- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Valla mesajınızı okuyunca kendim yazdım sandım bidaha okudum :) Benimde iki oğlum var büyük oğlum 5 yaşında aynen misafir gelince kontrolü tamamen kaybediyoruz eşimde bende inanamiyoruz davranışlarına, oysa hergün parka bahçeye çıkarıyorum akranlarıyla bolca zaman geçirsin diye ama eve biri gelince biseyler oluyor çocuğa o anki ortamın serbestliginden faydalanıp yapılamayacak herşeyi yapıyor ikinci sorunumuz ise ben telefonla konuşurken bana dünyayı dar ediyor kardeşinin üstünden zor ayırıyorum ki normalde hiç yapmaz ne konuştuğumu ne anlatıldığını hiç anlamadan kapatıyorum telefonu ağlıyorum bazen sinirden, güzelce anlatıyorum tamam annecim diyor sonra yine aynı bilmiyorum gerçekten her bakımdan çok hassas olmaya hep onu anlamaya çalışıyorum ama gücüm bitti gibi hissediyorum oysa artık büyüdüler laftan sözden anlamaları gerekiyor sanki büyüdükçe geriye gidiyor herşey anlam veremiyorumCanım önce bu yaşlarının getirdiği bir sendrom herhalde benim 2. Oğlum da 6 yaşında aynı anlattıklarını bende yaşıyorum birinin yanında yada biri eve misafirliğe geldiğinde benim kontrolum dışına cikiyor
En basit tlfnla konustugumu gördüğü zaman bile hemen ufak kardeşinin tepesinde buluyorum onu
Ne yapmalı bilmiyorum ama bunlar cocuk böyle davranmaları normal bunlarda gecicek buyucekler duzelicekler deyip kendimi motive ediyorum...
O konu bana aitti sevgili ÖmergryDaha önce bir konu açılmıştı kızının kıyafet yüzünden inat ettiğini, eşinin de gelip çocuğa vurduğunu yazan üye bu mu?
Konularına bakmak istemiyorum. bu o değildir umarım..
dayak cennetten cikmadir, vurmaniz olmamis denmis bi milyon kez, hic anlamadim. bizimde sucumuz oldugunda ve soz dinlemedigimizde bi terlik firlatilirdi veya annemiz bi cimcik atardi kolumuza, odumuz patlar bidaha yapacak olurken iki kez dusunurduk. ‘dayak’ cok farkli bisey ama canini cok yakmadan kolunu sikmak, poposuna/koluna bitane yavastan vurmak burda abartildigi gibi öcü bisey degil bence. arkadas herkes piskolog pedagog nasil biseyse bu devir.
linc ediyolar dimi bazen ahah bazen ozellikle provoke etmek keyifli oluyo burdaki hanimlari. ama bu konuda gercekten fikrim bu, gayette her yerde savunurum. correcting slap der ingilizler buna.cesaretinize hayran kaldım. Ama katıldığım pek söylenemez yinede tebrikler:)
O konu bana aitti sevgili Ömergry
Yalnız hafizaniza hayran kaldım doğrusu.
Belli ki konum epey bir yer etmiş hafizaniza.
Madem öyle belirteyim:biz ebeveynligimizle ilgili o hatalı kisimlari hallettik,eşim de ben de artık daha sabırlıyiz.
Çok şükür kızımız da artık daha mutlu ve uyumlu bir çocuk.
Sevgilerimle...
Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi
Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim
Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim
Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu
Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor
Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor
Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım
Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım
6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu
Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi
Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim
Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim
Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu
Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor
Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor
Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım
Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım
6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu
Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
Burada çocuk her seyden önemli ona yüz ifadesiyle bile kizmamamiz gerekir diyenler ciddi misiniz
Çocukegemen ailelerden oluyorsunuz farkında mısınız
Bizim nesil kötü yeni nesil çok mu iyi
Hani şu avm tepelerinde oyuncak almadığı için babasını tekmeleyen
dolmuşta kendisi yerinden kaldırılıp yaşlı amcaya yer verildiği için adama tüküren
Hiç bir disiplin ve ahlak kuralı öğrenmemis arkadaşlarınin özel yerlerinin fotoğrafını cekip internete koyan yeni nesil mi çok muhteşem Allah aşkına[/QUOT
Kızlar ne ekerseniz, büyüdüğünde onu biçersiniz, bundan emin olun. Çocuklukta kurulan sağlıksız ilişkiler, asi, söz dinlemez, anneye, babaya bağıran gençler oluyor! Kendinizi onun yerine koyun, biri size döverek, bağırarak birşey yaptırsa ne hissederdiiniz. Ev bozulmuş, pislenmiş, kırılmış, dökülmüş umrunuza dahi takmayın. Evlerimize gösterdiğimiz özeni, çocuklarımızın ruh sağlığı için gösterelim.Hatasız anne baba yoktur, bundan sonra dikkat edin. Herzaman anlatarak, yumuşak ses tonuyla konuşun.
Benim kızım da 5 yaşındaValla mesajınızı okuyunca kendim yazdım sandım bidaha okudum :) Benimde iki oğlum var büyük oğlum 5 yaşında aynen misafir gelince kontrolü tamamen kaybediyoruz eşimde bende inanamiyoruz davranışlarına, oysa hergün parka bahçeye çıkarıyorum akranlarıyla bolca zaman geçirsin diye ama eve biri gelince biseyler oluyor çocuğa o anki ortamın serbestliginden faydalanıp yapılamayacak herşeyi yapıyor ikinci sorunumuz ise ben telefonla konuşurken bana dünyayı dar ediyor kardeşinin üstünden zor ayırıyorum ki normalde hiç yapmaz ne konuştuğumu ne anlatıldığını hiç anlamadan kapatıyorum telefonu ağlıyorum bazen sinirden, güzelce anlatıyorum tamam annecim diyor sonra yine aynı bilmiyorum gerçekten her bakımdan çok hassas olmaya hep onu anlamaya çalışıyorum ama gücüm bitti gibi hissediyorum oysa artık büyüdüler laftan sözden anlamaları gerekiyor sanki büyüdükçe geriye gidiyor herşey anlam veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?