Misafir sevmiyorum 🤦‍♀️

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.186
11.115
248
Kızlar 7 yıllık evliyim.

Yatılı misafir korkulu rüyam gibi bi şey
Tatil yeri olan bi ilde ama merkezde yaşıyorum. Öyle çok fazla misafir gelmez yatılıya ama ben az da istemiyorum Evimde 2 günden fazla aile üyelerimden başkasını sevmiyorum dip dibe. E şimdi yaz geldi. Çok sıcak var ve eşimin akrabası ailesiyle gelecek. Benim bebeğim daha 3.5 aylık. Onlarda da 2 çocuk var.

Yemin ederim kimse için kılımı kıpırdatasım yok. Bu sıcakta yatak odasının kapısını kapatıp yatmayı düşünmek bile beni baydı (tuvalet hemen yatak odamın yanında) evde de sürekli askılı ve şortla dolaşıyorum, bebek sürekli emmek istiyo zaten.

Ay daraldım işte

(Beni sorarsanız ben 7 yılda kendi ailem ve eşimin ailesi dışında kimseye yatılı gitmedim.)

Ben de yatılı misafir sevmem ki bugüne kadar (neredeyse 6 yıldır) hiç kabul etmedim. Kendi kardeşim ve abla dışında ki onlar da gelip 2-3 gün kaldılar en fazla kimse kalmadı evimde.
Şimdi hamileyim ve hele ki 3.5 aylık bir bebekle misafir kabul edeceğimi hiç sanmıyorum. Bahaneye de gerek yok, açık açık bebeğim çok küçük der geçerim. Zaten hastalık çoğalmış, vakalar artmış, yaz diye kimse dikkat etmiyor; ufacık bebekle evde misafirin ne işi var

Misafir sevmeyebilirsiniz özellikle de uzun süreli misafirlik bir yerden sonra bıktırıyor anlayabilirim bunu ama misafirin korkulu rüya olması uç bir durum. Hiç mi dostunuz, arkadaşınız, kuzeniniz, akrabanız vs yok evinizde ağırlamak istediğiniz? 7 koca sene boyunca kimseye yatılı gitmemekte garip geldi.

Tatil bölgesinde yaşayanların genel problemi bu
Küçük bebeginiz varken yatili misafir ağırlamak zaten zordur
Bide yetmez gibi sıcakta gezip gelip yemek bekleyecekler
Bunu yaşamamak için baştan kabul etmeyin müsait degilim diyebilirsiniz

Niye garip olsun ki ?
18 yıllık evliyim gittigim şehirde otele giderim yine birinin evine yatili kalmayi tercih etmem

Ben de tatil beldesine tasindim gecen yil. Esimin butun ailesi sira sira, belimden rahatsiz oldugum halde yatili geldi. Senede 1 kere ancak evime geliyorlar dedim ses etmedim. Ama o kadar kullanılmış hissettim ve bunu esime hissettirdim ki. Bu sene bebegimiz de oldu. Gelmekten gitmekten bahsedene kimseye agiz ucuyla bile buyrun demedik. Anlamislardir diye umuyorum.

Niye garip gelsin ki? Birine gidip kalmak benim hayat konforuma uymuyor Kendi eşim dostum olacak kadar yakınımsa zaten zorun yok

Bendr hiç sevmem bebek daha küçücük ne yapacaklar size gelip ya valla ben hiç kıpırdamam sinir oluyorum her yerde hastalık kızım kaç gündür salgın varmış boğaz enfeksiyonı onunla uğraşıyor... Ne düşüncesizlik

3,5 aylık bebekli eve yatıya ailecek misafir mi geliyo?
Bana ailem ve eşimin ailesi dışında kimse yatıya gelmedi, istemem de. Bence istememek, yatılı misafir sevmemek çok normal.
Bu gelecek misafiri de pandemiden dolayı misafir kabul edemiyorum diye geri çevirin bence. Çok istiyorlarsa otel tutsunlar, pansiyon mu burası?

Niye garip olsun ki ?
18 yıllık evliyim gittigim şehirde otele giderim yine birinin evine yatili kalmayi tercih etmem

Bence garip. İnsan sosyal bir varlık neticede. Çoğu arkadaşım, akrabam başka şehirde onları görmek için gittiğimde kendileri teklif ederler zaten illa bizde kal diye ve bundan da memnun olurlar. En yakın arkadaşımın beni görmek için geldiği şehirde bana zahmet vereceğini bu yüzden otele gitmesi gerektiğini düşünmem şahsen. Otelde kalmak isterse evimde rahat edemediğini düşünür bunun nedenini sorgularım

Davet etmeyin. Çıktık geliyoruz ya da geleceğiz diyene de gelmeyin denmez. Gelen kişilerden bebeği bahane edip ev işlerine yardımcı olmalarını isteyin. Yemek, temizlik vs. Bir daha da gelirken iki kere düşünürler.

Niye garip gelsin ki? Birine gidip kalmak benim hayat konforuma uymuyor Kendi eşim dostum olacak kadar yakınımsa zaten zorun yok

Dikkat ederseniz alıntıladığınız mesajımda şu cümle yazıyor “Hiç mi dostunuz, arkadaşınız, kuzeniniz, akrabanız vs yok evinizde ağırlamak istediğiniz?” Ben özellikle eşim dostum olacak kadar yakınım kısmına vurgu yapmışım zaten, gidip eltinin arkadaşının kardeşinde yatılı kalmaktan bahsetmiyorum.

ben de sevmem arkadaş dost ağırlamayı severim ama böyle benim hanemde bu kadar uzun süre beni de gerer. umarım mustakbel kocam böyle dertler açmaz başıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…