Misafir sevmiyorum 🤦‍♀️

Misafir var misafir var. Sevdigim insanlari agirlamayi severim, ama kendi kendini davet eden veya uymayan zamanlarda gelmeye calisanlara da gicik olurum. Artan vaka sayisindan dolayi sahsen bebekli evde misafir kabul etmeyin derim. Heleki cocuklar da geliyorsa. Onlar pek belirti göstermiyor.

Hemen gelecek kişinin eşine telefon açıp x hanım nasılsınız bize gelmek istiyormussunuz ama 3.5 aylık bebekle sizi agirlayamam sürekli emmek istiyor zor bir bebek , kovittende endiseleniyorum .yaşına girince görüşelim bye

Niye garip gelsin ki? Birine gidip kalmak benim hayat konforuma uymuyor Kendi eşim dostum olacak kadar yakınımsa zaten zorun yok
Katılıyorum size Bide ben kapaliyim bu sıcaklarda sanirim sizin gibi düşünürdüm. Herkes tatilini otelde yapsin. Gorusulmek isterse bir çay olabilir

10 küsur yıllık evliyim, sadece eşimin kardesinde bir hafta kaldık oda farklı ilde olduğu için. İlk ve son yatılı misafirligim oldu. Ben çok garibim o zaman :)) konaklamak için birsuru seçenek otel, öğretmenevi vs varken çocuklu birinin evinde kalmak hem ev sahibine hemde kalana eziyet bence. Bende hiç sevmem yatılı misafiri hele bebekle korkunç çok düsuncesiz insanlar var

siz davet etmediniz anladığım kadarı ile kimden yüz bulup geliyorlar ki eşiniz mi davet etti acaba?
küçük bebekle çok zor allah yardımcınız olsun
ama bi bahane üretip kabul etmeyin bulmasınlar o yüzü insanlar bedava tatil peşindeler ne kadar rahatlar yaaa

İşte kastettiğim gariplik buydu. Yakın arkadaşınızın dahi evininize gelmemesi, onlardan rahatsız olabileceğinizi düşünmeniz misafir sevmemenin çok uç bir boyutu bana göre
Memleketimden uzakta yaşıyorum. Yakın arkadaşlarımı özellikle davet ediyorum yaşadığım şehre. Hatta bir akşam da eşimi annesigile gönderiyorum kız kıza evde takılalım diye ahsjajs. Misafiri, hele ki küçük bebekle ben de sevmem ama korkulu rüya olması falan, bana da tuhaf geldi.

Görüyorum ve artiriyorum. Yatili da yatisiz da misafir sevmem bulusacaksam disarda bulusurum. Kimsenin evine gitmeyi de sevmem, evime gelinmesini de sevmem. Ben o yüzden davet edildigimde gitmiyorum ki davet etmek zorunda kalmiyim ve tüm cevremden sir gibi sakladigim bir yazligim var. Biliyorum ki bilseler davet etmeden cat kapi gelecek insanlar. Yerinizde olsam bebegim kücük pandemi var kabul edemem derim.

Mükemmel fikir. Yıllar önce annem 3 aylık bir devremülk kiraladığında ben de kimseye söylemesine izin vermemiştim. Aksi halde 3 ay çocuk bakacaktı. Kimse bilmedi annem doya doya tatil yaptı

3.5 aylık bebek anneye yapisiktir. Anne tuvalete zor gider duş zor alır. Bebek uyuduğu zaman alelacele ev işlerini ve yemek işini halleder. Bebek ekstra uslu bir bebek değilse bu böyledir. Bebekli eve yatılı gidilmez korkulu rüya olması çok normal. Büyük dusuncesizlik. Ben ramazanda misifir ağırladım daha doğrusu neyime guvendiysem misafir çağırdım. Bebeğim asla durmadı sürekli agladi. Sürekli emmek istedi. Annemi çağırdım yetişemiyorum diyerek geldi sağolsun. Birdaha da tövbe ettim hele yatılı asla. Ki ben üç çocuklu güya tecrübeli biriyim. İlk bebekler daha zor. Ben konu sahibinin yerinde olsam iptal ederim.

10 senede sadece bir kişide o da eşinizin kardeşi yatılı kaldıysanız evet bana göre siz de garipsiniz :) Hiç mi kuzeniniz, dostunuz, akrabanız vs yok başka şehirlere gidip ziyaret etmek eşinizle birlikte veya tek başınıza görmek istediğiniz? Örneğin arkadaşınızı veya kuzeninizi görmeye gittiniz başka bir ile otelde mi kalıyorsunuz gerçekten? Benim aklım almıyor bunu konu sahibi yakın arkadaşlarının hiç evine gelmediğini yazmış mesela. Konu sahibi için eziyet zira hava sıcak ve küçük bebeği var bu noktada anladığımı zaten ben de yazmışım alıntıladığınız mesajımda. Konu sahibinin misafiri korkulu rüya görmesi sadece bebeğine bağlı bir durum değil yalnız siz iki konuyu birleştirmişsiniz.

Gorgusuzlukte cigir acmislar. Lohusa sayilirsiniz daha. Tatile geliyolarsa apart kiralasinlar. Biz de akrabalarin oldugu sehirlere tatile gidiyoruz sabah erken onlara gidiyoruz direkt. Kahvaltidan sonra hop otele. Insanlari rahatsiz etmenin ne anlami var

Yurtdışındayım hamileyim eşimle bu bebek kreşe başlayana kadar (2,5 yaş) kimseyi yatılı misafirliğe kabul etmiyorum diye pazarlığa başladım. Sizi çok iyi anlıyorum. Herkes eğlenmeye geliyor size ne yiyeceklerini düşünmek giderken çarşaflarını yıkayıp ütülemek kalıyor. 3,5 aylık bebek çok küçükmüş. Yaşına kadar kabul etmiyorum deme şansınız var mı? Gelenler yakın akraba mı?

Misafiri, hele ki küçük bebekle ben de sevmem demişim zaten. Anne olduğum için zorluklarının farkındayım. Ve samimi olmadığım biriyse ben de kabul etmezdim. Burada takıldığım kısım yatılı misafirin hep bir korkulu rüya olması ve aile dışında kimseyi kabul etmek istememesiydi.

Niye garip olalım ki tercih meselesi. Başkasının evinde rahat edemiyorum WC banyo vs. Birkaç ay önce gitmiştim en son otelde kaldık daha rahat ettik. Gün içinde de gorustuk evlerinde agirladilar. Birinin evinde kalmam için birinci derece akrabam olması gerekiyor napim bu gariplikse garibim :) aynı şekilde birinin benim evimde kalabilmesi için ya anne baba ya kardeş olabilir :)

ay bebekli eve yatılı mı gidilir bunların zekasında sorun mu var acaba? çok saçma yani rahat edemezler ki. ben tatilde kafa dinlemek isterim neden bebek ağlaması çekeyim? bu tarz bir yatılı misafirlik için o insanların çok çok yakınınız olması lazım ne bileyim anne, baba, kardeş falan gibi. öyle eşimin halasının kızı, eşimin amcasının oğlunun falancası, samimi olmayan kuzen gibiler aşırı gereksiz.

Üç öğün sürekli birşeyler hazirlamak sürekli hizmet ediyor olmak benim için de korkunc :) bende istemem o yüzden anliyorum konu sahibini :) misafir gelen ve aynı gün gidendir benim için

Üç öğün sürekli birşeyler hazirlamak sürekli hizmet ediyor olmak benim için de korkunc :) bende istemem o yüzden anliyorum konu sahibini :) misafir gelen ve aynı gün gidendir benim için
İşte samimi olduğum insanlara üç öğün bir şeyler hazırlayıp hizmet etmiyorum ben. Beraber yapıyoruz. İlla ki birkaç kere dışarıdan yiyoruz çünkü Antep’te yaşıyorum, yenecek çok var. Sevdiğim insanlarla vakit geçirmek bana iyi geliyor. Sadece öncesinde ev temizliği yapması mesele. Gerisi hallolur bana göre.

Gelen misafire bağlı. Ben de misafir sevmem, başkasında da mecburi durumlar haricinde uzun süre kalmam. insan kardeşinin evinde bile rahat edemeyebilliyor.Böyle durumlar (birinci dereceden yakın değilse) cagrilmadan gitmemek gerek bence.
Bı de misafire hizmet etmeyin. Beraber hazırlanabilir kahvaltı,yemek. Ya da onlarda market alışverişi yapabilir.Madem kalıyorlar temizlik de yapabilirler. Sizden mi bekliyorlar herşeyi?

Ben de yatılı misafir sevmiyorum ama evim hep yatılı misafir dolu. Kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…