Minisko'nun Diyet Günlüğü

Merhabalar canım topiğin hayırlı olsun sağlıklı şekilde istediğin kilooya geirsin inşallah canım bende zayıflamaya çalısıyorum yılbaşına kadar hedefi yarılak istiyorum azmin bol olsun canım

Çok tşk ederim güzel dileklerin için canım :) Maşallah güzel vermişsin inşallah hedefine ulaşırsın :)


Ahhh ahh kaçamaklı kız dicem bundan sonra sana ohh ohh pastalar poaçalar krepllerr Canım bunlarıda ye de hepsini bilikte yeme ya da yedikten sonra bol hareket yap erisin biraz :)


KIZLARRRRR. Bugün bir önerim olacak. bayramdan sonra pek toparlanamadım. herkes motive edici bişeyler bulsun yazsın yada yüklesin eski halimize dönelim canlanalım olmaz mı ? :))
 
Ben de varım şu anda 79 kiloyum boyum 163cm, 2,5 kilo verdim geçen hafta salı diyete başladım 8 gün oluyor kalori hesaplıyarak,6 aylık da bebişim var ve 59 kilo olmak istiyorum:))
 
Ben de varım şu anda 79 kiloyum boyum 163cm, 2,5 kilo verdim geçen hafta salı diyete başladım 8 gün oluyor kalori hesaplıyarak,6 aylık da bebişim var ve 59 kilo olmak istiyorum:))

Aramıza hoşgeldinn :) maşallah ne güzel vermişsin kiloları bebişte var hem :) :) Allah bağışlasın bu arada :)

Bencede bencede...:)

Ahh canım akıl ver bana neler yapalım bi toplanamadık :))


Eve geç geldim yazamadım hiç bişey motive edici bişeyler bulucam inşallah hemen yayınlarımm :))


BİRAZDA GÜLELİMMMM :) (Alıntıdır)

Nasıl Zayıflanır?

1 - Bir şey yediğiniz sırada eğer sizi kimse görmüyorsa, o yediğiniz şeyin
kalorisi sayılmaz.

2 - Bir çukolatanın yanında bir bardak soda içiyorsunuz... yine karlısınız,
çünkü çikolatadaki kaloriler soda tarafından tamamen elimine edilir.

3 - Biriyle birlikte yemek yiyorsanız, eğer siz ondan az yemişseniz sizin
kaloriler ona yazılacağından siz hiç kalori almış sayılmazsınız.

4 - Sıcak içeceklerden cappucino, kakao ve çikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.

5 - Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" bağlantılı yiyecekler de kaloriden
sayılmaz, çünkü bunlar eğlence dünyasının parçasıdırlar, vücut depomuzun değil.

6 - Kurabiye, bisküvi, kek türü yiyecekleri ne kadar çok parçalara bölerek
yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalır.

7 - Çatal bıçakların üzerinde kalmış olup da yaladıklarınız asla kaloriden
sayılmaz ( Örnek: sandviç hazırlarken bıçağı daldırdığınız fıstık ezmesi,
veya krepin üzerine yayacağınız çikolata sosu )

8 - Aynı renkten yiyecekler bir arada alınırsa, daha düşük kalorili olanın
miktarında kalori alınmış olur. (Örnek: Ispanak ve fıstık, mantar ve
beyaz çikolata).. ah bu arada tabii ki çikolata dünya çapında bir renktir
ve diğer bütün renklerle uyum sağlayabilmektedir...

9 - Donmuş yiyeceklerin hiç birinde hiç kalori yoktur, çünkü kalorinin ısıyla
ilgili olduğunu herkes bilir, ve bunlar soğukta asla barınamazlar.
Dondurmalar bu durumun en iyi örneğidir.
Ve ..... son olarak zayıflamada en etkili çare: Siz asıl etrafınızdakileri
şişmanlatmaya bakın, ya da arkadaşlarınızı sizden daha kilolu olanlardan seçin, böylece mutlaka olduğunuzdan daha zayıf görüneceksiniz ...
 
Ne kadar güçlü, kendinden emin ve kendi ayaklarımızın üzerinde duruyor olursak olalım nihayetinde insanız. Doğamız gereği de kabul görmeye, beğenilmeye, motive edilmeye ihtiyaç duyarız.
Büyük ya da küçük, kadın veya erkek hepimiz takdir görmek için yaşar hatta bunun biz dünyayı terk ettikten sonra da devam etmesi için elimizden geleni yaparız. Bununda ayıbı yoktur.
Hayat koşullarına bakacak olduğunuzda hemen herkesin ortak problemleri olduğunu görürüz. Sabahları paldır küldür kendimizi yataktan dışarı zor atıp, öz bakımımızı yapıp, sürüne, sürüne giyindikten sonra bir acele işimize veya günlük koşuşturmalarımıza yetişmeye çalışırız.
Hele büyük bir şehirde yaşıyorsak zamanımızın önemli bir bölümünün yolda geçmesi riski olduğundan kimi zaman panik halde günü yakalamaya çalışır dururuz.
Bu arada kendimizi unutur, makyaj yapıp, traş olmak gerekmiyorsa aynaya bile bakmaya gerek görmeyebiliriz.
Zorunlu olarak aynaya gözümüz değdiğinde bu genellikle boş bir bakış olmaktan öteye gitmez. Neredeyse suratımızdaki sivilceyi bile geçmeye yüz tuttuğunda fark edip hayrete düşeriz.
Tamam aceleniz var, kabul ediyorum zamanınız kısıtlı, nihayetinde Marsta ikamet etmediğimizden hemen hepimiz zaman ile yarışmanın ne kadar güç olduğu yanında ne denli yorucu ve yıpratıcı olduğunun bilincindeyiz. Ama kendinizi motive etmek adına harcayacak 60 saniyenizde mi yok?
İnsan olduğumuzu, doğamız gereği takdir edilmek istediğimizi vurguladık. Pekala o gün etrafımızdaki herkes kendi işleriyle meşgulse ve bizi onaylayacak tek bir cümle duymak şansımız yoksa ne olacak?
Gün boyunca ‘Beyaz atlı takdir prensi’nin bir şekilde bize ulaşıp takdir etmesini mi bekleyeceğiz?
Elbette bizim dışımızda kalan insanlardan takdir görmek güzel ve muhteşem bir motivasyon kaynağıdır. Ancak dilerseniz gelin özellikle sabahları bu işi hiç kimselere bırakıp kimseleri beklemeden kendimiz yaparak güne güzel bir başlangıçla ‘Merhaba’ diyelim.
*Güne Kendinize Günaydın diyerek başlayın:
Unutmayalım, biz birer bireyiz ve tartışmasız değerliyiz. Annemiz, babamız, çocuğumuz, öğrencilerimiz, çalışanlarımız, arkadaşlarımız, hiç kimse için değilse bile bu evrenin bir parçası olduğumuzdan biz değerliyiz.
O halde her sabah gözümüzü açtığımızda;
-Öncelikle kendimize günaydın diyerek günümüzün güzel geçmesini dileyelim. Kendimize ismimizle hitap ederek, örneğin ‘Sevgili Ayşe günaydın bu gün bol ışıklı ve güzel bir gün olsun senin için’ dediğimizde zannederim buna kimsenin bir itirazı olmaz ve pek fazla da zamanımızı almaz.
-İnsanın kendi kendisine ismi ile seslenmesi başlarda belki biraz komik gelebilir ancak denendiğinde kendimizle iletişime geçtiğimiz ve kendimizi kabul ettiğimiz için mutlak bir fayda sağlayacaktır. Öte yandan kendimize değer verdiğimizde başkalarının ne kadar değerli olduğunu anlamamız daha kolay olacaktır.
-Bundan sonra sıra elbette diğer aile bireylerine günaydın demeye geldi ki, bunu yaparken yüzümüzde bir gülücük olmasına özen gösterelim. Yataktan kalkar kalkmaz, yüz kaslarımıza hareket verip, bunu bir gülücükle desteklersek, günün devamında, yüzünüzde bir gülümseme ile dolaşmanız daha da kolaylaşacaktır.

*Kendinizi şımartın:
-Değerli olduğumuzu kabul etikten sonra kendimizi biraz olsun şımartmayı da ihmal etmeyelim.
Acaba bugün canımız güne kahve ile mi başlamak ister, bir bardak bitki çayıyla mı, yoksa şöyle bir koca bardak süt veya çukulata mı? Genellikle süt veya bitki çayları daha sağlıklıdır bu kesin ancak karar size ait konu da kendinizi şımartmak olduğundan tercihinizi siz yapacaksınız. İçeceğimizi de seçtikten sonra bu aşama bitti.
Satırları okuyan bir kısım arkadaşların şöyle dediğini duyar gibi oluyorum ’Ne kahvesi ne sütü, ben dişlerimi fırçalayıp kendimi evden dışarı zor atıyorum’
Vakti bu kadar kısıtlı olanlara önerim evlerinde kağıt bardak bulundurmaları olacaktır. Evden çıkarken yanınıza yarım bardak kahve alıp hem yürüyüp hem de yudumlayalım. Denemeden ne kadar keyifli olduğunu tahmin bile edemezsiniz.
Aynaya bakma zamanı:
-Pamuk prensesin üvey annesi kötü ruhlu cadı bile aynaya bakıp kendisine iltifatlar yağdırıp kendisini motive ediyordu.
Dikkatinizi kendinize odaklayarak aynaya bakın. Sakın kenarda devrik duran diş macunu tüpüne veya arkalarda asılı duran ancak düzeltilmesi gereken havluya falan takılmayın. Sadece kendinize bakın. Kendinize iyi olan ve beğendiğiniz bir yönünüz için iltifat edin.
Bugünkü iltifat sebebiniz çocuklarla iyi iletişim kurmanız veya bir önceki gün başardığınıza inandığınız güzel bir iş olabilir. Konunun çok önemli olması gerekmiyor, sadece sizin beğenmiş olmanız yeterli. Kendinizi bu ufak başarı ile güzel ve değerli bulduğunuzu sesli olarak ifade edin.
-Bunu yaptıktan sonra hoşunuza giden fiziki bir özelliğinizi seçerek yine kendinize bu konuyu vurgulayın.‘Saçların çok parlak’ veya ‘Bu yeni diş macunu dişlerini daha çok beyazlattı’ gibi basit bir şey olabilir. Hiç birimiz dünya güzeli veya kusursuz yakışıklı değiliz. Sonuç olarak herkesin bir dönem taptığı, benzemek için uğraş verdiği Marylin Monroe bile kendisini beğenmediği bir dönem geçirmiş.
-Evden ayrılıp yola çıktığınızda, karşınıza çıkan ağaçlara, çiçeklere bakmayı, tanıdıklarınıza gülümseyerek günaydın demeyi de ihmal etmeyin. Çiçeklere bakmak sizi rahatlatacak, tanıdıklarınıza günaydın demekse hem onların hem sizin kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
-Güne güzel bir moralle başlamak öncelikle kendimize olan sorumluluğumuzdur.
Elbette gün içerisinde iyi, kötü, stresli olaylar gelip bizi bulacak ve kaçınılmaz olarak moralimizin de bozulduğu anlar yaşanacaktır. Bunların hayatın normal cilveleri olduğunu aklımızda tutup yaşadığımız sürece kimi zaman bizi rahatsız edebileceklerini kabuk etmek gerekir.
Önemli olan kendimizi olayları karşılayacak denli güçlü hissetmemizdir. Güne güzel bir başlangıç yapmaksa durumu kolaylaştıracaktır.
Bu arada kendimize günaydın dememiz, bir içecek ikram edip, tercih hakkı tanımamız veya ufak birkaç iltifat sözü söylememiz acaba 60 saniyeden fazla zamanımızı almış mıdır ? Almamıştır diye düşünüyorum. O zaman lütfen güne güzel bir moralle başlamak adına bu bir dakikayı kendinizden esirgemeyin.
 
evet arkadaşlar lütfen bu tavsiyeleri sizde deneyiinn çok mutlu oluuyor insan ve sizde bu dünyada yaşadığınızı farkediceksiniz hergün yeniden doğmuş gibi oluyor insan ve birde bunun üzerine sağlıklı yaşayıp kilolarda verilince daha bir artıyor bu mutluluklar :)ben bize güveniyorum bu yazıyı okumak bile motive ediyor insanı uzun ama üşenmeyin okuyun, üşenmeyin spor yapın,uzun bir süreçteyiz biliyorum ama dayanın... herkes değerli ve herkes mutlu olmayı hakediyor sevgiyle kalın sabah buraya girdiğimde gülen yüzlü günaydınlar görmek istiyorum hoşçakalın..:)
 
sabahları dersim erken oldugu için kahvaltı hazırlayamıyorum 1 kase special-k yiyorum.diğer öğünlerimide secmiyorum aslında ev arkadasımla beraber ne yaparsak yiyorum ama az yemeye calısıyorum.bu bi haftadır böyle.bi haftadır hiç ekmek yemedim ona cok dikkat ediyorum.tartılmadıgım için bunlar ne kadar işe yaradı bilemiyorum.
hosbuldum bu arada tsk ederim hepinize :)umarım zayıflayabiliriz :)
 

Canım yazınn çokkkk güzel insan okurken bile içi ısınıyo tebessüm ederek okuyo :))


İnşallah canım veririz hep beraberrr :)))


Bende bayramdan sonra baya salmıştım kendimi dün birden donkkkkkk ! etti kafama :) akşam 10 da kendimi gazoz içerken buldum bu sabah hemen normal bi kahvaltıyla başladım :)

1 yumurta
Domates
1dilim kepekli ekmek
Çok az peyniz
ve çay :))

şimdi de

1 neskafe ve çok az kek yedim :)))
 
sabah kahvaltısı
2 dilim tam tahıllı ekmek
2 tane ceviz
bir tane suda kırılmış yumurta
1kk.peynir
salatalık

ara
12 tane badem

öğlen yemeği
8 y.k kaşığı ıspanak
salata
2 dilim ekmek
bu arada arkadaşlar günde bir kez mutlaka bir avuç (12adet taze)badem yeyin metobalizmayı hızlandırması ve gün içinde tok tutması için kavrulmuş olmamasına çok dikkat etmek gerek
 


Canım ne güzel bilgiler veriyosun ya çok saol :))

Ben bugün öğlen yedim maşşallah makarnayı yine dayaklıgımm

-küçük tabak makarna (Az pişmiş yağsız)
-çok az yoğurt
-salata :)))

Karnım hala davul gibi şişşş yaaa :O
 
rica ederim tatlım ne demek birbirimize destek ve bilgi vermek için burada değil miyiz ? :)bişeycik olmaz 6 kaşık yiyebilirsin ama ekmek yoooook :) ki zaten ekmek yememişsin sorun yok ama bu arada sporlarını ihmal etmiyorsun değil mi?:) ben buralar çok spor yapıyorum ama porsiyonlarımı arttırdım farkındaysan yediklerime bakılırsa değil zayıflamak kilo alıcam gibi:)doymuyorum ne hikmetse anlamadım :/bir an önce kesmem lazım neyse ki spor yapınca birşey olmuyor o yüzden korkmuyorum vermediysem bile almadığım kesin
 


no nescafe no kek minisko :)))
 
bende ne yediğimi yazim bari :)
önce sabah erkenden kalktım.her zamanki gbi 1 tabak sütlü special k mı yedim.
sonra bundan iki saat snra su minicik pogacalar oluyo ya normal pogacanın 5 te birinden bile daha küçük bi pogaca yedim.(hocamız tüm sınıfa ısmarlayınca yok diyemedim napim :)
saat 4 te de 2 kase mercimek corbası
5 küçük top mercimek köftesi
marul salatası yedim.
baskada bişey yemem herhalde :)
 

çok güzelmiş ve bilhassa sonu süper bayıldım :))


alazcım hoşgeldin. ben son 2 kelimene takıldım biraz.'umarım zayıflayabiliriz' olmamış çünkü zayıflıycaz inşallah.. önce buna yürekten inanmak gerek.. inanmak başarmanın yarısıdır, muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. ya da demet dedeoğlunun deyimiyle, zayıflamak için ne pahalı spor kompleksleri,ne güzellik salonları vs. sadece allah tarfaından bize verilmiş olan azim ve irade :))) ne parçaladım ama.. herkese iyi geceler, eksiltili tartılar..
 
herkesee günaydıınllarr güzel diyet günlüğünün fit hatunları :)
Sabah Kahvaltısı
1 dilim börek
ve bir bardak çay

ne güzel bir gün la la la la
elvada yağlarım la la la la
çok hoşgeliyorsun yeni bedenim bana lalalal :):)
 

enerjik olmak ne güzel.
ablalar ben bu aralar çok hastayım.burnum akıyor,başım ağrıyor,okul sıktı artık.ve gerçekten çok kaçırdım su 2 gündür.nasıl toparlanıcam bilmiyorum.pastalar,çikolatalı soslar
ama karar verdim.temin yediğim şeyleri 1 ay ağzıma sokmuycam.her kaçırdıgım yemek için 1 ay cezası vericem.çünkü biraz kilo verdim diye kaçırmalar fazla oldu.
111 222 333 ve evet.şuan dan itibaren herşeyi kenara bırakıyorum.ve sağlıklı yeme içme düzenime geri dönüyorum.desteklerini esirgemeyin benden :)
jillianda yapamıyorum yorgunluktan ona da en kısa zamanda dönücem.
 
no nescafe no kek minisko :)))

Ayy nescafe çılgınlığı başladı bende nerden çıktı bilmem


Ayyy mercimek köftesi çorbası ımmmmm bayılırımmmmm afiyet olsyn canımm


senin neşene hayranımm yaaa banada bulaştır azıcıkk



ben bugün yediklerimi yazmasam daha iyi ama yazıp utanayım

Sabah : (erkenden dışarı çıkmam gerekti)
-1 poaça
- çeyrek simit :S
- Küçük meyve suyu :S

Hepsi ikramdı ya yoksa kendim almazdım bunları (( ama yedim afiyetle

Öğlen: (İlaçlardan dolayı midem Rahatsızdı)
-Küçük kase Yogurt (2 kuru kayısı , 2 kuru erik dilimlenmiş sekilde)

Akşam: (Ben bir ayıcığımmmmmmmmmmm )
- 2 tane levrek :S nası yedim bilmiyrm
-Salata
- 1 dilim ekmek


Akşam kadar hareket halindeydim durmadan diyebilirim spor yokkk ((

Heveslenip plates seti aldımm yaaaa ((
yarın gelecek sanırım heveslenip zayıflasam bide ne kdr güzel olurr


Ayy kızlarrr bi elbisem var kısa ama bana tunik gibi oluyo sinir oldumm ( Hedefimin biri onu elbise olarak giyebileceğim duruma gelmekkkkkkk (( Sizinde var mı içine girmek isteyip giremediğiniz ya da kötü duran elbiseleriniz??
 

geçmiş olsun şekerim bir an önce iyileş gel diyeti ihmal etme hastalık bahanesiyle yani o çikolataları sosları yemesek diyorum artık :)yemeyi fazla kaçırmak neyse de çikolatalar pastalar soslar cıssss :) en yakın zamanda seni aramızda görmek dileğiyle sağlıkla kal tatlım
 

neşeyi yaratmak istemen yeterli tatlış :)bu arada baya baya atta olmuş diyet neyse yarın proteinle beslen ve ekmek tüketme ve yeni aldığın plates setini kullan bir hafta lütfen asma dışarıda gezerken yanında kuru kayısı erik badem fındık taşı (ben öyle yapıyorum )açlık krizlerine birebir öğün zamanın geldiğinde ise(mecbur kalırsan) bir simit bir bardak ayran veya bir lahmacun bir ayran tüketebilirsin ama haftada bir kaç kez olmasın mümkünse yada bi yerlerde tavuklu balıklı salatalar yiyeceksin :)ümitsizliğe kapılmak yok bu arada dışarıya çıkınca bazen öyle kopukluklar olabiliyor..pazartesi günlerinin tartı günü olmasını istiyorum tabi herkes kabul ederse yada ortak bir karara varabilirz canlarımm :) bu arada sayfada birşeyden şikayetçiyim herkes düzenli olarak girmiyo eğer girse bu kadar kopukluk olmaz ve daha iyi gider
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…