Bu yaz Evimde tadilat olacak deyin. Bu yaz mesleki geliştirme kursuna gidiyorum deyin. Yanı bana kalsa ben açıkça söylerim misafir agirlayamayacagim derim hastaneye de gerek yok ama sanırım sen bu konuda biraz yumuşak yuzlusun.işte bunlar baştan bana göre plan yapıyorlar. şimdi mesela bu yaz yine aynı muhabbet olacak. geçen yaz gelmek isteyip gelemediler çünkü. yazın başında sana gelmeyi düşünüyorum diyecek. bütün yaz müsait değilim diyemem. tabi gelin beklerim diyorum. biraz taktik verin bana ne diyeyim mesela?
Siz tam olarak kimsiniz?Misafir sevenler yada sevmeyenleri bilemeceğim ama giderek misafir ağırlamak zorlaşıyor
Bazen düşünüyorum eğitim seviyesi yükseldikçe tahammül seviyesi düşüyor
Bize cahil adam lazım
Doğunun ücra bir köşesinde olsanız gelip ziyaret ederler miydi?Milletin enayisi benim. ya bilmiyorum aslında ayıp mı ediyorum çünkü bu bahsettiğim insanlar sürekli konuştuğum sohbetim olduğu arkadaşlar. Onların düşüncesi; çok paramız yok hem arkadaşımızı ziyaret edelim hem de bi deniz görelim.
ya ben kaç kişiye yemek ısmarladım hani ben bişi görmedim. Sen gelince seni oraya buraya götürelim dediler, yok.. hanii? Bir de klasiktir her gelen "ay biz de sizi şuraya götürürüz". Sen gelme de, götürdüğün de eksik kalsınbastan sona kadar senınle aynı seylerı yasıyorum yaşadığım yerde dahıl buna
bazen düşünüyorum ben kımsenın evıne gıdıp bukadar pıskın bı sekılde tatıl yapamam dıye ve sonra dusunuyorumkı zaten herkes benım gıbı aptal degıl acık acık ıstenmedıgımızı belırtırler kesın
vayy anasını ne kadınlar var bee diyebiliyorum sadece.. ben hayatta beceremem öyle konuşmayıYengem Bodrum’da oturuyor yazları. Kuzenim bu yaz gelmeyi düşünüyoruz demiş, yengemde tabi gelin tanıdık bir pansiyon var uygun fiyatlı , ayarlayabiliriz orayı demiş :) güzel taktik :)
vayy anasını ne kadınlar var bee diyebiliyorum sadece.. ben hayatta beceremem öyle konuşmayı
Okuduktan sonra kalmamalarindan yana kullandim.Zaten okurken fenalik geldi.Sizin yerinizde olmak istemezdim.Ne deseniz haklisiniz.Evet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
Evet ilk basta uslubun itici gelmisti ama okudukca hak verdim insanlar nerde beles oraya yerles kafasinda oldugu surece cok kullanilirsin bunu birkac kere akraba ve arkadas ortaminda dile getirebilirsin baska muhabbetin orasina sikistirip soyleyebikirsin ya da benim bir arkadasim var aileleri sehir disinda herkese bana geleceksiniz 1 hafta onceden haber verin ben cok yogunum calisiyorum haftaici haftasonu da kocamla plan yapiyoruz diyor yani kibarca gelmeyin diyor kimse de gelemiyor veya kirk yilda birEvet biraz itici bir üslubum olacak kusura bakmayın ama sevmiyorum misafir ağırlamayı. Tabi kastım yatılı misafir ve 1. dereceden akrabalarımız hariç. Günübirlik misafiri de çok severim. Derdim; bende tatil yapmaları onu da baştan belirteyim.
Tatil beldesinde oturuyorum nerdeyse bi 10 sene oldu burda yaşayalı. Önceden bekardım tabi öyle olunca arkadaşlarınız tatil yaklaşınca direk size gelmek istiyorlar. Yalan da değil güzel de ağırladım her geleni.
Şimdi evliyim uzaktan kıyıdan köşeden akrabalar falan gelir oldular.
Önümüz yaz malum. Yine gelmek isteyecekler.Ben de gelin tabi sizi ağırlamaktan çok memnun olurum diyeceğim
Sonra beni yine bir telaş saracak.Ev baştan aşağı temizlenecek onlar gelmeden, havlusu, nevresimi ayarlanacak. Buzdolabı doldurulacak ve her yeni güne kahvaltılık artı akşam yemeği düşünülecek. Gezmek isteyecekler, arabayla gezdireceğiz, denize götüreceğiz ve sabahtan akşama deniz kenarında kum oynayacağız. Gezerken acıkacaklar bir yerde oturup yemek yiyeceğiz. Hatta belki de geçmişte olduğu gibi kendi ağızlarıyla söyleyecekler bir şeyler yemek istediklerini. Bir de götürdüğüm yeri saçma bir sebepten dolayı beğenmez ve surat asarlarsa yine vay benim halime.. Neyse sonuçta onlar misafir diye hesabı yine ben ödeyeceğim.
Hep aynı yerleri gezmekten bana gına gelecekArabama da benzini fullayıp duracağım ve kumlu kumlu bindikleri için onlar gidince yıkatmaya vereceğim.
Tatilleri bitecek. Onlar evlerine dönecekler bana kirlenmiş bir ev, harcanmış kredi kartı faturası ve bozulan sinirim kalacak.
Sevmiyorum bu yüzden misafir ağırlamayı. Üzgünüm ama sevmiyorum. Herkes evinde otursun, parası olan tatilini otelde beri de yapsın. Beni de çok görmek istiyorlarsa bi uğrasın çayımı kahvemi içsinler. Buyursunlar 1 gece de misafir edeyim. Ama fazlası zor geliyor inanın. Yapmayın. Kendi keyfiniz için başkalarının düzenini bozmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?