- 28 Mayıs 2009
- 103
- 0
- 116
ben geldim canlarım
bugün kahvaltıda
1 buçuk yeşil biber
1 tane beyaz peynir
4 zeytin
1 dilim ekmek yedim
ardından da yeşil çayımı içtim ve tabi ki şekersiz :)
Aminn canım Allah hepmize irade güç verir inşallah :)
Benim bugün 4. günüm daha ama iyi gidiyo hiç açlık halsizlik çekmedim çok şükür bende kendime göre yapıyorum Allah yüzümüzü kara çıkarmasın :) Canım elimdnen geldiğince bende destek olur motive ederim seni :)
Hoşgeldin bebişş :)) Ohh ne kadar güzel sağlıklı bir kahvaltı o :))
Ben de diyet programımı veriyim :
kahvaltı -
1 dilim uno hakiki bugday ekmek, 1 domates, 5 zeytin, küçük bir parça beyaz peynir, ve 2 yumurta
öğle -
6 - 7 adet ceviz
akşam -
çorba ve et yiyorum genelde. veya haşlanmış sebze ve et. değişiyor. ne varsa daha dogrusu.
mesela dün akşam haşlanmış karnabahar, kabak ve 3 tane köfte yedim.
bu akşam corba ve haslanmıs tavuk yiyeceğim.
sebze de yenilebiliyor, yarın akşam yemeginde corba ve zeytinyaglı taze fasulye yemeyi düşünüyorum.
akşamları hiç ekmek yemiyorum.
bir de en önemlisi, bizim evde akşam yemekleri saati hep çok düzenlidir. her akşam 6.30da akşam yemeği yeriz biz. geç vakit yemek isteyen hiç olmaz. ben rejimdeyim diye bu yemekı saati akşam 6'a alındı. akşam 6'da yiyorum. arkasından hiç bir şey yemiyorum, bol su içiyorum, uyumadan önce süt veya yeşil çay içiyorum.
günde 30 - 40 dk arası hafif tempolu yürüyüş yapıyorum.
1 haftada 3 kilo verdim.
diyet yaparken, en azından alışana kadar bir süre televizyon izlemekten vazgeçtim ama :) dün akşam 2 saate yakın tv.e baktım, en az 10 tane cikolata reklamına denk geldim. gece bi an kriz geçirdim, sonuç olarak nescafe içtim en azından biraz şeker alıyım diye :))
Az ve öz bir kahvaltı oldu.ama biraz geç yedim.yorgunluk 11 buçukta uyandım 12 gibi yemişimdir :)
Ben de diyet programımı veriyim :
kahvaltı -
1 dilim uno hakiki bugday ekmek, 1 domates, 5 zeytin, küçük bir parça beyaz peynir, ve 2 yumurta
öğle -
6 - 7 adet ceviz
akşam -
çorba ve et yiyorum genelde. veya haşlanmış sebze ve et. değişiyor. ne varsa daha dogrusu.
mesela dün akşam haşlanmış karnabahar, kabak ve 3 tane köfte yedim.
bu akşam corba ve haslanmıs tavuk yiyeceğim.
sebze de yenilebiliyor, yarın akşam yemeginde corba ve zeytinyaglı taze fasulye yemeyi düşünüyorum.
akşamları hiç ekmek yemiyorum.
bir de en önemlisi, bizim evde akşam yemekleri saati hep çok düzenlidir. her akşam 6.30da akşam yemeği yeriz biz. geç vakit yemek isteyen hiç olmaz. ben rejimdeyim diye bu yemekı saati akşam 6'a alındı. akşam 6'da yiyorum. arkasından hiç bir şey yemiyorum, bol su içiyorum, uyumadan önce süt veya yeşil çay içiyorum.
günde 30 - 40 dk arası hafif tempolu yürüyüş yapıyorum.
1 haftada 3 kilo verdim.
Insallah kızlar yaa, kilo vermek bana zor gelmiyor. Ama verdikten bir süre sonra, hepsini geri alıyorum genelde. Belki daha da fazlasını.
Bu sefer daha iradeli olmaya çalışıyorum.
Karatay kitabı beni çok gaza getirdi. Kitapta özet olarak, bunun bir diyet listesi olmadığı, bir yaşam biçimi olduğundan bahsetmiş. Sağlıklı yaşam için, ekmeği hayattan çıkarmaktan, abartmadan protein ağırlıklı beslenmekten bahsetmiş. Yürüyüşün önemini vurgulamış gene.
Ben de gaza geldim iyicene :)
Sanki böyle az ama öz "insan" gibi yemek buymuş diyorum bazen içimden.
Bence biz istediğimiz kiloya gelelim korumasını da öğreniriz. Zayıfladıgım da yapacaklarımla ilgili o kadar güzel hayaller kuruyorum ki onlar beni motive ediyo. Ben abur cubur hastası bi insandım inan hiç canım istemiyo çikolataymış cipsmiş jelibonmuş. Zaten zararlı şeylerden vazgeçtikten sonra bunlar alışkanlış haline gelir ve koruruz kilomuzu. Önemli olan doğru beslenme biçimini bulup beslenmek. Ben zayıfladıgımda daha hareketli olacağım daha sosyal eminim. Enerjimi bu şekilde atarım bende sosyal olmak gezip tozmakta bi spor. Tek yanlışımız yediklerimiz oluyor :) Gezerken saatlerce yürüyüp yorulmuyoruz ama spor yaparken örnğin 30 dk da bitiyoruz yorgunluktan. LAfı çok uzattım kısacası yememize şimdiki kadar olmasa da yine dikkat ederek kilo verdiğimizde idael kilolarımızı koruyabiliriz :)
çok haklısın canım, ideal kiloya bir türlü ulaşamadığımız için böyle oluyor. Bir zayıflayalım, insanın her anlamda daha kendine güveni gelir ve daha mutlu hisseder diye umuyorum. Diyetteyken bile daha fresh hissediyorum kendimi.
Birbirimizi her gün motive etmeliyiz :)
Bu arada pidenin hepsini yiyemedim çok mutlu oldum 3/2 sini yedim bu da bişey :) Mutlu oldum midem küçülmüş ve iradem de yerine gelmiş yupppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiBunu öğrenmek bana yağlı patladı ama spor ve su ile yakacağımmm :))
Bu arada ağır bişeyler yediğinizde akşam karbonhidratı azaltıp suyu arttırdıgımızda dengeyi sağlıyormuş aklınızda bulunsun :))
Insallah kızlar yaa, kilo vermek bana zor gelmiyor. Ama verdikten bir süre sonra, hepsini geri alıyorum genelde. Belki daha da fazlasını.
Bu sefer daha iradeli olmaya çalışıyorum.
Karatay kitabı beni çok gaza getirdi. Kitapta özet olarak, bunun bir diyet listesi olmadığı, bir yaşam biçimi olduğundan bahsetmiş. Sağlıklı yaşam için, ekmeği hayattan çıkarmaktan, abartmadan protein ağırlıklı beslenmekten bahsetmiş. Yürüyüşün önemini vurgulamış gene.
Ben de gaza geldim iyicene :)
Sanki böyle az ama öz "insan" gibi yemek buymuş diyorum bazen içimden.
bende yenii geldiiim :) tatlım yediğinden suçluluk duyma lütfen az miktarda ve gece yemediğin sürece ve spor yaptıgında gerçkten bişey olmuyor tabiki bu kaçamaklarhaftada biri geçememk kaydıyla olmalı :)
Elimden geldiğince abartmadan yemeye çalıştım :) Akşamı hafif geçirdim tabiki bol su ve sporda var :))
Akşam; (öğlen pide yediğim için akşamı hafiflettim baya)
-Haşlanmış lahana (Suyunu içicem inşallah)
-Yoğurt
Lahanayı kçük küçük doğrayıp yoğurtladım birazda baharat attımhaşlanmış lahana ne kadar lezzetliymişşş yaaaaaaaaaa
anlattıgım kadar vardı değil mi ben onu kavurmuştum birde sende öyle yapsaydın belki daha tahammül edilebilir olurdu :) ben bugün dışarlardaydım dışarı çıkınca biraz zorlanıyorum ama kendime hakim oldum genelde yanımda kuuru kayısı badem fındık taşıyorum birden açlık hissedince yiyorum iyi oluyo yoksa saldıracak gibi oluyorum dünyayı yesem doymıycam :)
Yok sevdim ben bunuÖğlen yağlı yediğimden bilerek kavuradım daha hafif olsun açığı kapatayım die :) Yalnız Lahana Suyunun tadı İĞRENÇÇÇ İçtim ama kusucak gibi oldum zor tuttum kendimi
hıı iyi öyleyse :) evet maleseff çoookk kötüama içersine limon sık ve karabiber at ben öyle yapıyorum :)daha içilesi oluyo bağırsaklarımı çalıştırıyo :)
kalanını içemedim çıkarttım uff midem fena bulandı yutamıyrm :S
içemiyorsan zorlama zaten yeterince su içiyorsan o yeter bende çok fazla su içemiyorum ondan içiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?