Misafir varken kızımın davranışları

alıntıyı görmene sevindim sorun yok :KK66:
bende bir anneyim bugüne kadar sabrımı hep muhafaza ettim bir fiske dahi vurmadım,
Şiddeti savunmuyorum çocuklarınıza bir tokat atabilirsiniz sorun olmaz caizdir fetvaları da vermiyorum,sadece yazım üslubundan pişmanlığını sezdiğim bir anneye bu tarz yorumların gereksiz olduğunu iddia ediyorum.bunu kronikleştirirse tabiki büyük sorun kimse dayakla terbiye edilmez ,umarım bende derdimi anlatabilmişimdir.
Bu arada not düşeyim bu hayatta gerçekten dövmek istediğim tek anladıkları dilin kötek olduğunu düşündüğüm 30 yaş üstü yetişkin bireyler de yok değil :KK66:

ahahaha onlardan benim de var bir tane ama şiddete karşıyım :KK53:

Yaptığınız çok yanlış ve siz de bunun zaten farkındasınız. Umarım tekrar etmez. Soruna gelince kızının davranış eğitimi misafirden önemli olmalı. Cumhurbaşkanı gelse evine yine de öncelik kızın. O yaramazlıkları yaptığı sırada müdahale edecektin. Sen müdahale etmediğin sürece o anlamamıştır davranışının yanlışlığını ki 6 yaş senin bahsettigin gibi büyük bir yaş değil. Bu kadar erken olgunlaşmasını bekleyemezsin kızından. Unutma çocuklarımızın her yanlışı aslında bizim yanlışımız. Ne yapıyorlarsa bizden öğreniyorlar. Sen misafire gereğinden fazla önem veriyorsan o da kendi dilinde aynısını yapıyor. Bu akşam al karşına konuş. Önce sana vurduğun için özür dilerim de ama. Bu çok önemli. Cocugun öz annesi onun bedenine zarar vermiş oldu. Telafi edilmesi lazım. Bunun yerine bir daha aynı davranışları yaparsa karşılık olarak ne bulacağını anlat. Bak ama ceza değil karşılık.

Kızım bir kere alıpta bıçakla makasla oynayan bir kız değildir
Bu yüzden kaldırmadım
Karıştıracağı aklıma gelmedi

Çalıştığım için kızım okuldan sonra annemle
Çöm fazla arkadaş ortamı olmuyor
Acaba eve arkadaşı uzun zamandan sonra gelmediği için mi böyle oldu
Olabilir. Arkadas ortamlarina brz cok sokun onu. Gelin gidin mumkunse. Gittiginiz yerler nereler cocukla mesela? Bol cocuklarin oldugu ortamlara girdirmeye calis bence. Faydasini goreceksin.

Ben bicaklari bastan beri yukarlara koydum.. hatta normal kahvalti bicaklarini bile..tabii koltugu bile halletti ole cozum buldum. Korkutuyolar canlari saolsunda..

Gücü yeten yetene .. Gözüm döndü nedir yahu . . Bahanemi bu? Kocanın da gözü dönse sana tokat atsa nasıl olur? Cok kızdım çok gercekten...

E müdahale etseydiniz o zaman madem bıçakla makasla oynuyorlar? Misafirle konuşucam diye çocuğuna müdahale edememek nedir ya? Bu tür şeyleri demeyi hadsizlik olarak görsem de, ben de bir yorumcu gibi anneliği becerememişsiniz diyeceğim. Pes doğrusu.

Merhaba,
Size bir sorum olacak 10 senelik üyeliğinizde görebildiğimiz 14 tane üyeliğiniz var. Hepsini my_angel_86 hesabınız ile birleştirdik. Neden sürekli 2. üyelik alıyorsunuz ? size yazdığımız mesajlar ulaşmıyor mu ? Bakın bu yaptığınız normal değil.
O nickleri bizede soyler misin? Yani ayni kisiye saf saf cevap veriyoruz demek. Tahmin ettigim kisi mi acaba???!!

O nickleri bizede soyler misin? Yani ayni kisiye saf saf cevap veriyoruz demek. Tahmin ettigim kisi mi acaba???!!

hepsini tek hesapta birleştirdik zaten. Lakin siz diğer hesapları bilmezsiniz konu açıp o hesaba uğramamış.

Ne yapayın ya söyleyin de bileyim
Daha öncede bir sürü çocuk geldi evimize
Yine makas bıçak çekmecedeydi

Hiç bir zaman kaldırmadım
Daha önce gelen çocuklarla bir kere olsun bıçakla makasla oynamadılar

Ne yapayım
Misafiri bırakıp çocukların başımda mı oturayım
6 yaşında bir çocuğun yaramazlık yapmamasını istemek normal değil mi

Hayır çok eleştiri yapıyorsunuz da
Yazım nasıl kurak konur
Nasıl çocuk terbiyesi verilir bilelim
Evet misafiri bırakıp çocukların başında durun. Sizin göreviniz misafirle laklak yapmak değil çocuğunuzla ilgilenmek.

Çocuğa yaramazlık yapma demek hiç bir anlam ifade etmez. Net olacaksınız. Odanı dağıtma, arkadaşınla birbirinize vurmayın gibi. Allah aşkına oturun iki çocuk psikolojisi kitabı okuyun. Burada kimse size iki satırda çözün sunamaz.

Bir de kurallara uymadan devamlı yeni üyelik alıyorsunuz çocuktan kurallara uymasını bekliyorsunuz. Evde kimbilir nasıl yanlışlar yapıyorsunuz. Çocuğa kötü örnek olursanız olacağı bu.

konu sahibinin gerçek üyeliğiyle ilgili açtığı konulara bir bakın da sonra gelin bu kadını savunun!

şimdi hepsine baktım bunlar karı koca bu çocuk doğduğundan beri sürekli kavga halindeler birbirlerine saygısı sevgisi kalmayan çocuğun yanında deli gibi kavga eden hatta çocuklarına bile bağıran tipler ve bunlara sürekli maruz kalan bir çocuk düşünün.

bence çocuk yine gayet iyi ve normal tepkiler veriyor.

konu sahibinin gerçek üyeliğiyle ilgili açtığı konulara bir bakın da sonra gelin bu kadını savunun!

şimdi hepsine baktım bunlar karı koca bu çocuk doğduğundan beri sürekli kavga halindeler birbirlerine saygısı sevgisi kalmayan çocuğun yanında deli gibi kavga eden hatta çocuklarına bile bağıran tipler ve bunlara sürekli maruz kalan bir çocuk düşünün.

bence çocuk yine gayet iyi ve normal tepkiler veriyor.
En cokta kavgalarin icinde buyuyen cocuga uzuluyorum.cocuklar bizim eserimiz ahh bunu bir anlasak.

Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam

Bende ikitane var RABBİM BAĞIŞLASIN .
Yaşadığınız şeyleri bizde yaşıyoruz.
Ancak ben,m kurallarım var.
Yastık yorgan kesilmeyeceğini veya pahalı aldığımız oyuncakları kimseye vermemeleri gerektiğini.
Ayrıca bıçak veya farklı bir kesici aletle asla oyun olmayacağını bilirler.
yaparlarsada ceza alacaklarını sevdiği şeyleri o günlük vermeyeceğimi bilir.
E vde kural koymanız gerekli.Özellikle misafir kabul etmeden önce..

senin çok ciddi psikolojik sorunların var my angel.. her konuna yazıyorum buna da yazayım, tedavi olmalısın hatta keşke yatırarak tedavi etseler seni..

Benim anlayamadığım bir çocuğun odasındaki oyuncakları döküp saçmasında ne tuhaflık var?
Orası onun odası. Bir kişi yetişkin de olsa çocuk da olsa eşyalarını istediği şekilde kullanabilmeli.
Benim 1 buçuk yaşındaki oğlumun büyük bir zevkle yaptığı şeydir oyuncak sepetini yere boca etmek. Sonra çıkıp üstünde tepinir.
Sadece ayağına batar kayıp düşer diye endişe ediyorum. Onun dışında akşam yatacakken ve süpürecekken topluyoruz.

Evet bazen o dağınıklık çok huzursuz ediyor ama o bana göre dağınıklık oğluma göre oyunun bir parçası.

Ben daha çok kendine zarar vereceği şeylere dikkat edip ulaşamayacağı yerlere koyuyorum.

Ben oyuncakları salona alıyorum gözümün önünde oynuyorlar. İçim rahat kafam rahat. Annesi ilgilenmese de siz kalkıp ara ara baksaydınız keşke. Yani küçük çocuğu olup da kesintisiz muhabbet etme hırsı olan kadınlara gıcık oluyorum. Ben o muhabbete odaklanamam kahvemi çayımı içemem huzursuz olurum.

Vurmak yerine kendinizi tutup sakinleşince konuşmalıydınız. Bu yöntem çok etkili. Vurmak bağırmak kızmak ters tepiyo ve ilk fırsatta daha beterini yapıyo çocuklar. Yetişkin gibi konuştuğumuzda gayet yaşının üstü olgunlukta davranıyolar. He arada benim oğlum da şaşırıyo ama sonra daha fazla ileri gitmeden özür dileyip toparlıyo kendini.

Evet tokat atmakta düzenli dövmek kadar kötü. Sabirin taşmasi annenin sorunu. Sabir taşmadan önce hamleler yapilmali.

Bu konuda mesela anne hiiç birşey yapmamiş. Kizin elinde biçak, annenin haberi yok. Hiç bir şekilde kontrol yok, disiplin yok ondan sonra sabir taşiyormuş, çocuk bencil döneme geçmişmiş oh ne ala memklet!

Kadin refleks olarak dövmedi. Bilerek misafirin gitmesini bekleyip, öÿle dövdü!! Şurda bir erkek, eşine tokat atsa "olabilir ya, sabiri taşmiş, refleks felan" mi denilirdi?

Yetişkinlere karşi şiddet ne kadar yanliş ise, çocuklara karşida o kadar yanliştir.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Back
X