olması başka bir şey, dağınık olması başka.
çat kapı gelene de ayrı sinir oluyorum komşu da olsa ara yani 10 dk geliyorum de mesela
10 dk neler neler yapılıyor

Canim,bence cok dert etme evinde yasanildigi belli cocuklarin var.
Belki odullendirme sistemine gecerek kizlarada toplamayi aliskanlik haline getirebilirsin.
Maalesef kızıma bunu öğretmem imkansız ama dağıtmaması için bi çözüm bulmam lazım. Çünkü oynamıyor sadece döküp gidiyor. Yatakları bozup gidiyor. Dağınık seviyor
Oysa eskiden çok düzenliydi

aynen evin pis olması başka bir şey, dağınık olması başka.
çat kapı gelene de ayrı sinir oluyorum komşu da olsa ara yani 10 dk geliyorum de mesela
10 dk neler neler yapılıyor
Dimi herkeste numaram var olmadı apartman içi arama da yapılabiliyor. Ama yok illa utandıracaklar .

Merhaba. Uzun zamandir burayi takip ediyorum. Nadiren yaziyorum o yuzden tanimayabilirsiniz. Bu sayfa bana cok ilham verdi. Marie Kondo nun belgesellerini de izledim ve nerdeyse 2 senedir minimal yasamaya calisiyorum. Her zaman evden cikaracak daha fazla seyim yok diyorum ama çıkıyor. Bunlar icin zaman gerektiğini gordum. Once kendimi tanimakla basladim ise. Boylelikle ozellikle giyimde neye ihtiyacim olup olmadığını anlamak daha kolay oluyor. Sirf evdeyim diye kendimi kotu hissettiklerimi de uygun sekilde degerlendirdim. Yer bezı yaptim, attim, bagisladim v.s. Ama hala bu surec devam ediyor. Cunku eskiyenler oluyor. Isteklerimi yeni anladiklarim oluyor. Genelde birkac parcanin yerine daha fonksiyonel tek parca esyalar, kiyafetler almaya calisiyorum. Bir de duzenleyiciler gercekten cok ise yarıyor. Onlar eksik olunca ev daha cok dagiliyor. Duzenleyicileri de alirken evin her yerine uygun olsun diye dusunuyorum. Ihtiyaca gore yer degistirebiliyorum cunku. Bir de yikanabilir olmasi cok iyi oluyor. Bugun de baza altini elden gecirdim. Her mevsim gecisinde bakmama ragmen tekrar karismis. Elimdeki hurclar tasinma sirasinda yirtilmisti. Yeni hurc almam lazim. Simdilik posetlerde sakliyorum mecburen. Baza altindan bir koskoca poset ayikladim. Su anda da hamileyim. Hamilelik bitince daha detayli bir ayiklama yapmak istiyorum.

sadece oyun saatleri belirlesen anka
diğer zamanlar kaldırsan oyuncakları
sadece 1-2 tane bıraksan olmaz mı?

ben oyuncakları ayrıştırmadan kutuya dolduruyorum içinden bulup oynuyoruz :)
Canım 1 çocuğun oyuncağı ile 4 çocuğun aynı değil ki 4 üne de ayrı ayrı oyuncak alınıyor hepsi bir birinden farklı. Biri arabalarla oynuyor biri çıngırakla biri satrançla gibi gibi düşün.

Hoşgeldin hatırladım :)
Ne mutlu bize ilham verebildiysek
bu süreç uzun sürüyor ve hayatımıza adapte etmek gerekiyor.
hurçlerı bende yeniledim de daha yerleştirme fırsatım olmadı.

doğru diyosun :)

Benim oğlum da öyle canım dağınık seviyor

Bu yaz alışveriş yapmam gerekecek. Şortlarıma giremiyorum üstlerim emzirme süreci için çok uygun değil ve bazı kıyafetlerimi sevmediğime karar verdim.
2 şort 4 tişört 1 terlik almak istiyorum. Aldıklarımın yerine sevmediklerimi elden çıkaracağım.

Bi de saçlarımı kısa asimetrik şekilde kestirmeye karar verdim. Şu an belime kadar uzadı ama kırık çok ve bakım istiyor hiç uğraşamayacağım. Taramak bile işkence şu süreçte.

Yıllar sonra en uzun halinden kestireceğim için ben de pişman olmaktan korkuyorum
Ay ben de öyle yaptım düğünden sonra dış çekim yapıp belime kadar saçımı ensemde kestirmiştim, pişman olur muyum acaba dedim ama 2 senedir hala uzadıkça aynı boya getiriyorum bağlanabilen bir model kestirdim, çok rahat gerçekten yıkamak taramak aşırı rahatlayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…