- 20 Kasım 2016
- 182
- 113
- 103
Öncelikle programı daha sıkıntılı olduğu için bu arkadaşınıza öncelik vermişsiniz, çok tatlı ve ince düşünceli birisiniz sizlerden çok kalmadı. Arkadaşınız En sinir oldugum insan tipi. Yıllar önce ilk işe başladığımda vardı böyle biri, yakın da arkadaştık. Eş yok çocuk yok paramızı da kazanıyoruz planımız programımız gezip eğlenmek. Şu gün şunu yapalım? “Belli olmaz.” Haftasonu çıkalım? “Bakalım” dışarıda bi kahve içelim görüşelim? “Müsait değilim”
Yahu madem öyle de ki bu haftasonu olmaz salı olsun. Ben o filme gittim ama şunu yapalım. Yok. Dangoz direkt kesiyor.
Yıllar geçti işyerleri değişti büyüdük sorumluluklar arttı. Aynı gruptan başka bir arkadaşım ile hala çok yakınız. Üstelik bu yakın olduğum arkadaşım da ben de evliyiz hatta onun çocuğu da var. İşlerimiz daha koşuşturmalı ev sorumluluğu var şehrin iki ayrı ucunda oturuyoruz yine de 6-7 yıl önceki nezaket aynı. Bu hafta kızım hasta iyileşsin öyle görüşelim der kızı iyileşince arar. Ben bu ara iş yoğun derim şubatta hafifleyecek derim şubatta görüşürüz. Diğer dangoz arkadaş bekar aynı semtteyiz sorsam yine aynı olur yine müsait değildir vs vs. Düşünceli arkadaşın babası vefat etti, yıllar sonra bizim dangoz mesaj atıyor bana beraber gidelim başsağlığına diye. Biliyorum tabii huyunu ben pzt eşimle gideceğim dedim. Yine bakalım vs. Pzt de elbette gittim. Yine onun keyfini bekleseydim arkadaşa başsağlığına hala gidememiş olurdum. o yüzden bil ki 5-10 yıl sonra yanında yanında olmayı hak edenler kalıyor
Bizim grubun da çalışanı benim bana göre ayarlanmıyor buluşmalar ben onlara uyuyorum bekar olduğum için, Ama bende son zamanlarda aşırı yoğun çalışıyorum evlilik telaşı falan derken bir türlü ben uyamıyorum. Bazen dönüş yapmayı bile unutuyorum. Demem o ki olabilir çalışan insan için zor herkese eşit zaman ayırmak. Bu her zaman için nezaketsizlik olarak algılanabilir bende olsam bende öyle düşünürüm ama hayat her zaman kurgulandığı gibi olmuyor. Açık açık söylerdim ben neden dönmüyorsun neden şu gün olsun demiyorsun diye. Direkt söylerim arkadaşlarımda huyumu bilir zaten anlaşırız aramızda
Biz genelde önceden karar verdiysek şu gün diye herkes okey demeden o günü kabul etmiyoruz. Aramızda anlaşıyorsak ne zaman buluşalım diye herkes fikrini söyler. Arkadaşınız fikir vermiyorsa eğer istemiyor olabilir. Biz ortak gruptan konusuyoruz en olmadı ertesi gün dönüşler oluyor. herkes tamam bir o eksikse siz arayın artık p.tesi mi salı mı net konusun. ben aradığımda Cuma bizdesin diyorum mesela o gün olmaz derse ne gün olur kızlar da haber bekliyor diyorum. ben organize ediyorsam. bilmem falan derse de yarın net bişey bekliyorum derim eğer hala daha olmuyorsa yuh diyorum ve onsuz ayarlıyorum daha ne yapayım yeterince emek verdimEvet tabi ki müsait olmayabilir ben birşey demiyorum. Ama ikinci izin gününe 1 haftadan fazla var ve müsait değilim demiyor ona. Yani ben sanki en son seçenekmişim gibi. Benim beklediğim olur ama son anda birşey çıkarsa haber veririm gibi bir cevap. Hadi bu izin gününde dolusun peki bir sonra ki gün? Her izin gününde onu arayamam di mi?
Biz genelde önceden karar verdiysek şu gün diye herkes okey demeden o günü kabul etmiyoruz. Aramızda anlaşıyorsak ne zaman buluşalım diye herkes fikrini söyler. Arkadaşınız fikir vermiyorsa eğer istemiyor olabilir. Biz ortak gruptan konusuyoruz en olmadı ertesi gün dönüşler oluyor. herkes tamam bir o eksikse siz arayın artık p.tesi mi salı mı net konusun. ben aradığımda Cuma bizdesin diyorum mesela o gün olmaz derse ne gün olur kızlar da haber bekliyor diyorum. ben organize ediyorsam. bilmem falan derse de yarın net bişey bekliyorum derim eğer hala daha olmuyorsa yuh diyorum ve onsuz ayarlıyorum daha ne yapayım yeterince emek verdim
Aramayın o zaman. Bu kadar da takılmayın... Sevgilisi, eşi, anne babası ile plan yapacak belki. Yani izin onun zaman onun. Siz gelenlerle buluşun. Ona da toplanıyoruz seni de beklerim yazın. Gelirse gelir, gelmezse kime ne.Evet tabi ki müsait olmayabilir ben birşey demiyorum. Ama ikinci izin gününe 1 haftadan fazla var ve müsait değilim demiyor ona. Yani ben sanki en son seçenekmişim gibi. Benim beklediğim olur ama son anda birşey çıkarsa haber veririm gibi bir cevap. Hadi bu izin gününde dolusun peki bir sonra ki gün? Her izin gününde onu arayamam di mi?
Fazla ısrar etmeyin derim. Bazen değer verince insan malesef karşı tarafın totosu yerçekimine hunharca meydan okuyor. Boşverin üstelemeyin..Merhaba,
Grupça görüştüğümüz 3 arkadaş var. 1 tanesi çalışıyor ve haftaiçi 2 gün izin yapıyor mecburen görüşmeler ona göre ayarlanıyor. Ben de evime davet ettim bu grubu ve ilk o kıza yazdım. Müsait değilmiş ve mazeret de belirtmedi. Ben de cuma günkü yani bir sonraki günkü izni için olur mu dedim. Birşey diyemem diyor.
Şimdi ben tekrar çağırayım mı cuma günü için? Sanki yapışmış gibi aramak istemiyorum açıkçası. Diğer 2 kızın da haberi yok. Ne yapayım bilemedim?
diğer kızları çağır onlar uygunsa onlar gelsın.Ben eğer size gitmek istesem size teklif ederdim şu gün olsa olurmu dıye o hiç günde vermemiş boşverın onu :)Merhaba,
Grupça görüştüğümüz 3 arkadaş var. 1 tanesi çalışıyor ve haftaiçi 2 gün izin yapıyor mecburen görüşmeler ona göre ayarlanıyor. Ben de evime davet ettim bu grubu ve ilk o kıza yazdım. Müsait değilmiş ve mazeret de belirtmedi. Ben de cuma günkü yani bir sonraki günkü izni için olur mu dedim. Birşey diyemem diyor.
Şimdi ben tekrar çağırayım mı cuma günü için? Sanki yapışmış gibi aramak istemiyorum açıkçası. Diğer 2 kızın da haberi yok. Ne yapayım bilemedim?
Beni de çağırıp duruyolar ısrar kıyamet, gelmek istemiyorum denmiyor mecbur bi bahane buluyorum, hayır bide sanıyolarki asosyalim yoo o kişiyle görüşmek istemiyorum olay bu ama yok demek de suç oluyo, sizin olaya binayen demiyorum, hayır demeyi hakaret sanıyo bazıları çok tuhaflar ona şaşıyorum
görüşmek zorunda mısınız?
Hayır dese daha çok küserdiniz emin olunYaklaşık 10 yıllık belki de daha fazla bir arkadaşlık. Hep de görüşüyoruz bugüne kadar böyle olmamıştı.
Tabi ki istemeyebilir. Hayır demesi lazım o zaman. Bakarız vs daha ayıp bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?