Mış gibi yapmak...

Morzambaklar

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
46
17
88
37
Arkadaşlar sizi üzen sizden büyük yaşta olan kişilere karşı bu yakın akraba VS... Nasıl bir duygu ile saygılı davranış gösterebiliyorsunuz... Yapı gereği çok net ve fevriyim bu beni çok yıprattı haklı da olsam haksız konuma düşürdü. Şimdi bayram arefesi ve küçük olduğum için alttan almam gerekiyor sakin sabırlı uyanık olmam lazım... Bu konuda kendimi nasıl telkin etmeliyim...

Zorunlu görüşülen kişilerle yapmak zorunda olmasam keşke... Yoksa ben de yapamadığım için başım ağrıyor sonra gamsız biri olabilsem hiç bir zaman olamadım 🤔

Mış gibi.. Hiç yapamadığım bir şeydir.
Kimse için kasılmayın bence. Hayat insanların kalıplarına girmek için çok kısa.
Bu hayatin da bir kalıbı var sadece insanların değil...Ben de sizin gibiydim.Haksızliga gelemiyor her seferinde sert ve fevri sözlerimle haksız konuma düşüyordum..Sonra da yine ben üzülüyordum..40 yaşindan sonra anliyorsunuz zaten bunlari da önemli olan ne kadar erken anlarsaniz o kadar kârdasiniz.Anlamaniz gereken ise , acele etmeden ,sabirli düşünüp ,söylemeniz gerekenleri gülümseyerek ve hicc takmadiginizi göstererek söylemeniz..Şimdi bunlar size uymayabilir ama mutlaka bir gün kendi kendinize anlayacaksiniz..Hayat kısa evet ama kısa da olsa kuralları var ..Burası bir oyun sahnesi ..Ben coook sonradan anladim cook 😔

Evet aynen hayat bir tiyatro ve sıra sana gelecek elbette ama bunun usulü ile olması lazım... Fevri olmak inanın bela açıyor, kendim ettim kendim buldum olayına dönüyor, adım adım emin ilerlemek yavaşlamak gerekiyor yoksa söylediklerinin anlamı kalmıyor evet hakkını savun ama oyunu oynayarak,kıvraklık lazım oyunculuk gerekiyor işte bunu anladım ama nasıl olacak bilmiyorum.

Sakin kalamadığın kişilerin yanında başka şeyler düşün eğlenceli şeyler bir de kendi kendine bi süre koy mesela x teyzenin yanında 5 dk bir kendine mola ver mutfağa git su iç fazla konuşmamaya çalış kazasız belasız atlatırsın

Sizi öylesine anlıyorum ki... birebir yaşıyorum.
Bakın ben mış gibi yapıp gülümsediğimde deşarj olamadığımı daha da dolduğumu farkettim.
Küçük ayrımlar yapmaya karar verdim ve tatmin edici rahatlatıcı oldu benim adıma. Örneğin üç dört kişiler ve birini sevmiyorum diyelim. Hepsini öpüp onun ise gülümseyerek elini sıktım. Öyle bir yetti ki ona . Hem saygısızlık ya da bariz bişey yapmamış oldum hem de gece boyu düşündü o 😂... diğerine de hal hatır sorduğunda yine gülümseyerek teşekkürler herşey yolunda demiş, kendisine sormamıştım.
( buna biz pasif agresyon deriz) güzel işler hem de suclu görünmezsiniz. Hem mesleki hem de birebir yaşamış olarak öneride bulunmak istedim.
Akraba akbabadır notumla öpüyor ve iyi günler diliyorum😂🥴

Saygısızlık etmem ancak kim olursa olsun haklıysam cevabını alır asla alttan almaya çalışmam.Benden büyük ve akrabam diye bu susacağım anlamına gelmez kimse kusura bakmasın.Olduğunuz gibi davranın bence kendinizi asla üzmeyin.Tabi haklıysanız.

9 yillk evliyim.ilk evlendiğim zamanlar görümcemle devamli sorun yaşadm sonra baktm olacak gibi değil mesafemi koydum bende ama mecburi durumlarda yine bir araya geliyoruz.hiç takmam onu.aksine daha çok keyifli görünürüm.o hiç yokmuş gibi yüzüne bile bakmam 🤣🤣 birşey dediği zamanda şakaya vurarak alay ederim. sinirden iyice kudurur.Suratini asan o olur.senelerdir bu şekilde yapiyorum.başka türlü başedemiyordum çünkü devamli canımı sıkacak birşeyler yapardı.keyif alirdi resmen.her görüşmemizde eşimle kavga ederek dönerdik.
Bu şekilde hem ondan hıncimi almş oluyorum hemde canimi sikacak birşey yapmasina fırsat vermiyorum.normalde çok idareci çok uyumlu biriyimdir bazen ben bile kendime şaşiriyorum.sana da tavsiyem takmamayı öğren.o yokmuş gibi davran.yeri geldiğinde şakaya vurarak gülerek lafini sokmaktan da geri kalma.bir anda olmuyor zaten zamanla öğreniyorsun.

Çok sağ olun bana da zaman lazım, insan gerçekten zamanla değişiyor, ben de çok uysal biriyim ama soğuyunca da tam soğuyorum

Back
X