Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
bende sinir olurum yaf evi insanın özeli. başkalarına göre sanat galerisi mi açık büfe restorant mı suratına söylesen laf yaparlar söylemesen de laf yaparlar.
En son evime geldiklerinde 500 tl çalındı hiç kimseyi istemiyorum diye cırladım.
Of napsam ki kendimi merdivenlerden atıp, üstümden dozer geçirsem, ilaç falan içip kendimi jiletlesem, tarihi geçmiş süt içsem gelirler mi ki yine

Sizden yüz buldukları için geliyorlar böyle anlattiginiz gibi ağırlıyorsaniz da sürekli gelmeye devam edecekler. Sizi arayıp gelmek istediklerinde müsait değilim o zamana başka isim var evde değiliz falan deyip ben sizi ararım diye gecistireceksiniz. Aramayacaksiniz. Tekrar ararlarsa yine bahane bulup yine ben size haber veririm diyeceksiniz böyle böyle birkaç sefer söylerseniz onlar da istenmediklerini anlarlar.

ne biçim misafir onlar utanmasa üstünden donunu mu alacaklar yuh.
e bende olsam istemem bu ne ya misafir değil 40 harami gibi.

Onlar tatil yapacak siz?? Var mı böyle bir olay ya.. İnsanlardaki rahata hayranım valla.. Düşünmeleri lazım 3-5 gün ben gelsem, 3-5 gün diğer amcası, teyzesi, anası-babası, kardeşi.. Bir ay gitti.. İkinci ay eşinin tarafı gelse.. Geriye ne kalıyor.. Hem zahmet hem masraf.. İstedikleri yerde kalsınlar, müsait olduğunuzda görüşürsünüz..

Misafir sevenler yada sevmeyenleri bilemeceğim ama giderek misafir ağırlamak zorlaşıyor
Bazen düşünüyorum eğitim seviyesi yükseldikçe tahammül seviyesi düşüyor
Bize cahil adam lazım

ayyy annemler de sizin gibi,
ve onlar da asla hayır diyemiyorlar,
babam her birimiz için (3 kardeşiz) birer oda yaptırdı, ayrıca torunlar için de,
ama geçen bayram ev o kadar kalabalıktı ki biz (eşim ben ve kızım) annemlerin odasında yer yatağında yattık
bazen babama sat şu evi kurtul diyorum, yazlık olmazsa hiçbiriniz gelmezsiniz, buranın hatrına torun tombalak seviyoruz diyor da, bizden çok yurt dışından gelen akrabalarını ağırlıyor...
yapmayın bakın biİmkiler baştan yüz verdi 30 senedir kurtulamadılar, şimdiden önünü alın.

Hastane, cenaze, dugun isi falan olur veya aliskanlik haline getirmeme kaydiyla gezmek icin gelirler seve seve agirlarim. Ama beles tatil gozuyle bakip bir de memnuniyetsiz tavirlar sergiliyorlarsa elbette olmaz.

Bunun misafir sevmeyle bir ilgisi yok ki sömuru bu.. kimsenin kimseyi sabote etmeye hakki yok herkesin plani hayati var siz cok haklisiniz. Esinizle oturun konusun 1.derecede sevdikleriniz haric onun tatafindan biri agirladigi zaman karimin akrabalari olacak musait degiliz desin baska tarih de vermesin siz de ayni sekilde ve bu her sene boyle olsun bir daha da aramazlar

eviniz yakınındaki küçük otellerin kartını alın ve gelmek isteyenlere ulaştırın. siz kalın da sayenizde bizde görelim tatil yapalım diyin.

bastan sona kadar senınle aynı seylerı yasıyorum yaşadığım yerde dahıl buna
bazen düşünüyorum ben kımsenın evıne gıdıp bukadar pıskın bı sekılde tatıl yapamam dıye ve sonra dusunuyorumkı zaten herkes benım gıbı aptal degıl acık acık ıstenmedıgımızı belırtırler kesın

İyi de yerden göğe kadar haklısın öyle misafir mi olur?

Kim sever ki yaa hele sizin durumunuzda ise. Ben gercekten severek misafir agirlayanlara hayretle bakiyorum ve tebrik ediyorum. İnanin ben de oyle olmayi isterdim. Ama cok yakinim dahi gelse beni sinir stres basiyor.

onlar bize göre ayarlamaya çalışıyor. hani deseler ki haftaya oraya gelicez müsait misiniz.. tüh derim valla o hafta müsait değilim.
hayır direkt olarak arayana bu yaz müsait değiliz kusura bakmayın başka sefere deyip kestirip atın. gelecek yaza bile demeyin onu söz olarak kabul ederler çünkü.

Milletçe misafir severiz fakat misafir misafirliğini bildiği sürece!
Ne kimsenin evine çöreklenir insanları huzursuz ederim, ne de kendimi istenmeyen insan durumuna düşürürüm.
Reddedin bence de. Kimse alınmasın kırılmasın. Anlayışlı davranmazlarsa da kendileri bilirler.

İyi de yerden göğe kadar haklısın öyle misafir mi olur?
Ben daha çok detaya girmedim bile. Bi yere biraz bişiler içelim ve atıştıralım diye oturttum. Fiyat ve lezzet açısından bildiğim yerdi. Oturduk bana biri surat yapıyo. neymiş efendim orda bişi varmış ta çocuğunun da alerjiis varmış ta niye buraya oturmuşuz. Salaklık bende ki "iyi madem kalkıyoruz" demedim. Ondan sonraki sene de özellikle hiç aramadım ki gelmesinler diye. Hakikaten de tatile gittiler hiç uğramadılar. İnsan eşek olunca afedersin, semer vuran çok oluyo..

Kim sever ki yaa hele sizin durumunuzda ise. Ben gercekten severek misafir agirlayanlara hayretle bakiyorum ve tebrik ediyorum. İnanin ben de oyle olmayi isterdim. Ama cok yakinim dahi gelse beni sinir stres basiyor.
insan kendi kendine olduğu rahatlığı başka ne verebilir ki.. Ailem bile gelse temizliği yemeği düşünmek zorunda kalıyorum. Bir de çalışınca zor oluyo

Aslında iyi olmuş bosver bak hem niyeti görmüş oldun, hem de ayağını kesmiş oldun. Hastalık, çalışıyor olmak, ya da yazın komple misafirlere ayrılmış olması güzel bahanelere aslında.
“tüm yaz misafir ağırlayacağım arkadasım, tatil beldesinde yasıyoruz diye gelen hem ziyaret hem tatil yapıyor vakit kalmıyor ki dostlarımızı ağırlayalım” diye inceden laf da sokabilirsin. Yanı ben olsaydim öyle yapardım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…