misafir geldiğinde kv çağrılmalı mı?

ben olsam çağırmazdım çünkü annemin ve komşularının yanında rahatım her türlü konuya gireriz. ama kv yanında biraz daha resmi davranırım. o yüzden açıkçası gelmesinide istemem.
birde eğer şimdi çağırıpta ikinciye çağırmazsanız daha çok üzülür yada söylenir.çünkü alışır hep bekler bidaha.
kv gelipte neden çağırmadın derse -haftayada sen komşuları topla gel bu seferde annemi çağırmayız der güler geçerim. konuyuda orda kapatırım.

komşular benim annemin komşuları kv tanımıyorlarkı cnm,yine de çağırmak lazım mı

çağırman lazım
maalesef ki altlı üstlü oturuyorsunuz o zaten görecek ve ayıp olmasın diye gelecektir
ama sana da surat asıp laf sokacaktır
yapacak bişey yok
annen her geldiğinde kayınvaliden de gelecektir gelmese oda ayıp eder dünürler dimi ama çağırmazsan da sen ayıp edersin
arkadaşların kuzenlerin felan geldiğinde çağırmayabilirsin yaşıtların sonuçta herkes rahat etmek ister
anne ile ve komşuların ile annene gittiğinde rahatça sohbet eder hasret giderirsin artık
birlikte oturmayı geç yakın oturmayı bu yüzden sevmiyorum
maalesef kendine ait hayatın pek olmuyor
sınırlarını çizemiyorsun
şükürler olsun bizimkiler ile km.ler var aramızda

Bence çağırmalısın.
Başka semtte olsa neyse. Ama bilecek ve çok ayıp olacak.

Niye bu kadar geriliyorsun? Kv fesat bir mi ki rahatsız oluyorsun?

Bir kere cagirirsaniz devamlı bekler.
İkinciye cagirmazsaniz siz kotu olursunuz.
Misafirler sizin misafirleriniz .
Belki onlar rahat etmeyecek ne gerek var.
Esin sorarsa da x teyzenin anlatacak çok seti vardi ondan cagirmadim dersin.

Altlı üstlü oturmanın zararları, kim gelse kayınvalideyi çağırmazsan ayıp olur durumu, kayınvalide gönül koyar ya da çağırmasan bile '' bi altta ama bi h.g bile demedi '' diye düşünürler diye düşünebilir. Arkadaşımın kayınvalidesi bana bile hoşgeldin demeye geliyordu. Kızcağız doğum yaptı, çok zor bir doğum süreci atlattı, annesi kalıyor kayınvalide aşağı katta yaşamasına rağmen arkadaşımın annesi ne kadar kaldıysa o da kaldı salon da yatmasına rağmen, böyleleri de var maalesef..

çağırmasan da gelebilir o yüzden mecbur çağıracaksın canım. başka bir gün annenlerde toplanın, anneme kadar gidiyorum dersin orada konuşursunuz artık kendi aranızdaki muhabbetleri.

önceden çağırma azcık oturun sonra gitmelerine yakın gider kapıdan dersin

Diğer konunu da okudum. Benim eşimin ailesine beziyorlar. Neden her gün gelmiyorsun neden her şeyimize koşmuyorsun falan filan tarzındalar.
Laf eder diye şimdiden korkup ona göre yaşarsan sonradan çok pişman olursun.
pişman oluyorum zaten çünkü eşim arada kalıyor.sanırım lafımı ediyorlar.boşuna tatsızlık çıkıyor.ama bu kadar iç içe olmak benim de canımı sıkıyor açıkcası.yanlış anlamayın kötü demiyorum ama abartmamak lazım.

bence çağırmalısın.ben komşularım geldiğinde kendi annem geldiği için kayınvalidem uzakta oturmasına reğmen yinede çağırmıştım.bunu ne kayınvalidem nede kendim için yaptım.sadece eşimin kırılmaması için yaptım.ben kayınvalidemi çok sevdiğim için ne zaman yanımda olsa rahatsız olacağımı düşünmüyorum.

Annen gelince çagırmasan olmaz gibi. Kv erken kalkma durumu olamaz mı ?

Ben olsam çağırmazdım aynı binada da otursam aynı evde de

bu kadar büyük konuşmayınız
zaten arada sıkıntı varsa oda durmaz gider sende çağırmazsın
ama yakın oturuluyorsa çağırmaya mecbur insan
çağırmak demeyelimde haber vermeye mecbur
yoksa konu sahibi arkadaşımız haksız konuma düşecek kayınvalide laf söyleyecek eşi ile kavga edecek
beni saymadılar insan yerine koymadılar diyecek bir bardak çayı bana çok gördüler diyecek
sonra hop kavga kıyamet yürüyecek gidecek ne huzur kalacak ne bişey

konu sahibi arkadaşım yakınsınız
annen ile de dünürler çağırmazsan çok ayıp olur
son dakika da haber verme
sen bilgi ver davet et gelir gelmez onun bileceği iş
annen yalnız olarak sana geldiğinde haber vermezsin ama yinede bir zaman oturduktan sonra usulen annen ile kayınvalidenin evine gidip yarim saatliğine olsa hal hatır etmeniz gerekir sonra müsaade ister kalkarsın

canım benim bütün yorumları okudum,en çok seninkinde kendimi buldum :) gittim güzel bi şekilde annem komşu falan gelecek müsait olursan sende gel dedim..dediğin gibi hiç söylemedi,insan yerine koymuo falan demesinler die..sonra eşimle aram da sıkıntı olur,ne gerek var.
ne bilim ya özlemişim komşuyu annemi,kv olunca ister istemez bi ciddiyet oluyor.yoksa başka arkadaşların dediği gibi kv min dedikodusunu yapacagım veya özel birşey konuşacağımdan da değil
teşekkürler yorum için..

Son düzenleme:
Bazende çağırdığına pişman ediyorlar

şu çenelerini tutabilseler

Anlayışlıysada zaten hosgeldınız der selamını verırı bıraz oturur kalkar ama cagır sen fıkrıcme en azından bır hosgelsın desın kadın aıle oldunuz artık sonucta

Çağırın bence,sonra çok laf ederler.Bence çok gereksiz, eve bir misafir geldiğinde hemen kv. çağrılıyor.Bizim Türk adetleri işte,saçma ama öyle ...

bence doğrusunu yapmışsın,istersen konunu kapattır uzamasın,nasılsa sorun çözüldü

Madem hemen altlı üstü oturuyorsunuz, o zaman çağır. Annen gibi 1 saatlik uzaklıkta olsaydı ne gerek var otursun oturduğu yerde derdim ama, o kdr yakınken şimdi nasılsa anlayacak. Çağır gitsin boşver kıyamet kopcak değil ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…