Mirastan men etme

Kızkardeş İngilteredeki mallardan bir şey alamaz maalesef , ordaki yasaya göre mal vasiyette kim varsa ona gidiyor parayı köpeğine bile bırakabiliyorsun. Türkiyedekileri eşit bölüşseler bile tam olarak eşit olmuyor, ayrıca mahkemeler yıllarca sürebiliyor, diğer kardeş para vermeye zaten istekli değilmiş derken ortada görümceye yapılan koskoca bir haksızlık var. kaldı ki adamın ne gün ölecei de belli değil, 100 yaşına kadar da yaşayabilir böyle tipler 90a 100e kadar yaşıyor

Sizin is karisik. Muvazaali islem var, kiz kardesin sakli payi var, mirastan men icin koklu bir sebep olmali(yapılanişlemin icerigine bakmak lazım) ustelik kayinpeder hayatta. Hatta iki kardes arasinda maddi olarak orantisiz bir mal dagitimi varsa burada bile sakli pay devreye giriyor. Bu konuyu bu sitede cozemezsiniz.

Hayır annemizin eşi üzerinde bir etkisi olamıyor. Orada avukatlara gidip vasiyeti bulduğunu, boşanması durumunda neleri alabileceğini sormuş ( niyeti kızına vermek) ama beklediği yanıtları alamamış, diğer çocuğu da gözünü korkutmuş. Sadece ağlıyor… Bir miktar altın ve para vermiş ama kendisine ait yüklü bir banka hesabı yok.

Bunca sene kullandı diye bir hak iddia edemez çünkü henüz mirasci değil. Mirasçı olabilmesi için önce vefat durumunun gerçekleşmesi gerekiyor. Sonra o andaki mal varlıklarının durumu değerlendirilmeli ve eğer saklı payı olan kişiden bir mal kaçırma durumu var ise buna göre ayrıca kişi dava açmalı. Miras davalarında zamanaşımı süresi 10 senedir. Ancak bu sizin düşündüğünüz anlamdaki bir geriye dönük değerlendirme değildir.

Sadece 3. Kardeşin mağdur olmayacağını muvazaalı işlem yapılırsa bir gün tasarrufun iptali davası açılma ihtimali olduğunu eklemek istedim. Böyle bir durumda her şey arapsaçı olur davalar yıllarca sürer. Her ihtimal düşünülmeli. Hukukçular olarak asla önermeyiz bu tarz işlemleri, kanunun gösterdiği yoldan gitmek gerek.

Yani yani KV her ay bir miktar para gönderemez mi en azından geçimleri için? 500 sterlin gönderse bile 10.000tl yapıyor, en azından kiraya ve geçinmeye yardımı olur.

Diğer çocuk da ayrıca manyak sanırım, kardeşin zor durumda bu ne kin bu ne nefret yahu Büyük konuşmayayım ama bu kadar acımasız ve paragöz insanlarla akraba olmak istemezdim herhalde.

sen de yanlış bilgi veriyorsun ama bu nolacak?

Kızkardeş prestijli okullardan mezun, ama aile şirketi dışında iş tecrübesi yok. 10 yıldır danışmanlık vs gibi hizmetler veriyormuş, kurumsal şirketlerde geçici işlerde çalışmış ( doğum iznine ayrılan yöneticinin yerine bakmak gibi) işler rayına girmemiş yani, kendi hataları da vardır muhakkak, ben kendisini hüküm verecek kadar tanımıyorum

İnanın o diğer kardeşi de hiç görmedim tanışmadım. Nikaha ya da bebeğin doğumuna gelmedi/ gelemedi. Birkaç kez onunla da telefonda görüştüm hepsi o. Eşim şaka yapıyor, elbette verecek payından diyor ama ben şaka yaptığını düşünmüyorum.

Bu is cok karisik gercekten ve birsuru etken var. Mesela kayinpeder mallari dagitirken 65 yasin ustundeyse ayni gun alinmis akil sagligi raporu gerekli. Eger almadiysa tapulari mallari vermesinin anlami yok.
Bunun haricinde dava süreleri var. Kiz kardes ogrendikten sonra 1 sene icinde dava acabilir, bana sorarsaniz anlami yok, tum mallari hayattayken satip parayi yiyebilir yahut elden dağıtabilir. Geriye vasiyetname acildiktan sonraki 10yillik sure kaliyor, bunun icinde baba ölmeli.

Mirastan men gecerli olabilir dedigim gibi icerigini bir avukatin incelemesi gerekiyor ancak altsoyun yani torunun dava acma hakki var. Vasi olarak annesi(kayinpederin kizi) yine dava acabilir.
Var da var yani. Burada ne konussak havada kalır

Kızkardeş prestijli okullardan mezun, ama aile şirketi dışında iş tecrübesi yok. 10 yıldır danışmanlık vs gibi hizmetler veriyormuş, kurumsal şirketlerde geçici işlerde çalışmış ( doğum iznine ayrılan yöneticinin yerine bakmak gibi) işler rayına girmemiş yani, kendi hataları da vardır muhakkak, ben kendisini hüküm verecek kadar tanımıyorum

Akıl sağlığı raporu mevcut, aynı gün içinde yapılmış işlemler. Kızkardeşin henüz vasiyetnameden haberi yok. Annesi dahi söyleyemiyor. Siz avukat mısınız ? Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için

Bende az bucuk hukuk bilgisi olan bir muhasebeciyim. Avukat ile gorusmenizde fayda var. Bilgilerim maalesef yazdıklarımla sınırlı

Bende az bucuk hukuk bilgisi olan bir muhasebeciyim. Avukat ile gorusmenizde fayda var. Bilgilerim maalesef yazdıklarımla sınırlı
Çok teşekkür ederim kafa patlattınız, biz de işin içinden pek çıkamadık. 2 avukata danıştık ama kafamız daha çok karıştı. Hem bizi aşar diyorlar hem de halledebiliriz diye ekliyorlar ( fahiş fiyat söyledi biri.) ben açıkçası bu işlerden hiç anlamam, içşi memur ailenin tek çocuğuyum, ailemin bana bırakacağı eski bir evleri var hepsi o. Yokluk gördüğüm, geçmişte zar zor geçinen bir aileden geldiğim için yardımcı olmak istedim ama sağ olsun bilen arkadaşlar işleri daha da çok karıştıracağım yönünde uyardı. Tekrar teşekkürler yardımınız için.

Ne demek keske yardimci olabilseydik. Sizi de tebrik ediyorum, baska bir kadinin hakkini almasi icin cabaladiniz. Miras hukuku gercekten cok karışık. Bu konuda uzmanlasmis avukat gerekiyor. Hemde sizin degil, gorumcenizin gitmesi lazim.

bence de karismayin, sonra aralari bozulur (ki zaten bozulacak babanin marifetiyle), siz arada kalirsiniz

Kadının hakkını kadına hibe etmekmi :) hakkı zaten :) böyle şeyler araştırmanız bile gereksiz hakkı neyse kardeşi ile bolussun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…