Misafir varken kızımın davranışları

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam

Vurmanız olmamış. Keşke misafir gelmeden önce kuralları konuşsaydınız.
Gittikten sonra kurallara uymadıkları için ceza verebilirdiniz. Dağıtttıklarını kendi toplama, bu arkadaşını bir süre eve davet edememe gibi.

Evi o hale getirirlerken de müdahale etmeliydiniz. Onlara oyun kurup göz önünde oynatma gibi

nasıl vurabildiniz ya elleriniz kırılsın diycem de olmayacak

çocuğa kuralları öğretecek olan sizsiniz o suçlu değil daha 6 yaşında

çocuk mutlu olmuş ne yapacağını şaşırmış vurmak yerine bundan sonra nasıl davranması gerektiğini anlatmak daha mantıklı olabilirdi

Evet vurmak olmadı farkındayım ama gözüm döndü

Kızıma toplattırdım ama geç saat olduğu için o yattı
Geri kalanını ben topladım

Gelmeden önce de tembih ettim
Yaramazlık yapma diye
Tamam dedi
Misafir varken de misafirle ilgilenmekten kızımla uğraşamıyorum

Aklı başında olması gereken yaş
Tamam dağınıklık olur
Odasındaki oyuncaklar için dağıtın toplarız dedim
Ama yastık keseceği
Bıçak alıcağı
Yatak odasını karıştıracağı
Aklıma gelmedi

Vurma olayi hic olmamis , 6 yasindaki bir cocugun uzerinde fiziksel guc denemesi yapmissiniz

Misafir 10 kisi de olsa ki gelen bir kisiymis sadece cocuklati kontrol etmek gerekir , ben hala meyve vs goturme bahanesiyle arkadaslari geldiginde oglumun odasina girer bi bakarim ne yapiyorlar diye

Kizinizin hicbir sucu yok siz anneligi becerememissiniz bir de ustune vurmussunuz cocuga

+100

Kendi cocukluguma dondum ve bence kiziniz o arkadasina kendini ispatlamaya calismis. Ben evde ozgurum her istedigimi yaparim kural tanimam havasina girip en pahali oyuncagini ona vererek de onun gozune girmeye calismis.
Psikolojik bir sıkıntısı mı var acabalar kızımın anlayamadım
Küçükken bizde yaramazlık yapardık
Ama bizim annelerimiz böyle anlatmazdı ki
Ben herşeyi anlatıyorum
İşine gelince büyük insan gibi herşeyi anlıyor

Kızıniz arkadaşı tarafindan benimsenmeye calisiyor, muhtemelen itiliyor ,dışlaniyor ozellikle arkadas ortaminda!Yegenim ayni durumdaydı cozum olarak davranisin altinda yatan nedeni bulun konusmaniz en etkili olan yoldur...Tokat atmak gibi bencilce bir tutum isi cikmaza sokar....

Psikolojik sorunu degil de. Eger o gelen arkadasi okulda baskin bir karaktarse ve kiziniz onu kendisinden ustun goruyorsa kendini ina onaylatmak kabul görmek istemis.

Hanım efendi
Vurmanın köyü bir şey olduğunu yazdım zaten
İlk defa yaptığım birşey
Ama karşımda da herşeyimi anlayabilen cin gibi bir çocuk var
Misafir gelmedin önce yaramazlık yapmaması gerektiği söyledim

Nasıl kural konulucak yazın bileyim
Ben de buraya fikir almak için yazdım
Şu an çaresiz durumdayım

Şok oldum okurken makası bıçağı nasıl alabilir çocuğunuz altı yaşında. Nasıl makası ortada bırakırsınız. Ben olsam ikisi de sağlam diye oturur bir şükür namazı kılardım. Ayrıca, burada şöyle yalnızım böyle mutsuzum diyenlerin problemlerinin çoğu anneyle bağlanamamanın neticesi. Ve bağlanmayı engelleyen en büyük faktör bağırma ve dayak daha genel ifadeyle şiddet ki öfkeli yüz hatlarınız bile aslen bir şiddet öğesidir.

gerçekten ne kadar saçma bi yorum ellerin kırılsın dicemde bu nasıl bi kelime ya anne yardım istiyor sizi duyanda kadın kızını öldüresiye dövdü sanar her olumsuz giden evliligin altına boşan yazan kadınlar gibi hey allahım

Benim de 6 yaşında bir cadim var ki akıllara zarar. Ben evde pek kural koymam eşyalara ve kendine zarar vermediği sürece odasında istediğini yapmakta özgürdür.oyuncaklari döker yatağını dağıtır kıyafetleri giyip giyip çıkarır herşeyi yapar Ama yaptığı dağınıklığı aksam uyumadan önce kendisi toplar. Ayrıca makas bıçak gibi aletleri ondan uzak tutmanız lazım.baska şeyler de kesebilir lerdi. Misafir anne çocuğuna müdahale etmiyorsa ben ederim.uyaririm. çok sıkmamaya çalışın ama birlikte kurallar koyun ve buna uymasını sağlayın. Mesela dogumgunu vs degilse oyuncak vermesine ve almasina izin vermem. Bunlar aklıma gelenler kuralları koyun ve kizinizin uymasını sağlayın.

evet 6 yaşındaki bir çocuğa vuran eller kırılabilir benim için sorun yok

avukat mısınız size ne benim yorumumdan kendi yardımınızı yapın geçin

Kizinizin odasini dağitmasi neysede, elinde biçak vardi, makas vardi. Daha kötü şeyler olabilirdi!!

Ama yok, misafirin sohbeti, çayi daha önemliydi demi? Kusura bakmada kizin hiç suçu yok. Anne olan sizsiniz, bu görev misafir gelince bitmiyor hanim efendi.

Yapilcak çok basitti. Kiziniza "biz bu sabah ne anlaştik" deyip odasini dağitmamayi tembih etmekti. Kizarak odasini toplamasini tembih etmek. Baktiniz olmuyor, odayi kitlemek, bir kaç oyuncagi alip salonda, gözlerinizin önünde oynatmaktir.

Sizin yaptiğiniz misafire şirin görünmek, sonrada uğruna kizinizin kalbini kirmaktir. O kiz neye oğradiğini şaşirmiştir. Daha 10 dakika önce arkaşi ile mutluydu, birden annesi dövüyor, kiziyor. Hasta olursan görürüm diye neredeyse beddua ediyor.

ya şu bir tokata ortalığı klavye de yakan arkadaşlara hiç anlam veremiyorum kadın sanki düzenli şiddet uyguluyor herkesin sabrının taştığı reflekslerine hakim olamadığı anlar olabilir bunları tekrar etmemek mühim olan...

sevgili konu sahibi 2,5 yaşındaki oğlum bencil döneminde şu an her şey benim ben ben ben modunda eğer ki doğru okuduysam ve doğru hatırlıyorsam 6-7 yaş dönemi de çok benzer bir dönem ...

kızınızı karşısınıza alın sakin sakin konuşmaya çalışın ,yaptığı yanlıştan ötürü daha yorgunluğunuzu atmadan bir daha temizliğe girişeceğiniz için hasta olabileceğinizi söyleyin..

annesinin hasta olmasına dayanamaz belki , onun kötü bir kız olmadığını fakat bu eve gelen kişilere evi dağıttırmamasını falan...anladınız işte uzun uzadıya gözlerinin içine baka baka konuşun,bakışlarınız da kat'iyen sertleşmesin.

Nasil bi kriz gecirdigini anliorum. Ama bicak makas neden ulasabilecegi yerlerde? Once buna cozum lazim. Cok daha kotusude olabilirdi Allah korusun. Kavga etselerdi bicakla makasla? Dua et bu kdrla kalmis.

Simarmis oyun etmis kendince bunlar masum seyler aslinda. Bi daha bole yaparsa kimseyi cagirmiycani sole bi dahakine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…