Misafir sevmemekle ilgili başlık aradım ve buldum. Ben özellikle yazlık misafirini sevmiyorum. Daha aldığımız ilk yazdan beri bismillah misafirlerimiz oldu. İnsanlar belki “ne olacak canım senede 1 kere gidiyoruz onlara” diye düşünüyor olabilirler ama bir tek kendileri gelmiyorlar ki. Bu memlekette yazlığın varsa misafirinde var. Benim canımı sıkan ise onlar sadece seni özlediklerinden gelmiyor. Tatil yapmaya geliyor ve sen bir Türk kültüründen geldiğinden hep misafiri hoş tutma çabası içindesin. Gelmeden temizlik yap, ikramlık hazırla, gündüz denize akşam yemeğe götür.. Ben bu kadar hizmet etmeyi seven biri değilim. Kendim de çok yemek yemem ve belli saatlerde yerim. Reflüm var ve fazlası beni rahatsız ediyor. Bizi arkadaşlarımız evlerine bazen çağırıyorlar sağolsunlar ki gittiğimde asla ayağıma servis beklemem hep döküntümü toplarım - birde beni çoğunlukla çağıran arkadaşlarımın evinde yatılı yardımcıları var. Bende de olsa asla gelme demem zaten. Bende onlar kadar davet ederim. Ben hem misafir sevmiyorum hem birilerine göre hareket etmeyi, başkalarına bağlı kalmayı. Örneğin şu an kayınvalidemler tatilden döndüler ve yakın arkadaşları ile beraber bize yakın bir otelde kalıyorlar. Tamam evde yemek derdi yok şu an ama 3 gündür de akşamları onları gezdiriyoruz. Pzt günü sabahına yetiştirmem gereken bir proje var. Ve zaman bana yetmiyor erken kalkıp işin başına da otursam. Bugünde bize getireceklermiş misafirlerini. Evi gösterecekler. Bahçemizden domates biber toplayacaklarmış. Sonra da akşam gene yemeğe gidilecek. Kocam da demiyor ki “annecim siz zaten yalnız değilsiniz, siz arkadaşınızla gezin bizim yetişmesi gereken işler var” Onlar nereye bizde kuyrukları gibi oraya.. Misafirlik bence gereksiz. Madem birbirimizi görmek istiyoruz bende dışarı çıkayım bi havamız değişsin, bi yemek iki sohbet sonra evlere dağılalım işte. Neden evlere gidiyoruz. Yatılı misafire hele hiç girmiyorum.