- 29 Eylül 2014
- 9.761
- 20.248
- 598
Yapay zeka mıAy valla tılsım cidden ilk cevabım da kimseye tek kelime alıntı falan yapmadan, muris muvazası var diyenler olmuş diye , tamamen iyi niyetle konu sahibi mağdur olmasın diye bu yol yanlış yol dedim diye millet cevabımı alintilayip meslek hakkında ileri geri konuşuyor, insan yerine koyarak cevap veriyorsun, bu seferde ben avukattan daha iyi biliyorum bana sariyorsun diyor.
Bizim milletin sorunu cidden had falan bilmiyor. Hayir işin uzmanı değilsin eğitimin yok. Konu sahibi bile başlığa avukat yazsın demiş, senin yanlışını avukat biri duzeltince cevabımı alintilayip sayfa sayfa abuk sabuk cevap verip, avukatlar ne yapıyor yapay zeka geldi avukatlık .mesleği bitti falan yazıyor. Madem o kadar kolay herkes kendi davasını kendi açıp takip etsin biz kimsenin gırtlağına falan basmiyoruz vekalet alırken. Buralarda niye uğraşıyorsun. Bu konudaki cevaplar bana ders oldu artık kimseye cevap falan yazmam, aleni yanlış cevap bile görsem.
Burada millet şey sanıyor sanırım herkes birinin cevabını alintilasın ileri geri atıp tutsun kimse cevap falan vermesin

Ona bakılırsa her meslek bitecek. Yapay zeka ameliyatta yapar, teşhiste koyar, ne bileyim muhasebe yapar, çocuk eğitir, öğretir, yemek yapar, yönlendirir her konuda. Bedensel iş gücüne dahi el atar robotlarla. Avukatlık mı bitecekmiş sadece yani.
Aslında insanlar şunun farkında değil, bizim verdiğimiz bilgiler de tam olarak doğru değil. Avukat olmayanlar temel bilgileri de yanlış veriyor, bu kısım ayrı tabi. Mesela bu dava muris muvazaası nedeniyle tapu iptal tescil davası değil. Ama ya sonrası? Dava açılabilir dedim, açılabilir ama kazanılma ihtimali ne ve ne davası? Bunun için adamın tüm malvarlığını öğrenmek gerek. Bunun için önce ölmesi gerek. Açılabilir dedim ama belki ölüm tarihinden sonra açılacağı için kesin kaybedilecek bir dava olacak. Benim verdiğim bilgi de hatalı olacak sonuçta.
Oturup saatlerce müvekkil ile konuşup, tüm detayları alıp, sonrasında defalarca müvekkili arayıp, şu da var mıydı, bu var mı elinizde, bu konuda tanık var mı gibi sorularla davayı götürüyoruz. Açıp kitabı ha şu, şuydu, böyle de gider dava ile olmuyor. Hele miras hukuku çok teknik bir konu. Yargıtay sürekli karar değiştiriyor, çok önemli bir içtihat değişti, denk geldim mesela ve şaşırdım. Defalarca açtığım ve kazandığım davaları, şimdi açsam kaybedebilirmişim o değişiklikle.
Bu meslek her yönüyle zor, herkes bilirkişi, herkes internette yazanla, yapay zeka ile avukat.