Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
Ay evlendigimizden beri kendi annem babam haric kimse evimde kalmadi cok sukur Annemle babam da misafir sayilmaz zaten
Aslinda esim koydeki her akrabasina israrla buyrun gelin bizde kalin vs... der ama ben hic agzimi acmadigim icin insanlar gelmez Ben yatili misafir olayini sevmem

Bu yaz Evimde tadilat olacak deyin. Bu yaz mesleki geliştirme kursuna gidiyorum deyin. Yanı bana kalsa ben açıkça söylerim misafir agirlayamayacagim derim hastaneye de gerek yok ama sanırım sen bu konuda biraz yumuşak yuzlusun.

Bahanelere sığınmayın. Doğrudan söyleyin yatılı misafir için uygun değilim. Bunu dedikten sonra hala sizinle görüşmeye devam edenlerle görüşürün. Diğerlerine yol verin. Insanlar empati empati diye çemkirirler ama kendilerine sıra gelince empati yapmazlar. Ailem hariç ve çok yakın arkadaşlarım hariç misafiri sevmem, kabul de etmem. Bende gitmem. Mecburmuyum. Hele ki çalışan biriysem.

Konunuzu okumadan anketi yanıtladım.misafir severim diye.ama yok yani sizinki misafirlik değil.resmen herşey dahil Otel diye görüyorlar

Yatılı değil normal misafiri de sevmem. Kendi ailem ve eşimin ailesi hariç tabi.. Evleneli bir yıl oldu onlar dışında kimseyi de davet etmedim evime.. Sevmiyorum ya sevmiyorum misafiri..

Bunun bir tik beter versiyonunu biliyorum ben. Avrupa’da yasayan vatandaslarimizin yazligi varsa, tatile gittiklerinde tatile gelenlerle ugrasmalari. Ustelik kotu yanida bu tatile gelenler cogu zaman zaten Turkiye’de yasayan akrabalar oluyor. Yazik gunah, bikac hafta tatillerini zehir etmeyelim diyen yok. Nasil sacma nasil.

Esim henuz kisa zaman once bir yazlik almis. Bu yaz orda tatil yapariz diye heveslenip duruyoruz, ama esim bana ikidebir ‘kardesingil gelir, annengiller gelir, annemgiller gelir’ diyip duruyor. Baktim olmuyor bizimki aldi gidiyo ‘Tatilimde misafirlemi ugrasicam, zaten kisa gidiyoruz, kimseyle tatilimiz denk gelmesin bosver gitsin herkes otellere bize ne’ dedim.

Insanlara 15 tatilimiz var bizde yokuz evde, veya rahatsizim, veya migrenim cok agir bu aralar hic iyi degilim tarzinda bahaneler uretemez misiniz? Birine oyle soylerseniz hepsinede ayni seyi soylemek zorunda kalirsiniz, hatta bunu boyle dile getirirsiniz.

Misafir sevenler yada sevmeyenleri bilemeceğim ama giderek misafir ağırlamak zorlaşıyor
Bazen düşünüyorum eğitim seviyesi yükseldikçe tahammül seviyesi düşüyor
Bize cahil adam lazım
Siz tam olarak kimsiniz?
Cahiller size tahammül etsin isteyen sömürücülerden misiniz?
Gidip birinin evine çökenlerden misiniz?

Doğunun ücra bir köşesinde olsanız gelip ziyaret ederler miydi?
Mutlaka bahane bulun kabul etmeyin.
Bir de akraba falan da değil arkadaş diyorsunuz eşiniz nasıl kabul ediyor anlamadım.

Yengem Bodrum’da oturuyor yazları. Kuzenim bu yaz gelmeyi düşünüyoruz demiş, yengemde tabi gelin tanıdık bir pansiyon var uygun fiyatlı , ayarlayabiliriz orayı demiş :) güzel taktik :)
Kendi Evine 1 yemeğe çağırmayan Kişiler gelip istila etmesin kimsemin evini bencede. Bedava tatil kurnazlığı ev sahibine eziyetten başka birşey değil

ya ben kaç kişiye yemek ısmarladım hani ben bişi görmedim. Sen gelince seni oraya buraya götürelim dediler, yok.. hanii? Bir de klasiktir her gelen "ay biz de sizi şuraya götürürüz". Sen gelme de, götürdüğün de eksik kalsın

Yengem Bodrum’da oturuyor yazları. Kuzenim bu yaz gelmeyi düşünüyoruz demiş, yengemde tabi gelin tanıdık bir pansiyon var uygun fiyatlı , ayarlayabiliriz orayı demiş :) güzel taktik :)
vayy anasını ne kadınlar var bee diyebiliyorum sadece.. ben hayatta beceremem öyle konuşmayı

Gelmek isteyene “Canım kalp kalbe karşıymış biz de bu yaz size gelelim diyorduk.” diyin bence. Nasıl olsa onların bir bahanesi mutlaka olur böylelikle teklif edemezler tekrardan

Enyakınlarınızda problem yokmuş e uzak olanlar kimler ?
Tatil bölgesinde yaşayınca piyango çıkmış gibi akraba mı türüyo :)

Tatile gittiğimde orada yaşayan arkadaşlarımla buluşurum bi kahve içer ayrılırız kimsenin evinde kalmam ısrara rağmen .

Bodrumu çok severim yazlık alma planımda vardı vereceğim paraya 30 yıl otelde tatil yapabilirim temizlik tadilat ve gelen giden potansiyelinden vazgeçtim .

Uzak olanlara aradıklarında müsait olmadığını tatile gideceğini söyle onlarada bildik otel ayarlama fikri güzelmiş onu uygula .

Ayrıca evinizde ağırlıyosunuz hiç mi bişey almıyolar ? Dışarıda yemek yenicekse onların ısmarlaması lazım çok beleşçi dolu etrafınız

Böyle ağırlarsanız yedi yabancı bile yüz bulur gelmek ister. Ne demek misafirler diye her şeylerini sizin karşılamanız?

Benim ailemin evi de istanbul şilede bilirsiniz orası da yazlık ve ben evlenene kadar her yaz milleti çektim aynı sizin gibi.

Şimdi annem çalışıyor o gelen gidenin eli ayağı kesildi neden geldiklerinde kendileri yapacak herşeyi çünkü.

Bence kimseyi kabul etmeyin evinize. Boş odaları kiraya verdik günlük 150 den para kazanıyoruz falan diyin

Okuduktan sonra kalmamalarindan yana kullandim.Zaten okurken fenalik geldi.Sizin yerinizde olmak istemezdim.Ne deseniz haklisiniz.

biz deniz kenarındayız mesela yolun karşısında evi olduğu halde bizim evde kalmayı denemiş tanıdıklarımız var :) denize gitmek yemek yemek çocuk bakmak daha kolay olur diye, oradan hizmetçi görünmüş olmalıyız gözlerine
annem -vallahi ev dolu - yer yok - misafir var- gibi bahaneler ile bizi bu sömürüden kurtardı eğer böyle yapmasaydı ne olurdu halimiz :)

Evet ilk basta uslubun itici gelmisti ama okudukca hak verdim insanlar nerde beles oraya yerles kafasinda oldugu surece cok kullanilirsin bunu birkac kere akraba ve arkadas ortaminda dile getirebilirsin baska muhabbetin orasina sikistirip soyleyebikirsin ya da benim bir arkadasim var aileleri sehir disinda herkese bana geleceksiniz 1 hafta onceden haber verin ben cok yogunum calisiyorum haftaici haftasonu da kocamla plan yapiyoruz diyor yani kibarca gelmeyin diyor kimse de gelemiyor veya kirk yilda bir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…