Misafir sevmemek anormal bir durum mu ?

Sanırım sizin misafirle değil de evi temiz tutmakla ilgili sorununuz var.
Ben misafir severim ama ev kötü durumdayken değil😀

Ben misafir çok severdim..
pimpirikli kaynana yüzünden misafirlerden nefret ettim.
bilmiyorum.

Ben de sevmiyorum misafir ya. Onu da geçtim ben dışarıda da buluşmak istemiyorum boş muhabbet ediyoruz bana bir şey katmıyor. Onu yapacağıma evde tek başıma hobilerimle ilgilenirim, kitap okurum, kaliteli bir film izlerim. Biriyle otursam kalksam zamanım boşa geçmiş hissi yaşıyorum. Herkes sevmek zorunda değil, boşverin.
edebiyat mezunu musunuz nickten öyle algıladım

Maalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
Hic sevmem misafir, olursa yabanci arkadaslar ancak.

Türk misafir agirlamak icin milyon cesit yemek yapmayi, mukemmel otesi temiz bir ev icin kendimi parcalamayi sevmiyorum.

Belki yabani ya da garip karsilanabilir ama sevmiyorum iste

Maalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
Bende sevmiyorum yalnız değilsiniz insanlar bana göre çok dikkatsiz evimi kirletiyorlar 😀

Valla bende böyle bilmem kaç çeşit yemek yapacağım misafiri istemiyorum.
Evimin temizliğini dert edecek insan da zaten gelmesin bana.
Herkesin evi her an temiz olmayabilir ayrıca.
Msiafir gelecekse sohbete güler yüze gelsin.
Hatta kalksın kahvesini çayını kendisi doldursun hizmette beklemesin.
Ben bizim ulkemizde misafirlik anlayışının değişmesinden yanayım.
Fazla kasıntı geliyor bana.
Bi yarım saat hop bir arkadaşıma uğrayıp sadece soda içip kalkabilmeliyim mesela.

Ben de hiç misafir sevmem.Evime gelen tek kişi annem,babam,kardesim bı de yurt dışındaki yegenlerim.Arkadas,komşu değil.Bekarken de boyleydim😀

Misafir sevmiyorum, dışarıda görüşmek bana daha cazip geliyor. Çay bardaklarını takip et, kahve, meyve derken valla yoruluyorum.

Dışarıda öyle mi? Süslen püslen, her şey önüne gelsin ye, iç, eve dön.

Eşim yabani olduğumu düşünüyor ama sadece rahatıma düşkünüm.😋😂

Eskiden çok severdim çocuktan sonra benim de kafam almıyor.
Yani bir seyler hazırlamayı sevmiyorum :) kendim de gitmiyorum bu yüzden.

Bi komşum var evine asla kimseyi davet etmez paso birine gitmek ister.. hatta o çağrılmasın gönül koyar :) Niye bu gereksiz bilgiyi verdim bilmiyorum ama aklıma o geldi 😅

Misafir sevmemekle ilgili başlık aradım ve buldum. Ben özellikle yazlık misafirini sevmiyorum. Daha aldığımız ilk yazdan beri bismillah misafirlerimiz oldu. İnsanlar belki “ne olacak canım senede 1 kere gidiyoruz onlara” diye düşünüyor olabilirler ama bir tek kendileri gelmiyorlar ki. Bu memlekette yazlığın varsa misafirinde var. Benim canımı sıkan ise onlar sadece seni özlediklerinden gelmiyor. Tatil yapmaya geliyor ve sen bir Türk kültüründen geldiğinden hep misafiri hoş tutma çabası içindesin. Gelmeden temizlik yap, ikramlık hazırla, gündüz denize akşam yemeğe götür.. Ben bu kadar hizmet etmeyi seven biri değilim. Kendim de çok yemek yemem ve belli saatlerde yerim. Reflüm var ve fazlası beni rahatsız ediyor. Bizi arkadaşlarımız evlerine bazen çağırıyorlar sağolsunlar ki gittiğimde asla ayağıma servis beklemem hep döküntümü toplarım - birde beni çoğunlukla çağıran arkadaşlarımın evinde yatılı yardımcıları var. Bende de olsa asla gelme demem zaten. Bende onlar kadar davet ederim. Ben hem misafir sevmiyorum hem birilerine göre hareket etmeyi, başkalarına bağlı kalmayı. Örneğin şu an kayınvalidemler tatilden döndüler ve yakın arkadaşları ile beraber bize yakın bir otelde kalıyorlar. Tamam evde yemek derdi yok şu an ama 3 gündür de akşamları onları gezdiriyoruz. Pzt günü sabahına yetiştirmem gereken bir proje var. Ve zaman bana yetmiyor erken kalkıp işin başına da otursam. Bugünde bize getireceklermiş misafirlerini. Evi gösterecekler. Bahçemizden domates biber toplayacaklarmış. Sonra da akşam gene yemeğe gidilecek. Kocam da demiyor ki “annecim siz zaten yalnız değilsiniz, siz arkadaşınızla gezin bizim yetişmesi gereken işler var” Onlar nereye bizde kuyrukları gibi oraya.. Misafirlik bence gereksiz. Madem birbirimizi görmek istiyoruz bende dışarı çıkayım bi havamız değişsin, bi yemek iki sohbet sonra evlere dağılalım işte. Neden evlere gidiyoruz. Yatılı misafire hele hiç girmiyorum.

E ne güzel işte misafir bende sevmem hele akraba aman amannnn. Kız arkadaşlarım gelir onlar da hep gelmez dışarda buluşuruz genellikle.

Ayy tam benlik meseleler ;)
İstemediğin ot burnunda biter misali, birkaç da türevi var, mesela uzun süreli yatılı misafir. Bir de 20-30 dakikalık mesafeden gelen yatılı misafir. Sanki evine geri dönemeyecek gibi gelip postu serenler. Hastanede işi olup da dönüşte pis üstü başıyla gelen misafir, tatillerde arayıp çocuklarını yatılı gönderen yetişkinler. Hey gidi hey nelerden kurtulmuşum,film şeridi gibi gözümün önünden geçti ;)

Misafir sevmemekle ilgili başlık aradım ve buldum. Ben özellikle yazlık misafirini sevmiyorum. Daha aldığımız ilk yazdan beri bismillah misafirlerimiz oldu. İnsanlar belki “ne olacak canım senede 1 kere gidiyoruz onlara” diye düşünüyor olabilirler ama bir tek kendileri gelmiyorlar ki. Bu memlekette yazlığın varsa misafirinde var. Benim canımı sıkan ise onlar sadece seni özlediklerinden gelmiyor. Tatil yapmaya geliyor ve sen bir Türk kültüründen geldiğinden hep misafiri hoş tutma çabası içindesin. Gelmeden temizlik yap, ikramlık hazırla, gündüz denize akşam yemeğe götür.. Ben bu kadar hizmet etmeyi seven biri değilim. Kendim de çok yemek yemem ve belli saatlerde yerim. Reflüm var ve fazlası beni rahatsız ediyor. Bizi arkadaşlarımız evlerine bazen çağırıyorlar sağolsunlar ki gittiğimde asla ayağıma servis beklemem hep döküntümü toplarım - birde beni çoğunlukla çağıran arkadaşlarımın evinde yatılı yardımcıları var. Bende de olsa asla gelme demem zaten. Bende onlar kadar davet ederim. Ben hem misafir sevmiyorum hem birilerine göre hareket etmeyi, başkalarına bağlı kalmayı. Örneğin şu an kayınvalidemler tatilden döndüler ve yakın arkadaşları ile beraber bize yakın bir otelde kalıyorlar. Tamam evde yemek derdi yok şu an ama 3 gündür de akşamları onları gezdiriyoruz. Pzt günü sabahına yetiştirmem gereken bir proje var. Ve zaman bana yetmiyor erken kalkıp işin başına da otursam. Bugünde bize getireceklermiş misafirlerini. Evi gösterecekler. Bahçemizden domates biber toplayacaklarmış. Sonra da akşam gene yemeğe gidilecek. Kocam da demiyor ki “annecim siz zaten yalnız değilsiniz, siz arkadaşınızla gezin bizim yetişmesi gereken işler var” Onlar nereye bizde kuyrukları gibi oraya.. Misafirlik bence gereksiz. Madem birbirimizi görmek istiyoruz bende dışarı çıkayım bi havamız değişsin, bi yemek iki sohbet sonra evlere dağılalım işte. Neden evlere gidiyoruz. Yatılı misafire hele hiç girmiyorum.
Kocanız diyemiyorsa siz diyin. Benm yetistirmem gereken projem var sizle ilgilenemeyecgim kusura bakmayin diyip sıyırın kendinizi. Başkalarını mutlu etmek adına misafir geyşalığı yapmaya lüzum yok bence. Insanlara ne kadar verirsen hep daha fazlasıni isterler, insanın doğasında var bu maalesef.

Herkes misafir , kalabalık sevmek zorunda değil, ben nefret ederim kalabalık insan ortamından genelde asla girmem öyle ortamlara , ama bireysel olarak sakince görüştüğüm arkadaşlarm gelir gider bana, genelde en fazla 2 veya 3 kişiliktir en kalabalık misafirim , kendi akrabalarımın kalabalığına dahi tahammülüm yok ,bunun sebebi olarakta çocukken koloni halinde yasayan sülalenin en küçük çocuk ferdi olarak bu durumdan bayaaaa nefret ede ede büyüdüğüm için, Allahtan eşimin ailesi kendi halinde sakin bir aile 🙃

Back
X