Miras

Sizin umarım tek evladınız olur da böyle düşüncelere kapılıp kendi çocuklarınızı birbirinden ayırmazsınız. Gerçi bu kafayla ben sefasını süremedim onlarda süremesin deseniz şaşırmam. Ayıp, sizin bu konuda şaşkınlığınız olsa bile eşinize bunun yorumunu yapmıyor olmanız lazım. Bırakın anasıyla çözsün, sizene?

konu sahıbı sımdı sana soruyorum..
aılenız evı satınca parasını kardesınıze verıcegını soyluyor ısrarla
ne dusunurdunuz ?

ıkı kardesınde hakkı var hak yemek dunyanın en kotu seyı ınsanın elı yuregı tıtrer korkar yahu

Bu durumda size de ailenizden bir sey kalmayacak, sadece abiniz veya erkek kardesinize kalacak. Sizde bu duruma razisiniz simdiden.

Dogru mu anladim?

Kadincagiz nasil ve neden ayırsin evladini, birine verip digerine vermemek nedir?

Medeni kanun, dinimiz (benim inandigim din olan islam) miras dagiliminda esitlik diyor.

Ben yerinizde olsam gorumcemin hakkini kendi hakkim gibi savunurdum.

E tabi gorumcemin evini arabasini ben ya da esim almadiysa.

vov şimdi aradaki bilgileri okudum da bu nasıl para aşkıdır böyle. siz kira parası vermiyorsunuz, ama görümceye araba almışlarmış. 150 milyar alcakmışsınız 175 olmuş, şimdi diğer 175 in peşine düşmüşsünüz. neyse daha yazmak istemiyorum yazık sadece yazık

Evet aynen oyle oldu,onceden 150 falan ediyordu degeri simdi 350 olunca karar degistirdi.

Şimdi de payınıza 25 000 daha fazla düşüyor, isyanınız hepsini yemek için mi?

Tersi olsa görümce hepsini alsa, siz 0 alsanız burda etmediginiz beddua kalmazdi. Allah sizin gibi kardes arasina fitne sokan gelinden korusun.

hadi biraz da açık konuşalım
yürek varsa
eğer sizi ilgilendirmiyorsa neden bu konuyu açtınız
dert köşesi ya hani derdiniz nedir
adım gibi eminim tek yönlü çalışan beyninizle adamın orda burda konuşmasını delil gösterip yasal bir şeyler yapabilir misiniz öğrenmek istediniz
ama yemezler
o işler öle değil

B

Tum samimiyetimle soyluyirum,vallahi verirdim,veriyorumda zaten,babaminda mali var kardesiminde ihtiyaci varsa kendine ait evide yoksa veririm niye vermiyim.

İslam hukukunda erkege 2 kiza 1 dir.

Eveeeet kivirmaca gelmiş hemen. Düzgün bir savunma bulamayınca işi dine cevireyim nasilsa kimse karşı çıkamaz.

Ona bakılırsa kocanızın aynı hukuka göre 3 eş daha alma hakkı a var. Islam medeni kanununu gozunuz yemiyor ama iş mirasa gelince bir Islama dönülüyor tabi.

Alakası bıle yok,burda konu acınca,yorumlar yapıyorlar fıkır alilverısı yapıyoruz,zaten ben sabaha kadar da konuşsam iş olucagına varır,ben sadece burdakılerın yorumlarını merak ettıgım için açtım konuyu.

B

Tum samimiyetimle soyluyirum,vallahi verirdim,veriyorumda zaten,babaminda mali var kardesiminde ihtiyaci varsa kendine ait evide yoksa veririm niye vermiyim.
sen kendi kardeşlerine veriyoorsun eşin kendi kardesinden aliyor. ailecek iyi yere dukkan acmissiniz

Yani? Ne yapsınlar, malların ikisini kocana birini görümcene mi versinler?
Milleti azarlayıp duruyorsun, konumu iyi okuyun diye ama. Anlamadığın konu şu. Size bir şey vaadedilmiş olabilir. Adam eline az bir miktar geçecek sanmıştır, oğluma veririm demiştir, para yükselince kızına kıyamamıştır.
Görümcenin arabasını söylemişsin ama oturduğun eve kira vermediğini söylemiyorsun.
O para sizin değil.
Kayınpederinin parası, vermeyeceğim diyorsa, vermez.
Umut bağladınızsa da bu da size ders olur, bir daha sizin olmayan bir paraya söz verilse de ümit bağlamamayı öğrenirsiniz.
Adam 175 veriyor işte. Hala daha neyin derdindesin?
Kusura bakma ama aklı başında hiçbir kayınpeder oğlunun eline 350 bin sayıp da damadına arkasından küfrettirmez.
Adam doğru olanı yapıyor.

hay sen cok yaşa. benim bulamadigim ornegi bulmuşsun

Ne

Sıze birsey sorucam?

Benım kp zamanında babasından kalan nalu mulku satıp gelmiş,4 erkek kardes boluşmuş 1 tek kız kardeslerınede hıc bırsey vermemiş,kadın 70 yasına dayandı daha gecen sene kardesler bır araya gelip 200 er lira gonderıyorlar,boyle dusunen bır baba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…