rica ederim.
yani hergün milyonlarca hücrenin üretildiği ve yaşla birlikte yeni hücrelerin yeniden üretilme oranı azalan canlı bir organizmadan söz ediyoruz yani vücumuzdan.dolayısıyla 30 senelik bir organizma ile 15 senelik bir organizma nasıl yakın görünecek?böyle daha anlaşılır olur belki..
ben de bir dünya şey yapıyorum.30 yaşındayım, 8 senedir hayatımdan klasik kozmetik kimyasalları çıkarttım.gide gide resmen aile doktoru olmuş bir dermatoloğum var,spor yapıyorum vs vs vs en fazla 25-26 yaşında sanılıyorum.o kadar olur yani en fazla biri bana liseli gibisin dese ben normalim şimdiki kuşakta sıkıntı var derim.41 giyen liseli kızlar var.
yüz hatları oturmuş bir kadın yüzü ile yüz hatları gelişmekte olan genç kızın suratını normal psikolojideki insanlar birbirine karıştırmazlar genelde.velhasılıkelam hiç gerçekçi değil sorry not sorry :)
Arkadaşın dediği gibi latife ettik birincisi bu,deve cüce bir oyundur biri çökülüyken (cüce)diğeri ayaktadır (deve) yani benzetme ironi daha nasıl anlatayım,he direkt senin kardeşin deve veya eşine vaay cüceymiş diye birşey demedik zaten.Belki kardesiniz de takiliyordu o zaman siz niye simdi onun basina geldi seklinde yorum yapmissiniz..
Ayrica "Cuce" kelimesinin hic bir zaman iyi bir anlam olarak algilandigini gormedim..
Zaten kardesinizin esi burada cuce olarak aliniyor kardesiniz de deve yazilanlar bunlar..
Ikinci alintim affedin :)
Hucre yenilemek istiyorsaniz aralikli oruc tutmalisiniz.
Ne yazik ki dogru bilinen bir yanlis var, ne kadar yersen o kadar hucre yenilenir dusuncesi.
Mideye surekli atistirmalik/ yemek vs gonderdikce kan mideye toplandigi icin hucrelerin yenilenme islemi sekteye ugruyor.
Bir suru sayfa takip ediyorum, cogu profesyonel diyetisyen ve uzman doktor, ayrica esimde doktor.
Dedikleri sey, evet vucudu 12-16 saat aralikli orucla yenilenmeye birakmalisiniz, tabi istege bagli sivi tuketimi yapilabilir/ su, maden suyu.
Genetik kodumuzda yok aslinda surekli yemek.
Ilk insan 3 ana 3 ara ogun mu yapabilirdi?
Ya da savas alanindaki buyuklerimiz?
Genetik kodumuz taaa o devirlere dayaniyor.
Zaten aslinda semavi dinlerde bile var bu anlayis.
Ay ciddi misin ya ben sürekli yiyorum bi üzüldüm ama simdi, acilen dediklerinizi uygulamaliyim
Belki kardesiniz de takiliyordu o zaman siz niye simdi onun basina geldi seklinde yorum yapmissiniz..
Ayrica "Cuce" kelimesinin hic bir zaman iyi bir anlam olarak algilandigini gormedim..
Zaten kardesinizin esi burada cuce olarak aliniyor kardesiniz de deve yazilanlar bunlar..
Evet ciddiyim :)
Denmez mi zaten oruc tut sifa bul.
Cogu beslenme uzmani bu sistemi destekliyir, 16:8 diyorlar hatta.
8 saat beslenme 16 saat aclik, tabi bu 12 saate cekilebilir, bana dokunmuyor 16 saat.
Arkadaşın dediği gibi latife ettik birincisi bu,deve cüce bir oyundur biri çökülüyken (cüce)diğeri ayaktadır (deve) yani benzetme ironi daha nasıl anlatayım,he direkt senin kardeşin deve veya eşine vaay cüceymiş diye birşey demedik zaten.
Yani herşeyide ciddiye almayın yeterince kötülük var hemde herkese yetecek kadar.
Yil boyu mu böyle olmasi saglikli yoksa belirli dönemlerde yapmak mi?
Ay ciddi misin ya ben sürekli yiyorum bi üzüldüm ama simdi, acilen dediklerinizi uygulamaliyim
Ikinci alintim affedin :)
Hucre yenilemek istiyorsaniz aralikli oruc tutmalisiniz.
Ne yazik ki dogru bilinen bir yanlis var, ne kadar yersen o kadar hucre yenilenir dusuncesi.
Mideye surekli atistirmalik/ yemek vs gonderdikce kan mideye toplandigi icin hucrelerin yenilenme islemi sekteye ugruyor.
Bir suru sayfa takip ediyorum, cogu profesyonel diyetisyen ve uzman doktor, ayrica esimde doktor.
Dedikleri sey, evet vucudu 12-16 saat aralikli orucla yenilenmeye birakmalisiniz, tabi istege bagli sivi tuketimi yapilabilir/ su, maden suyu.
Genetik kodumuzda yok aslinda surekli yemek.
Ilk insan 3 ana 3 ara ogun mu yapabilirdi?
Ya da savas alanindaki buyuklerimiz?
Genetik kodumuz taaa o devirlere dayaniyor.
Zaten aslinda semavi dinlerde bile var bu anlayis.
pilli yüz temızleyiciyi mutlaka kullanın iyi bir ürün ile birlıkte özellıkle göz çevresine her gün kullanırım ben.bir de aloe vera evde yetiştirin kullanın artı avakado .afyon gazlıgölün termal suyla hazırlanmış kil maskesi de süper.dermaroller yaptırmayı da düşünüyorum kendim yapmaya cesaret edemem
sanırım intermitten fasting den bahsediyorsunuz.evet biliyorum, denedim de hatta fakat başarılı olamadım.o saatlere uyamadım.aç karnına kardiyo yapmak vs. bayağı hard geldi bana.. çok methediliyor ama başarılı olanlar tarafından
Evet ondan bahsediyorum.
Insan gercekten kus gibi oluyor.
Ben kardiyo yapmiyorum gun icinde pestilim cikiyor iki cocukla ama aclik kismi bana dokunmuyor.
Aksam ustu 3 de en son yemegimi yedim mesela
Size kötüsün diyen yok,niye kötü olasınız,bence fazla alıngan ya da hassassınız o kadar.Bazen alay veya saka da alttan insani kirar ve oyle gozukur.
Niyetiniz iyiyse ne guzel..
Sadece yorumdan rahatsiz oluyorum yorumu siz yapiyorsunuz kotu ben oluyorum..
Çok yararlı olduğuna eminim. Fakat bence temel noktası bu beslenme şekline geçmeden önce "şekeri" gerçek anlamda hayatınızdan çıkarabilmek.öyle çayı kahveyi şekersiz içiyorum sığlığında değil, rafine şeker de değil, ciddi ciddi yaş - kuru meyve bile yemek istemeyecek kadar...eğer ciddi bir motivasyona giremediyseniz..bunu yapmak çok zor,that sugar izlediyseniz bilirsiniz şeker gerçekten ama gerçekten uyuşturucu gibi.uzun süre almazan bedeninden ufak ufak elektrikler çakıyor,vücut istiyor :)
benim için böyle en azından :) ama inanıyorum hayatımın bir döneminde en azından bunu yapacağım. boy ve kilonuz ideal mi peki sizce
Normalde cikolata hastasi bi insandim.
Bu topa girince iyice arastirdim tabi, aslinda yaglar bizim icin hayati onem tasiyor.
Acayip guzel tarifler kesfettim takip ettigim sayfalarda.
Kakao yagiyla kendi cikolatami yapiyorum.
Ya da muz/ hindistan cevizi toplari.
Yulaftan pizza alti hamuru yapiyorum,ya da karnabahardan.
Karnabaharin kisirini yapiyorlar ve bende yaptim esime yedirdim, inanin icinde bulgur olmadigini anlamadi.
Illa arada kacamak oluyor ozellikle adet oncesi ama takilmiyorum, bitterle gecistiriyorum.
Prebiyotik tursu kurumu var, sadece tuz su ve kefir mayasiyla kuruluyor,acayip bisey.
Normal tursuyu dover oyle guzel.
Boyum 1.69, kilom 53-54 arasi gidip geliyor da tabi onemli olan kas, sIkIlik. :)
İnşallahül azim ben de o beslenmeye geçebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?