- 13 Ekim 2016
- 1.285
- 1.654
- 63
- Konu Sahibi Excited_00
-
Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Onun arkadaşları var fakat kimse evine çağırmıyor.Excited_00 Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin sağlık ve sıhhatle inşallah kuzunuzu :)
prematüre bebekli eve zaten gelinip gidilmez
ben anlamadım arkadaşınızı hadi çocukları geçtim 2 aylık bebeyle nasıl geliyor otobüsle
ne yapışkan tip birde onun da mı kimsesi yok
eklemenizi gördüm hala anlamamakta ısrar ediyor
valla merak ederim sizi lütfen yaklaştırmayın ve gelişmeleri yazın
Şuan bile ayakta uyuyorum. Bebeğim çok ufak olduğu için yatmaya korkuyorum. Ya kafasını döner nefes alamaz diye. Eşim geldiğinde sırayla uyuyoruz resmen. Bu gece onun nöbeti ama ben öyle bile rahat uyuyamıyorum.
Bunu anlayabilmek için beynim yandı ya. Hem bir buçuk aylık, hem iki buçuk aylık bebeği nasıl var. Kaç ay arayla doğum yapmış. Yanlış yazdınız burayı değil mi?Eşimin arkadaşının eşi 3 çocuğu var. 4 yaşında-1buçuk aylık birde 2 buçuk aylık bebeği var.
evet bi kaç sayfa önce düzeltti konu sahibi 1,5 yaşında diyeBunu anlayabilmek için beynim yandı ya. Hem bir buçuk aylık, hem iki buçuk aylık bebeği nasıl var. Kaç ay arayla doğum yapmış. Yanlış yazdınız burayı değil mi?
Evet yanlış yazmışım :)Bunu anlayabilmek için beynim yandı ya. Hem bir buçuk aylık, hem iki buçuk aylık bebeği nasıl var. Kaç ay arayla doğum yapmış. Yanlış yazdınız burayı değil mi?
Çokkk teşekkür ederim. Evelsi gün internetten öyle bişey sipariş verdim bekliyorum. Umarım dediğin gibi olur çok sağol :)Rahat uyumak istiyorsan sana bi tavsiyem olabilir. Bebek yataginin minderinin altina koymak icin sensörler var, bebek eger 15 saniye boyunca nefes almayinca alarm veriyor. Bende uyuyamamistim bebegim kücükken ilk defa onu kurdugum gece rahat uyumustum. Tavise ederim, cok ise yariyor.
Hayır gelmedi ama yarın için aradı bende çarşıda işim var dedim. Eşim de yanımdaydı. Bu ne yüzsüzlük olmazsa ben hallederim dedi.Bugün geldi mi çok merak ettim :)
Ya şimdi öyle bişey ki misafir ona gelme diyemiyorsun ALLAH katında günah .ama her zamanda gelinmez degil mi o yüzden onu kendinden uzaklastirman lazım ona geldiğinde çocuklarına bakması soyle senin yardımına ihtiyacım yok de bugün müsait değiliz filan deEvet arkadaşlar misafir sevmiyorum.
19 gün önce Doğum yaptım. Prematüre bebeğim.
Konuya geleyim;
Eşimin arkadaşının eşi 3 çocuğu var. 4 yaşında-1buçuk aylık birde 2 buçuk aylık bebeği var.
Büyük nefesi misafir felan bebeğim için iyi değil.
Hastanede 1 hafta kaldım. Gelir gelmez hemen evime geldi. Öyle yaramaz 4 yaşında oğlu var ki anlatamam. Kızı da sürekli ağlıyor yabancı evi sevmiyor. Bağıra bağıra ağlıyorlar televizyona vuruyor Bilgisayara vuruyor. Yiyor yere tükürüyor. Mutfak dolaplarını karıştırıyorlar yani onlar geldiğinde 2 gün temizlik yapıyorum. Koltuklar halılar hep yağ pislik oluyor. Anneleri hiç birşey demez asla.
Neyse bunlar geldi ağlama bağırma derken anneleri de onlara bağırıyor. Bebeğim resmen delirdi sesten bağırmadan. Öpüyor zorluyor dibine kadar girip konuşuyor. Delirdim resmen delirdim. Böyle hergün geliyorlar. Kadın görüyor uykusuzum mahvolmuşum. Birde demez mi yardıma gidiyorum. Aksine arkalarını ben topluyorum. Zaten sezeryan Doğum yaptım çok zor.
1 hafta hastanede kaldığımda 2 kez yemek yolladı. Bir kere bebeğimin kıyafetlerini yıkadı. (Burda kimsem yok)
Eşim de deliriyor çünkü anneleri hiçbirşey demiyor.
Kızlar bişey diyemiyorum. Ama kafayı yiyeceğim.
Onlar geldiğinde çok yoruluyorum.
İnsan biraz da olsa yapma etme der çocuğuna bunda yok!!
Ne yapmalıyım. Asla bişey diyemiyorum kahretsin.
Ekleme:
Kapıyı tak tak vurdu. Bebek arabasını aldı kar oynamaya gelmişler bizim buraya (park,ve dağlar bana çok yakın) dönüşte uğrarız dedi. Bende gece hiç uyumadık dinlenmek istiyorum çok yorgunum kusura bakmazsan. Dedim. Tamam yarın görüşürüz dedi. Yarın eşimin ortağı ve İngiliz 2 yaşlı arkadaşımız var onlar gelecek zor olur. Dedim. İyi madem haberleşiriz dedi. Güldüm kapattım kapıyı
Yok canım asla birşey yapsın istemem.Excited_00 Varmı yeni gelişme geliyormu yarın
Geliyosa bi liste yap gelirken yemek pasta börek yapsın sende evi temizlik yapıyormuş gibi karistir biraz yorgunluktan halin olmadığını evi temizlenmesini söyle yada görüntülü ara evin halini göster belki geri vazgeçer
4 yıl önce bende benzer şeyler yaşadım ve bende sizin gibi hayır diyemeyen içime atan biriyim. Bayanla evlerimiz yakın ve uzaktan tanışıyorduk sonra çocuklarımız aynı sınıfta okula başladılar. ilk haftalar çocuğunu getirdi götürdü sonra okul çıkışlarında benim getirmemi istedi yani konuşmasında geçici bir süre içindi bu teklif küçük çocuğu olduğu için. Bende nasıl olsa gidip geliyorum ve bir süreliğine diye kabul ettim.Sonra aradan 3 ay geçti 1. dönem bitti, kış geldi yağmur çamur, yola ansızın çıkan arabalar vs. ve sağlık sorunlarım var + zaten çocuğumun çantası ağır ben taşıyorum bide onun çocuğununkini taşıyorum. Herşeyi geçtim çocuk garip garip gidip geliyor okula birde emanet insan kendi çocuğuna zor bakıyor yolda kaza geçirsek suçlusu ben olacağım. daha bana diyorki ben onu tenbihlerim akıllı gider glir seni üzmez!!! Neyse okuldan geliyorum yemek vs hallediyorum tam ödevlere oturuyoruz zırt bir mesaj 'ödevler şunlar şunlar demi, şu dersin ödevi nasıl olacak ki' gibi sorular.. Yahu kitabı açıp baksa zaten ne olduğunu anlayacak ama zahmet etmiyor telefondan ben söylüyorum ve bu arada sinirlerim tavan yapıyor kendi çocuğumun ödevlerini yaptıramıyorum. bazı arkadaşlar benden daha çok sinir oluyordu ama birşey diyemiyordum artık sabahlara kadar sinirden uyuyamıyordum ve sabrım yeterince taşmıştı.ben buna yavaştan bahaneler üretmeye başladım ki anlasın diye. Kibarca kırmadan ne söylediysem benim hep önümü kesti her teklifimi çürüttü duygu sömürüsü yaptı. sonra birgün önümüze hızlı şekilde bi araba çıktı o an herşey olabilirdi bikaç veli ile beraber gidiyorduk okula araba çıkınca çocuklar her biryana koştu hangisine bakacağımızı bilemedik.Ve şu varki herkes önce kendi çocuğuna koştu açıkça söyledim daha bana ben tenbihlerim, sakın emanet gibi düşünme deyip duruyor. olmuyor anlamıyor açık açık mesajda yazdım. benim çocuğum bile bana emanetken ben senin çocuğuna daha fazla göz kulak olamam eşine söyle bi çaresine baksın sen gelemiyorsan servise versin çocuğu ne ben zan altında kalayım nede çocuğun perişan olsun ben artık çocuğunu okuldan alamayacağım dedim.. öyle deyince itiraz edemedi eşiyle konuştu tamam bakacağız çaresine babası artık gelip alacak okuldan dedi ve ertesi gün çocuğu ben okuldan almadım babasıda gelip almayı unutmuş!!! babasını arayıp hatırlatmışlar öyle gelmiş..birdaha da ben almadım keşke daha önce açıkça söyleyebilseymişim ama buda bana tecrübe oldu artık kimseyi kırmamak için kendime eziyet etmiyorum açıkça söylüyorum söyleyemezsem yazıyorum hallediyorum kafam rahat artık. şuan 1,5 aylık bebeğim var istemediğim kişiye açık açık söyleyip öptürmüyorum, gripseniz gelmeyin diyorum. gelecek kişilerin durumuna göre uyarıda bulunuyorum.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama bazı insanlar iyilikten anlamıyor açıkça söyle, yüzüne söyleyemiyorsan mesaj yaz. eşlerinizin iş yapıyor olması senin ona katlanacağın anlamına gelmez. ki eşinde zaten söyle diyormuş riskli bir durum olsaydı eşinde idare et falan derdi. yani eşin için bile olsa katlanma onlar kendileri halletsin sen mesafe koymana bak.benimde 3 çocuğum var ama hiçbir yere çıkamıyorum hayret ettim bu kadına gerçekten.Dobra olmak en doğrusu şu durumda çünkü çocuğun hasta olsa yine sen çekeceksin çocuğun çekecek ve dönüşü olmayan şeyler olabilir bebeğin pramatürmüş Allah korusun daha çok savunmasız. İnşallah biran önce çözüme ulaşırsın Allah yardımcın olsun
Bak iyi olmuş biraz kendine gelmissin Öyle zararsız misafiri herkes severYok canım asla birşey yapsın istemem.
Olan düzenimi bozmasınlar yeter.
Bugün çok güzel misafir ağırladım sabah eşimle.
Eşim kahvaltı hazırladı. Bebeği görmeye gelmişler.
Yaşlı bir çift. İyi geldi normal insan yüzü görmek.
Malum Bebek ev iş derken. Bir ses bile duyduğum yok.
Bu site haricinde.
Neyse bugün tabiki de aramıştı.
Yarın içinde tekrar yine aradı.
Zaten bugün ebe gelmişti. Bebeğimi kontrole.
Bende ebe bugün geldi ve bebeği kimseye öptürmemen gerektiğini,dokunulmamasını gerektiğini söyledi.
Ben bilmiyordum ama büyük insan nefesi hiç iyi değilmiş. Bende eşime dedim gelecek olan olursa uzun bir süre alamayacağımızı söyle bebeğimiz için dedim eşime. Aynen bu şekilde dedim.
Biraz anladı biraz anlamadı. Birkaç gün götürür bu dediklerim herhalde.
Sanki randevu alacak gelmek için habire soruyor önümüzdeki bi 40 yıl doluyum de bence :)Yok canım asla birşey yapsın istemem.
Olan düzenimi bozmasınlar yeter.
Bugün çok güzel misafir ağırladım sabah eşimle.
Eşim kahvaltı hazırladı. Bebeği görmeye gelmişler.
Yaşlı bir çift. İyi geldi normal insan yüzü görmek.
Malum Bebek ev iş derken. Bir ses bile duyduğum yok.
Bu site haricinde.
Neyse bugün tabiki de aramıştı.
Yarın içinde tekrar yine aradı.
Zaten bugün ebe gelmişti. Bebeğimi kontrole.
Bende ebe bugün geldi ve bebeği kimseye öptürmemen gerektiğini,dokunulmamasını gerektiğini söyledi.
Ben bilmiyordum ama büyük insan nefesi hiç iyi değilmiş. Bende eşime dedim gelecek olan olursa uzun bir süre alamayacağımızı söyle bebeğimiz için dedim eşime. Aynen bu şekilde dedim.
Biraz anladı biraz anlamadı. Birkaç gün götürür bu dediklerim herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?