O kısmı Mune'nin yazdigi ev devri mal kacirma kısmı için alintilayarak yazdim önce okuduğunuzu bi anlayın avukat hanim. Bu yola gidin de demedim ispati zordur ama kazanclidir o da ayri konu.
Herkesin aklina geliyor avukata sormak şeytanın aklina gelmeyecek bir seymis gibi en iyisi bir avukata danışın yazıp durmaniz komik oluyor. Siz boyle yaptikca insanlar avukatlik işini bedavaya getirmeye calisio zaten. Ödünüz kopuyor bedavaya hizmet vericez diye. Doktorlar da biri bisey sordugunda cevapliyor hic boyle tribe girmiyor ayrica.
Boyle kapsamli bir konuda kimse avukatsiz hareket etmemeli katiliyorum ama bir iki kelime bir sey soyleyeceksiniz insanlar arastirabilsin diye alt tarafi, kimse koşup yanlış bir islem yapmayacak hemen akabinde. Kaldi ki cogunuzun yaptigi isler de yanlis olabiliyor avukatlardan cok cekmis biri olarak soyleyebilirim bunu. Aldin lafimi nereye çektin mesela.
Neyse ki bu sekilde solicitor ayrimindaki islevinizin bitmesine 3 seneden az kaldi sadece barrister olarak işlev bulabileceksiniz çalışma hayatinda zaten.
Nakten verilen bedeller için muvazaa davası açılamaz. Buna ilişkin açılan davalarda muazaanin yasal şartları oluşmuyor diye milyon tane Yargıtay kararı var. Yani parayı babanın verdiğini bile ispatlasanız orada muvazaa olmuyor.
Kaldı ki avukat bile değilken hukuki olayla ilgili tavsiye vermek de ne kadar doğru. Mesela hastalık ile ilgili de teşhis koyuyor musunuz burada merak etmedim değil.
Kaldı ki miras davalarında hele hele böyle nakdi yardımlar ile ilgili dava açabilmek için bir sürü özel ek .bilgi gerekir ki maalesef , birakin sağda solda forum sitelerinde verilen akılla hareket etmeyi, iki kuruş ucuza avukat bulacağız diye bu konularda tecrübesiz ya da mesleğe gereken özeni vermeyip araştırmadan iş yapan bir avukat ile anlaşıp, hakkını alamadığı gibi bir de karşı tarafa bir dünya yargilama gideri vekalet ucreti ödemek zorunda kalan insan varken, burada böyle davalar için atıp tutmak ne kadar doğru.
Hele hele yapay zeka zaten dilekçe yazıyor diye onun yazdığı dilekçeler ile dava açıp ya da onlardan aldığı akılla iş yapan ve mağdur olan çok zeki kafada insanlar da var. Biz avukatlar da onlara çok gülüyoruz mesela.
Siz benim iş durumu merak etmeyin gayet yerinde ve mutluyum. Zira artık meslekte 20 yıla geldim. İşimi bile seçerek alıyorum. ilerde avukatlık bitecek şöyle böyle muhabbetleri de bizim ülkenin en altı boş geyiklerinden biri. İçersinde insan olan hiçbir alan ve meslek ölmez ya da işlevi azalmaz.
Olaya dönecek olursak ben burada kimseye gel bana vekaletini alayım bu konuda böyle uzmanım falan demedim. Aksine normal avukat bile olmaz git miras hukuku uzmanı tecrübeli biri olsun diye gayet makul bir tavsiye verdim ki başka bir avukatın alacağı danışmanlık hizmet bedeli de beni zerre ilgilendirmez. Sadece bu konu böyle çözülmez, bir sürü yanlış cevap verilmiş gidin konusunda uzman birinden hukuki danışmanlık alın dedim ki , tüm Medeni memleketlerde insanlar böyle yapıyor.
Zaten maddi durumu olmayan insanlara barolar destek sağlıyor, ancak teknik alan ve davalarda uzman yardımı almak şart. Miras davalarında kaç yıllık hakimler bile yeri geliyor, üniversite hocalarından bilirkişi raporu alıyor. Hesabı ve konusu öyle teknik bir alan.
İnsanlar bedavaya hizmet almak istiyorsa gidip kafasına göre iş yapabilir ancak böyle bedava işlerin sonu nedense avukatlara ödenen daha yüksek vekalet ücretleri oluyor ki emin olun avukat için böylesi daha kolay, zira kaybetse bile müvekkilin kendi başına yaptığı hatadan oluyor genelde. Sorumlu falanda olmuyor avukat. Yani bedava ya da ucuz işin sonu çok daha pahalıya patlıyor.
Onlarca avukat çalıştıran büyük kurumsal firmalar bile teknik alan sözleşme ya da hukuki anlasmazlik halinde bir dünya para verip dışarıdan bu işte uzman avukat ve hukuk bürolarına bir dünya para ödüyor ve hukuki destek alıyor. Hepsi bilmiyor bir siz biliyorsunuz demek ki?
Konu sahibi de ister beni dinler ister sizi. Sonuçta hayat da para da onun
Kaldı ki avukat bile değilsiniz yanlış cevap vermişsiniz, ben yanlışınızı bir hukukçu olarak düzeltiyorum, ona bile bozuluyorsunuz. Başka bir meslek grubuna bu haddi gösterebilir misiniz merak etmedim değil? Bizim insanımız hukuk alanına bu kafayla baktığı için hiçbir zaman adam gibi adalet gelmez bizim ülkeye. Kaldı ki Hacettepe ve Çapa dan mezun beş tane uzman doktor kuzenim var bırakın böyle forumlara yazanlara teşhis koymayı, birebir tüm ayrıntı vererek sağlık derdimi anlatsam da şu uzman doktora git ya da sana şu doktordan randevu alalım boyle ezberden iş olmaz derler her zaman . Ben Forum sitelerinde verilen birkaç belirti ile teşhis koyan doktor olduğunu sanmıyorum. En fazla benim yaptigim gibi su bölüme git randevu al der, teşhis koyan varsa ki size tavsiyem bence ona güvenerek sağlığınızı riske atmayın kıyın paraya bir uzman doktora görünün. Zira sizin gibi o da tıbba meraklı başka meslekten bir arkadaş olup sizi yanlış yönlendirebilir.