Hayır 3 kardeşler. Diğer kardeşin tavrı belli, babam bana ne bıraktıysa benimdir, diyor.2 kardeş değiller mi?
ben öyle anladım.
Uzmanlık alanım hakkında ben bilirim havalarında olacağım tabii ki.Başka konudan hırsım mı siz kimsiniz ki size hırsım olacak ben sizi tanımiyorumsadece ben bilirim havalarında olduğun için yazdım neyse sensin sen
Ben de avukat değilim ancak farklı hukuk dersleri aldım. İdareden tutun vergiye kadar kaçakçılık kanunu gibi dersler aldım. Saklı pay hakkından hukuka giriş dersinden hocamın bahsettikleri dün gibi aklımda. İstediğiniz kadar bir kişiyi reddedin eğer esasta soy bağı ile mirasa bağlı olması gerekiyorsa saklı payı alır demişti hocam.Yanlış bilmiyorsam avukat değilsiniz. Bilmediğiniz bir konu hakkında benim emin olduğum şeyi neden beğenmediğinizi anlayamadım MissCherryblossom
Evet benim neysen bahsettiğinizi anlamadığınız fark ettim.
Yanılmıyorsam mühendistiniz. Ben de benim emin olarak ve doğru bir şekilde yönlendirdiğim bir bilgi hakkında bilginiz olmadan neşen yorumumu beğenmediğinizi anlayamadım.
Hukuki olarak bilginiz yok çok belli bilene bu engel olma isteği neden? Konu hukuki olarak sizin yorumlarınız ile çözülmüyor. Hukuki çözüm böyle bir şey değil kusura bakmayın. O nedenle yorumunuz doğru değil. Konunun kardeşler arasındaki durum ile bir alakası yok.
Bilginiz doğru. Sorun bilginin doğru olmayıp diretilmesinde.Ben de avukat değilim ancak farklı hukuk dersleri aldım. İdareden tutun vergiye kadar kaçakçılık kanunu gibi dersler aldım. Saklı pay hakkından hukuka giriş dersinden hocamın bahsettikleri dün gibi aklımda. İstediğiniz kadar bir kişiyi reddedin eğer esasta soy bağı ile mirasa bağlı olması gerekiyorsa saklı payı alır demişti hocam.
3 kardeşler.
Hayır 3 kardeşler. Diğer kardeşin tavrı belli, babam bana ne bıraktıysa benimdir, diyor.
Ona kendi alanları ile alakalı çalışıyor deniyor işte. Konumuz noter ya da tabu da değil ayrıca.
Hibe adı altında daha muvazaalı işlemin ne olduğunu bilmeden millete sahtekarlık tavsiyesi verip duruyor insanlar. Cidden insanların bilmediği konularda yaptığı bu ciddi yorumlar inanılmaz.
Bilginiz doğru. Sorun bilginin doğru olmayıp diretilmesinde.
Hukuktan bağımsız siz kardeşler arasında hallediverin yok hibe edinlerinde. Yoksa başka doğru bilgi verenler de oldu, bunda bir sorun yok. Yanlış bilginin diretilmesi benim için sorun.
Diğer kardeşe hibe adı altında veya gerçekte resmi olarak yapılmayan ama satışmış gibi gösterilen işlemlerin adı muvazaalı işlemdir. Yani hukuki açıklaması ile, tarafların üçüncü kişilerin aldatmak amacıyla gerçek iradelerinr uygun olmayan Br hukuki sonuç doğurması istemedikleri bir görünüş meydana getirmek hususunda anlaşmalarıdır. Halk ağzıyla sahtekarliktir.Afedersiniz sahtekarlık tam olarak nerde oluyor, söyleyin herkes aydınlansın. Babam öldü gitti, parasını bana miras bıraktı, para artık benim olmuyor mu? İstediğimi yaparım madem para benim, ister kardeşime veririm, ister anama veririm istersem uçurumdan savururum kime ne? Burda kandırılan, dolandırılan 3. kişi kim oluyor tam olarak? Sahtekarlık nerde? Ben kimseye sahtekarlık falan önermiyorum. KP ölmüş gitmişse, kalan miras parasıyla istediğim haltı yerim. Ölmemişse de zaten bu başlığı açmanın hiçbir anlamı yok, para admın benim değil benim olmayan paraın hesabını zaten yapamam.
Neden men etmiş, aile yükümlülüklerini yerine getirmemek, geçirilen ağır bir kazadan sonra ilgilenmemek hastaneye gelmemek, aile şirketini milyonlarca zarara uğratacak işlemlerde imzası olmak, katıldığı ihaleleri bilerek almamak vs gibi pek çok neden sıralanmış. Ancak bunlar tek taraflı beyanlar, ben 2 yıl önce evlendim, eşimle evveliyatımız da yoktu, kız kardeş düğün merasimine katılmadı ve sonrasında da Türkiye’ye hiç gelmedi. Nikah ve doğum sonrası zarif ince düşünülmüş hediyeler gönderdi. Telefonda birkaç kez konuştuk ama tanışma fırsatım olmadı diyebilirim. Anlatılanlar ne derece doğru bilemiyorum. Tek bildiğim şu an ekonomik bir kriz yaşadığı ve yardım etmenin yerinde olacağı.Niye kızını mirastan men etmiş? Çok mu hayırsız evlat nedir yani. Valla mirastan red peşine düşmeyin bence hakkını verme yoluna gidin görümcenin. Hak yendi mi mutlaka çıkıyor bir gün.
Afedersiniz sahtekarlık tam olarak nerde oluyor, söyleyin herkes aydınlansın. Babam öldü gitti, parasını bana miras bıraktı, para artık benim olmuyor mu? İstediğimi yaparım madem para benim, ister kardeşime veririm, ister anama veririm istersem uçurumdan savururum kime ne? Burda kandırılan, dolandırılan 3. kişi kim oluyor tam olarak? Sahtekarlık nerde? Ben kimseye sahtekarlık falan önermiyorum. KP ölmüş gitmişse, kalan miras parasıyla istediğim haltı yerim. Ölmemişse de zaten bu başlığı açmanın hiçbir anlamı yok, para admın benim değil benim olmayan paranın hesabını zaten yapamam.
Kişi vefat ettiğinde mirasçı olarak eş ve Altsoy kalıyorsa 1/4 eşe kalır, geri kalan çocuklar arasında eşit olarak paylaşılır. Ölüm halinde veraset ilamı alınarak gerekli pay aktarımı kolaylıkla sağlanır. Ama vasiyetname vb yollarla bu pay başka birilerine aktarılmak istenirse saklı pay devreye girer, dava açmak gerekir. Saklı pay çocuk için kalması gereken hisse oranının 1/2sidir. Ve bu 1/2 başka tasarrufa konu olamaz. Evet kanunda mirasçılıktan çıkarma gibi bir imkan var ama şöyle ki çocuğun anne babasına karşı suç işlemesi, evlatlık yükümlülüğünü ağır biçimde yerine getirmemesi gerekir.Türkiye’de haklı nedene dayalı (çocuğumun benimle hiçbir iletişimi yoktur, evlatlık vazifelerini yerine getirmemektir vb) gibi nedenler ileri sürerek vasiyet bırakmak suretiyle kabul görmüş Yargıtay kararları olduğu söylendi. Mahkemeye gitmeden ama karşılıklı maddi zarara da pek uğramadan Türkiye ayağını halletmek mümkün mü ona bakıyoruz. Yanıtınız için teşekkür ederim
Diğer kardeşe hibe adı altında veya gerçekte resmi olarak yapılmayan ama satışmış gibi gösterilen işlemlerin adı muvazaalı işlemdir.
Hayır diğer kardeşe de İrlanda’da bir takım taşınmazlar hediye edilmiş. Bize de Türkiye’de yaşadığımız için buradakiler verildi evlenince. İngiltere için bir vasiyet var ama kimseye intikal ya da hediye yoluyla verilen bir şey yok. Mahkeme dışında bir çözüm olmayacak onu anladım, ilginize çok teşekkür ederim kardeşim sağ olunevet 3 müş okudum şimdi.
ben siz kız kardeşi men edip bizede türkiyedeki malları verdi deyince ilk mesajda 2 kardeş olarak algılamışım. diğer kardeşin üstüne türkiyede mal yapıldı mı peki? yapıldıysa siz sadece gönüllü olarak kız kardeşin hakkını verebilirsiniz kendi üzerinizdekilerden. yapılmadıysa arkadaşın dediği gibi baba öldükten sonra kız kardeşin mahkeme yoluna gitmesi gerekir.
şunu demek istedi sanırım senin mantığın doğru aslında ama 2 kardeş olsalardı. 3 kardeş olunca bunlar şimdi kız kardeşe hibe edecek ya o zaman o 3. kardeş baba öldüğünde benim hakkımı aralarında paylaştılar diyecek muvazalı işlem yaptılar deyip dava açsa uğraş dur.
Bu durumu onaylamayan diğer üçüncü kardeş kandırılmış oluyor işte.Ben öyle bir şey demedim ki, ortada satış olmuyor bu benim kardeşim diyip noterde gidip veriyorsun o kadar. Burda cevap olmayan yer hala şurası miras parası benimse, ben de bunu karşılıksız kardeşime veriyorsam kandırılan/sahteciliğe gelen 3.kişi tam olarak kim oluyor?? Bu arada ben 2 kardeşler sandım, 2 kardeşiz babam her şeyi bana bıraktı ben de babam öldükten sonra malların yarısını kardeşime karşılıksız verdim. Burda kim kandırılıyor tam olarak?
Bu durumu onaylamayan diğer üçüncü kardeş kandırılmış oluyor işte.
Çünkü siz iki kardeş kendi aranızda bir işlem yapıyorsunuz. Ama üçüncü kardeş banane ben saklı payı tanımıyorum diyor kafasına göre yani kardeşin pay almasını kendi rızası ile onaylamıyor. Bu durumda diğer kardeşin dava açması gerekiyor ki üçüncü kardeşin izninden bağımsız kendi hakkını alsın. Yoksa üçüncü kardeş gider sizin bu isleminizi devreye sokar ve ortalık daha çok karışır.
O yine doğru olmuyor bence, zaten 3.kardeş malın yarısını almış olmış gitmiş oluyor. Baştan 2 kardeş olduklarını varsayarak yazdım ama öyle olsa bile 3.kardeşin hakkı hiçbir şekilde yenmiyor
Saklı paydaki oran ile kişilerin kendi arasında malı paylaşması sirasindaO yine doğru olmuyor bence, zaten 3.kardeş malın yarısını almış olmış gitmiş oluyor. Baştan 2 kardeş olduklarını varsayarak yazdım ama öyle olsa bile 3.kardeşin hakkı hiçbir şekilde yenmiyor
Ben bir avukat olarak yapılması gereken işlemi önerdim. Önerimi beğenmeyip kardeşlerin birbirine dava açması utanılacak bir şey gibi üstüne bir de yorum yazdınız. Hala daha yok bence 3.kardesin hakkı yenmiyor diye yorum yazıyorsunuz gördüm. Hatalı olan ve inat eden hala sizken sizi neden ikna etmem gerektiğini düşünüyorsunuz bu kadar anlamadım?Dediğim gibi ben 2 kardeşler sandımi oturup anlaşsınlar yazdım. Sonra madem 3 kişiler o zaman 3ü oturup anlaşsınlar yazdım ama konu sahibesi demiş ki acaip bir aile, aile iletişimi yok 3. kardes de zaten para vermez. Ben de o zaman ne yaparlarsa yapsınlar mahkemede karışmayın yazdım. Üstüme sahtekarlık öneriyorsun diye çullanmadan önce keşke yazdıklarımı bir okusaydınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?