kuzum ya cok saf birine benziyorsun, esinin ailesi de yurtdisinda herhalde cogunlukla, o yuzden de netametli akraba iliskilerine girmemissin. hic bulasma gercekten. dinle ama yorum yapma, valla sana patlarHayır annemizin eşi üzerinde bir etkisi olamıyor. Orada avukatlara gidip vasiyeti bulduğunu, boşanması durumunda neleri alabileceğini sormuş ( niyeti kızına vermek) ama beklediği yanıtları alamamış, diğer çocuğu da gözünü korkutmuş. Sadece ağlıyor… Bir miktar altın ve para vermiş ama kendisine ait yüklü bir banka hesabı yok.
Teşekkür ederim, aslında çok da saf sayılmam, anne olmadan önce oldukça materyalist biriydim ama şimdi bir hak yersem çocuğumdan çıkar korkusu yaşıyorum. İçinde yaşadığınız kültüre göre şekilleniyorsunuz, bundan sanırım bu düşünce beni rahatsız ediyor içten içe. Sağ olun.kuzum ya cok saf birine benziyorsun, esinin ailesi de yurtdisinda herhalde cogunlukla, o yuzden de netametli akraba iliskilerine girmemissin. hic bulasma gercekten. dinle ama yorum yapma, valla sana patlar
tabi ki hak yemekten korkmaniz normal, ama burada birisinin hakkini yiyen de siz degilsiniz, hakkinizi korumak zorunda olan kisi de siz degilsiniz.. o yuzden ben olsam hic uzulmem, anladigim kadariyla kimse ac degil acikta degil, bugun aglarlar, yarin barisirlar...Teşekkür ederim, aslında çok da saf sayılmam, anne olmadan önce oldukça materyalist biriydim ama şimdi bir hak yersem çocuğumdan çıkar korkusu yaşıyorum. İçinde yaşadığınız kültüre göre şekilleniyorsunuz, bundan sanırım bu düşünce beni rahatsız ediyor içten içe. Sağ olun.
Bunu ben de düşündüm elbet ama kayınvalide faktörünü gözardı edemedim; şöyle ki uzun yıllar karı koca birlikte çalışmışlar ama kayınvalide sigortalı olmadığı için zamanında çektikleri krediler kayınpederin üzerinde, bu kredilerin borcunu ödediklerinde de tüm varlıkları kayınpeder gidip üzerine geçiriyor. Bunlar 40 sene önce oluyor tabii… Yani şöyle düşündüm, ben de çalışıp destek oluyorum ama eşim tapuları üzerine alıyor, yıllar sonra da kızımı benim de alın terim olan mirastan men ediyor. Bu bana adil gelmedi, yoksa bana düşen 5 lira bile olsa kimseye vermek istemem ki, ölüm hak miras helal…Farkinda misiniz bilmiyorum ama sizin olmayan bir parayi para sahibinin verilmesini istemedigi bir kisiye nasil veririz, bu esnada da vergilerden en az zararla nasil kurtuluruz onu soruyorsunuz. Oysaki kp hayatta ve bu parayi kazanan o, kendi malindan size evler, tas8nmazlar hediye eden o. Kizina bir sey burakmak istemiyorsa bence kararina saygi duymalisiniz. Hic ortaligi karistirmayin. Kimbilir babasini bu kadar kızdiracak ne yapti ?
Mirastan men durumunu yaşatan olayın ne olduğunu bilmediğim için kayinpederinizi veya kayninizi yargılamak istemiyorum. Kendinizi enayi de hsisetmeyin. Çünkü İngilteredeki mallarda hakkı kalmasa da yasal olarak sizin üstünüze geçirilen mallarda hakkı var. Kayinpederin Turkiyede yaptığı işlem mirastan mal kaçırmaya giriyor. Ölümüyle birlikte gorumceniz hakkını isterse size dava açarak alabilir. Bence güzellikle paylaşmanız faydanıza olur. Mahkeme masraflarını da düşünecek olursak.Eğer daha tatmin edici bir çözüm bulamazsak maddi yardım teklif edeceğiz, ama diğer kardeşin tavrı oldukça canımı sıkıyor bu noktada. Benim bir evladım var, Türkiye’de yaşam pahalı, diğer kardeş bekar ve yurtdışında servetine servet katıyor bir yandan, ama çözüm aramak durumunda kalan ben oluyorum. Sırf kişisel doğrularım için, enayi gibi hissetmemek için kendime ahlaki değerlerimi hatırlatıyorum. Allah korkusundan ve sevgisinden ayrılmamaya çalışıyorum. Kayınpederin hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür, o adamı da ayrı seviyorum ama durum bu.
İngiltere malları konusunda haklısınız. Ama çocuklarına hediyesi tam da hediye olmuyor. Türkiye kanunlarında mirastan mal kaçırma oluyor. Öldükten sonra da Turkiyedeki mirasa konu mallar için gorumcenin dava hakkı var kardeşine karşı.Farkinda misiniz bilmiyorum ama sizin olmayan bir parayi para sahibinin verilmesini istemedigi bir kisiye nasil veririz, bu esnada da vergilerden en az zararla nasil kurtuluruz onu soruyorsunuz. Oysaki kp hayatta ve bu parayi kazanan o, kendi malindan size evler, tas8nmazlar hediye eden o. Kizina bir sey burakmak istemiyorsa bence kararina saygi duymalisiniz. Hic ortaligi karistirmayin. Kimbilir babasini bu kadar kızdiracak ne yapti ?
Bizim iş sandığımızdan çok daha karışıkmış, avukat aracılığıyla ve mahkemeye başvurmadan yapılacak işlemlerin iptali söz konusuymuş. Ben de istedim hem hiç olmazsa Türkiye’den hakkını alsın, hem de sorunu ivedi çözülsün ama diğer kardeşin de saklı payı olacağından hibe ya da satış göstermek hukuki olarak aleyhimize olurmuş. Noel için davet ettik kız kardeşi, diğer kardeş de gelirse belki bir sonuca varabilirler dediğin gibi güzellikle.Mirastan men durumunu yaşatan olayın ne olduğunu bilmediğim için kayinpederinizi veya kayninizi yargılamak istemiyorum. Kendinizi enayi de hsisetmeyin. Çünkü İngilteredeki mallarda hakkı kalmasa da yasal olarak sizin üstünüze geçirilen mallarda hakkı var. Kayinpederin Turkiyede yaptığı işlem mirastan mal kaçırmaya giriyor. Ölümüyle birlikte gorumceniz hakkını isterse size dava açarak alabilir. Bence güzellikle paylaşmanız faydanıza olur. Mahkeme masraflarını da düşünecek olursak.
Annesinin hatalarının bedelini torunları mı ödeyecek? Çocuğun ne suçu var? Kayınpederiniz veya sizler en azından bu çocuğun eğitim sağlık vs giderlerini karşılasanız?kız kardeşinin bir çocuğu var, maddi olarak zor zamanlar yaşıyormuş
Kayınpeder sağ olduğu için ve kız kardeş mirastan men edildiğini bilmediği için söylediğiniz boyutta bir şey yapamıyoruz. Yalnızca Türkiye ayağında bizim üzerimizde olan taşınmazlar için nasıl bir yol izleyebiliriz bunun için araştırma yaptık ama burada da 3. Kardeşin saklı payı nedeniyle yine işlem yapamıyoruz. Çocuk meselesine gelince geçici çözümler elbette sağlanır, sizin de belirttiğiniz gibi çocuğun hiçbir suçu yok. TeşekkürlerAnnesinin hatalarının bedelini torunları mı ödeyecek? Çocuğun ne suçu var? Kayınpederiniz veya sizler en azından bu çocuğun eğitim sağlık vs giderlerini karşılasanız?
İstanbul'da uluslararası çalışan pahalı hukuk büroları var. Hem Türkiye hem de İngiltere de ofisleri var. İngiliz kanunları üzerinde uzman çalıştıran birinden randevu alıp görüşün.
Kız kardeşin mirastan men edildiğinden haberi yok mu? Ne yaptı da bu kadar tepki aldı babasından?Kayınpeder sağ olduğu için ve kız kardeş mirastan men edildiğini bilmediği için söylediğiniz boyutta bir şey yapamıyoruz. Yalnızca Türkiye ayağında bizim üzerimizde olan taşınmazlar için nasıl bir yol izleyebiliriz bunun için araştırma yaptık ama burada da 3. Kardeşin saklı payı nedeniyle yine işlem yapamıyoruz. Çocuk meselesine gelince geçici çözümler elbette sağlanır, sizin de belirttiğiniz gibi çocuğun hiçbir suçu yok. Teşekkürler
Haberi yok, bizim de yakın zamanda haberimiz oldu. Kendisine söylemek konusunu baba ile olan ilişkilerimiz nedeniyle maalesef göze alamıyoruz, ekonomik olarak biz de babaya bağımlıyız doğruyu söylemek gerekirse. Kız kardeş babanın onaylamadığı bir evlilik yapıyor, sonrası pamuk ipliği gibi sökülüyor zaten, boşanıyor bu kez de evlilik dışı bir çocuk dünyaya getiriyor. Ama vasiyetnamede men edilişine ilişkin olanlar, aile işletmesini zarara sokmak, ihaleleri bilerek kaybetmek, babanın geçirdiği ciddi bir ameliyat sonrası hastaneye gelmemek gibi nedenler sıralanmış.Kız kardeşin mirastan men edildiğinden haberi yok mu? Ne yaptı da bu kadar tepki aldı babasından?
diğer çocuk da erkek mi ? baba resmen kızına mal vermemek için kullanabileceği her yerden şansını kullanmış ama hakimler allahtan akıllılar.Haberi yok, bizim de yakın zamanda haberimiz oldu. Kendisine söylemek konusunu baba ile olan ilişkilerimiz nedeniyle maalesef göze alamıyoruz, ekonomik olarak biz de babaya bağımlıyız doğruyu söylemek gerekirse. Kız kardeş babanın onaylamadığı bir evlilik yapıyor, sonrası pamuk ipliği gibi sökülüyor zaten, boşanıyor bu kez de evlilik dışı bir çocuk dünyaya getiriyor. Ama vasiyetnamede men edilişine ilişkin olanlar, aile işletmesini zarara sokmak, ihaleleri bilerek kaybetmek, babanın geçirdiği ciddi bir ameliyat sonrası hastaneye gelmemek gibi nedenler sıralanmış.
Evet diğer kardeş erkek. Kız evlat olduğu için farklı bir muamele gördüğünü sanmıyorum, kendisine zamanında aile şirketinde önemli görevler verilmiş, fakat ihaleleri bilerek kaybetmek, zarar vermek gibi ithamlar var şu an. Yani sıkıntı aralarındaki çıkar çatışmasından ileri geliyor.diğer çocuk da erkek mi ? baba resmen kızına mal vermemek için kullanabileceği her yerden şansını kullanmış ama hakimler allahtan akıllılar.
cok zarif düşünüyorsunuz ama bu kadar yanlışlarla, kirginliklarla dolu bir hikayeyi siz duzeltemezsuniz. Düzeltmek sizin goreviniz degil. Bu hikayenin olusumuna hic etkiniz yok. ilerleyisine de hic karismayin. Benim fikrim böyle. SevgilerBunu ben de düşündüm elbet ama kayınvalide faktörünü gözardı edemedim; şöyle ki uzun yıllar karı koca birlikte çalışmışlar ama kayınvalide sigortalı olmadığı için zamanında çektikleri krediler kayınpederin üzerinde, bu kredilerin borcunu ödediklerinde de tüm varlıkları kayınpeder gidip üzerine geçiriyor. Bunlar 40 sene önce oluyor tabii… Yani şöyle düşündüm, ben de çalışıp destek oluyorum ama eşim tapuları üzerine alıyor, yıllar sonra da kızımı benim de alın terim olan mirastan men ediyor. Bu bana adil gelmedi, yoksa bana düşen 5 lira bile olsa kimseye vermek istemem ki, ölüm hak miras helal…
bildiğim kadariyla bunun da süresi var. Hangi şartlarda hibe sayilir ve aleyhine dava acilamaz hangi sartlarda mirastan mal kacirma sayilir, bunun ayrintisini bilmiyorum ama kanunda aciklandigina eminim.İngiltere malları konusunda haklısınız. Ama çocuklarına hediyesi tam da hediye olmuyor. Türkiye kanunlarında mirastan mal kaçırma oluyor. Öldükten sonra da Turkiyedeki mirasa konu mallar için gorumcenin dava hakkı var kardeşine karşı.
Çok teşekkür ederim nezaketiniz için. Zaten istesem de müdahale edemeyeceğimi öğrendim, buradaki bilgili arkadaşlar sağ olsunlar. Bazı şeyleri kaderin akışında çözmek gerekiyor sanırım; ne de olsa insanlar plan yaparmış Tanrı gülermiş…cok zarif düşünüyorsunuz ama bu kadar yanlışlarla, kirginliklarla dolu bir hikayeyi siz duzeltemezsuniz. Düzeltmek sizin goreviniz degil. Bu hikayenin olusumuna hic etkiniz yok. ilerleyisine de hic karismayin. Benim fikrim böyle. Sevgiler
Bize hediye edilen taşınmazlara ilişkin dava yolu açık evet, ama bu konu açıkçası bizi tedirgin etmiyor. Evin birini sattık başka bir muhitte ev aldık, diğer taşınmazlar üzerimizde olduğu gibi duruyor. Kardeşlerin payı neyse ilerde elbette vereceğiz, mahkeme kanalıyla olmasa da vereceğiz zaten istedikleri takdirde. Şu an için ekonomik kriz yaşayan bir ülke İngiltere, başbakan, ekonomi bakanı değişti bu nedenle yakın geçmişte. Kız kardeş de çocuğu ile tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Şu an üzerimizdeki mallardan hemen kendisine nasıl aktarım yaparız konu buydu aslında ama 3. Kardeşin de saklı pay hakkı olduğu için işleri daha da karmaşık bir hale sokacağımızı belirtti bilen arkadaşlar. Yani geçici çözümler üzerinden ilerleyeceğiz, Allah gecinden versin kayınpederin vefat durumunda gerekeni yapacağız. Teşekkür ederimbildiğim kadariyla bunun da süresi var. Hangi şartlarda hibe sayilir ve aleyhine dava acilamaz hangi sartlarda mirastan mal kacirma sayilir, bunun ayrintisini bilmiyorum ama kanunda aciklandigina eminim.
Size hediye edilen eve karsilik dava acilabilecegi kesin mi? Kesinse bile bunu dava aciliginda düşünün. Henüz kp hayatta, 65 yasinda - oldukca genc- kimin kimden once olecegi de hic belli olmaz. Bir sorunu vaktinden once düşünmeyin bence
İngiltere’de hukuk farklı, vasiyetname ile men edebiliyor, dilediğine bırakabiliyor ne yazık ki. Türkiye’deki muvazaalı işlemler için söylediğiniz geçerli. Bizim Türkiye’deki mallar üzerinde kimseye pay vermemek gibi bir tasarrufumuz yok, mahkeme kanalıyla olmasa da istendiği takdirde paylaşmaya hazırız, konu bu değil. Türkiye’de üzerimizde bulunan taşınmazlardan kız kardeşe satış ya da hibe gösterirsek hukuki sonuçları ne olur, vergisi ne olur, bunları öğrenmek için açtım konuyu. TeşekkürlerBen hukukçu değilim ama kuzenlerim böyle bir konuda davalık oldular. Malların üzerine oturan kuzenim eşşekler gibi diğer kardeşine hakkını vermek zorunda kaldı,dava daha yeni sonuçlandı. Ama mümkünse davalık olmadan herkese hakkını iade etmek lazım öyle babam anam malını bana verdi demekle olmuyor.
Merhaba, rahatsız ediyorum sizi ama bugün bazı gelişmeler oldu; kız kardeş eşimi aradı, eşimden kendi çocuğunun yasal vasisi olmasını talep ediyor! Çocuğun babası hayatta ancak evlilik dışı dünyaya gelen ve biyolojik baba ile doğumundan sonra hiçbir iletişimi olmayan bir çocuk. Kız kardeş (53 yaşında) bazı sağlık sorunları yaşadığını ve başına bir şey gelirse çocuğunun geleceğinden endişe duyduğunu söylüyor. Eşime “mortgage ile Londra’da 2 ev aldım, ana parayı ödeyemiyorum, ama faizini ödüyorum, işleri toparlayacağım ama başıma bir şey gelirse bu evleri biyolojik babası elinden alır.” diyor. Bu nedenle avukata danıştığını ve eşimin yasal vasi olması önünde bir engel bulunmadığını, avukatın hazırladığı dosyayı bize mail olarak gönderdiğini söyledi. Gerçek neden söylediği gibi mi yoksa babasının vasiyetini öğrendi ve bunun üzerine mi bize böyle bir taleple geliyor bilemiyoruz. Çarşamba günü için tanınmış bir avukattan randevu aldım, vasilik durumunu da soracağım, ama sizden ricam, eşimin yasal vasi olması durumunda benim çocuğumla kuzeni (çocuk 11 yaşında) arasında ilerde hukuki olarak ne gibi sıkıntılar yaşanabilir, vasi olmamız doğru olur mu? Vakit ayırıp yanıt verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.Rica ederim. En azından siz kendi aranızda bu durumu halletmemeniz gerektiğini anlayın o bana yeter. Çünkü sonra durumu daha karmaşık hale getirmiş olursunuz. Şu anda bilgi alma amaçlı hareket ettiğinizi anladım ancak kız kardeşine kendiniz destek olmak dışında mallar üzerinden yapabileceğiniz şu anda maalesef bir şey bulunmamakta, özellikle diğer kardeşin de onay olmadan herhangi bir şey yapmanızı önermem. İyi akşamlar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?