Misafir sever misiniz?

Hafta sonu içinde her hafta sonu kalabalık olalım gezelim tozalım gelsinler istiyor. Vallahi bazı haftasonları artık açık açık istemiyorum gelmesin kimse diyorum.
Yoksa diğer türlü ben dinlenemiyorum 1 pazar günüm var. ctesi yarım gün çalışıp yarım gün temizlikle harcıyorum.

Aşk olsun
Sende çocuklu olacaksın bir gün

valla kimseye gitmicem çocuğum olursa
ya çocuklu çiftlerle çocuksuzların birbirini anlaması çok zor.
çocuklu insanların farklı bir dünyası var haliyle.
çocuğun yemeği, uykusu gibi unsurlar giriyor işin içine.
haklılar çoğu yönden. ama iki taraf birbirine ayak uyduramıyor böyle durumlarda.

ama işte çocuklu insan genelde erken gelip erken gider

ya da ben öyleyim

benimki 9.15 te yatıyor

bu nedenle bir yere gidemiyorum kimse de gelemiyor

zira oğlanın uykusu geldi deyip 9 olmadan kalkıyoruz zaten hafta içi erken gidilmez eee gittiğine değmez deyip oturuyoruz evimizde

bize de öyle akşam pek kimse gelmez

geçen halası gelmişti onlara bile artık gidin ben uyuyamam gürültüden dedi yani :)

Evet çocuklu aileler herşeyi çocuğa endeksliyorlar. Oturulacak kafeyi, gidilecek yeri vs vs. Dolayısıyla bu çocuksuz olan çiftleri sıkıyor. Yani beni sıkıyor en azından

haberli ve ayda 3-4 ü geçmeyecek şekilde yatılı ve çocuklu olmayan ve KEDİDEN KORKMAYAN misafiri çok severim

Bende kedili eve gidemem Nasıl korkuyorum kedilerden yaa tüyleri bana değdiğinde çığlığı basıyorum.ev sahipleri sinir oluyor tabi odaya kapatmak zorunda kalıyorlar

kesinlikle öyle oluyor. ben de çocuklu kişilerle takılmayı seviyorum, onlar daha tolere olabiliyorlar.
hele yeni evli çiftlerin evine gitmeye korkuyorum, bembeyaz mobilyalar, biblolar, bizim çocuk durmaz, sonra koş peşinde bütün gece, bişeyden anlama.
ama çocuklu aile öyle mi :)

Bende taze çocukluyum da üstüme alındım
Sandım ki sorumsuz annelerin yaramaz çocuklarından dem vurup hepimizi topa tutuyorsunuz
Orası öyle, benim çocuğum yokken bi arkadaş gelmişti çocuklu Allah dedim çocuk olursa böyle mi olunuyo yandık

Onlar tam tersi malesef. Çocuğun da pek uyku düzeni olmadığı için gece yarısına kadar çocuk eyliyoruz evde

Bence çocuk sahibi olmadan anlayamıyoruz :) Bende anlamayacağım o zamana kadar sanırım. Ancak çocuktan çocuğa da fark oluyor bence.

Evet çocuklu aileler herşeyi çocuğa endeksliyorlar. Oturulacak kafeyi, gidilecek yeri vs vs. Dolayısıyla bu çocuksuz olan çiftleri sıkıyor. Yani beni sıkıyor en azından

haklısın da işte o cafede olunca belki bir nebze oturuyorlardır yoksa diğer yerlerde hiç oturulmaz

bir konu vardı çocuk olmayan yer önerin diye

ben çocuğum var şöyle yerlere gitmem demiştim o konu sahibine, sen oralara git çocuk olmaz demiştim de gülüşmüştük

Onlar tam tersi malesef. Çocuğun da pek uyku düzeni olmadığı için gece yarısına kadar çocuk eyliyoruz evde

Hakikaten bende onu anlamıyorum, benim etrafımda da var böyle söyleyen. Benim çocuk ben ne zaman yatarsam o zaman yatar ya da gece 2-3'ten aşağı yatmaz diyen anneler. Bende onlara çocuğum yatmaz demek yerine ben uyku düzeni oturmadım çocuğuma desen daha doğru olur. Gelişimleri için bile sakıncalı bir durum. Benimkiler 9,30'da yataktalar. Kızım 9,45'te uyku moduna geçiyor (12 yaşında) oğlum 9,35'te (6,5 yaşında).

Bende evlendiğimde bi afalladım
Nedir bu kalabalık gibisinden
Sonra tavrımı koydum haftasonu dışında ne misafirliğe giderim ne alırım
Şimdi bi de bebeğim var her yerde bulunmam düğün mesela çok tantanalı bi yer, eşim gider gelir çok yakın birinin olmadıkça biz gitmeyiz kızımla
Misafirlikte de dikkat ederim öyle saldım çayıra mevlam kayıra değilimdir, akşam 10 buçukta ışıkları kapatırım ki alışsın bi rutine..

yakın arkadaşlarım dışında misafir sevmiyorum, evi topla temizle, yemek hazırla, kek börek yap çok zor geliyor, resmen tembelim
kimseye gitmeyi de sevmem, hafta içi önemli bir durum yoksa (geçmiş olsun ziyareti vs) gitmem kimseye, düpedüz tembelim

Bende misafiri çok severim eşimde :) yanlızzzz bizim çocuklar akşam 21:00 de yatarlar ondan sebep pek bi yere gitmeyiz.Arkadaşlarla ayda bir kadın kadına toplanırız birinin evinde beylerde evde çocuklara bakar :) biz çareyi böle bulduk.

Hafta ici ben de sevmem.bir de pazar akşamı. Ütü oluyor. Senin, Çocuğun banyosu falan.biraz temizlikle uğraşmış yada gezmiş oluyorum.yorgun oluyorum haliyle.cuma ve cumartesileri çok uygun.hem gitmek hem misafir ağırlamak için. Çünkü ertesi gün dinlenebilirsin.

Bir de habersiz misafiri sevmem.cok yakın arkadaşlarım dışında. Geçen eşimin arkadaşı 1 saat kala aramış gelcez diye.evde bişe yok.evime ilk defa gelcekler.ay tam sinir stres oldum.allahtan pasta yapmıştım kızıma. Denk geldi.bir de zahmet vermeyelim diye habersiz gelenler var.onlar tam sinir.

Ay baktım da ben misafir sevmiyomusum ya....özetle haberli gelsin canımı alsın.

Bence çocuk sahibi olmadan anlayamıyoruz :) Bende anlamayacağım o zamana kadar sanırım. Ancak çocuktan çocuğa da fark oluyor bence.
Tabi ki çocuktan da fark olur anneden de
Ben kendi evimde bile o kadar rahat değilim
2 ye kadar sizde durmalarına şaştım, yatma vakti gelmiş geçiyor huuu

misafir ben pek sevmem ya :S
ama eşim çok sever herkes gelsin otursun memnun olur hatta yemeğe yatıya bile misafir çağırır allahdan kimse gelmez öle küçük bi bebeğimiz var rahatsız etmeyelim diyolar bende memnun oluyorum

ayy o gelin evleri çok fena
bi arkadaşıma gitmiştim 2 saat oturdum ama koltuğun ucuna oturdum hiçbir yere dokunmadım her şey kataloglardaki gibiydi.
ben öyle değilim ya misafir gelince ayağını uzatsın otursun rahat etsin isterim.
ama önceden haberli gelmesi lazım, çat kapı uygun muyuz değil miyiz olmaz öyle. bi de haftaiçi akşamları zaten yorgun oluyoruz, eşimle başbaşa olmak istiyoruz, Allahtan eşim de ben gibi. ev de pis oluyo

yok yahu, Allah bağışlasın sizinkini de :) benim yakın arkadaşlarımın hepsi çocuk sahibi oldu nerdeyse.
onlarlayken anneler bebekleriyle ilgilenmekten zaten zaman geçiremiyoruz.
bebek acıkıyor emzirme olayı sonra uykusu geliyor ağlıyor ya da sıkılıyor onu eğlendirme derken bütün muhabbet de çocuk üstünden dönüyor. bi de konu sahibinin dediği gibi çocuk uyuyomuş mesela uyanınca geliyolar bekliyorsun falan.
en yakın arkadaşınla kimyan tutmaz oluyor ister istemez.
çok doğal bence bu durum.
çünkü onlar artık anne baba.

Ben yapı olarakta her yere gitmeyi seven biri değilim
Bizim işyerindekiler hafta sonları sırayla birbirinde toplanır, ben daha 1 kere gitmedim
Ne gerek var, burda rekabet için birbirinin kuyusunu kazarlar az görmüş gibi de hafta sonunu da beraber geçirirler
Liseden beri görüştüğüm 3 arkadaşım var onlarla 2-3 ayda bir toplaşırız, samimi bulmasam onlara da gitmem mesela
Her an çantasını kapıp gezme modunda olan kadınları anlamıyorum, evde yalnız kalmayı bile severim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…