Misafir ve yemek :()

Maşallah :)
ben 17 kişiyi sadece yazın gittiğim otellerin restaurantında görüyorum
bu tek teyzem ve tebaasi ,4 kiz 1 gelin 12 torun. Daha fazla oldugumuz zamanlar da olur diger teyzelerim de gelirse. O yuzden hep gunduz erkekler yokken buluşuruz bizden bunalıyorlar.

Misafir berekettir düşüncesiyle durumu olmayan insana nasıl evde olmayan yemeği yap diyeceğiz? Misafir bereketse gelirken on kilo un beş kilo şeker getirsin yemeği birlikte yapsınlar.

Bir de herkese bir patates yeter vs denmiş de 10 patates kaç para kimsenin haberi yok galiba

Biz mutfak masrafı çok deyince müsrif oluyoruz ama herkesim patates tarlası vs var ki ucuz menü denilenlere de dünya para dökmek gerekiyor

İnsan daha once misafir cagirdiysa durumunu da ona gore ayarlamli ve herkes ekonomik durumuna gore misafir ağırlayabilir. Evime gelen hic kimseyi ac gondermem habersiz gelenler dahil ama evimde ne varsa onu hazirlarim.

Tamam da belki hanımefendi bir kişiyi çağırdı, o eltim de gelsin, eltisi annem de gelsin derken kalabalık oldular. Nereden bilebiliriz, misafire evdekini yedirince kolonları parkeyi mi yiyecek bu insanlar ay başına kadar?

İlla şimdi almak zorunda mısınız? Misafir berekettir tamam da yani evde yiyecek bir şey olmayınca da cümbür cemaat gelinmesinin bir anlamı var mı? Bence alışveriş yapacağınız zaman davet edin. Yok edemem illa alacağım diyorsanız da bol mercimek çorbası yapın düdüklüde zaten basit. Fırına bütün tavuk atın soslayıp yanına patates varsa evde onları da doğrayıp baharatlayıp atın fırın poşetiyle. Bir de pilav yapın. Tatlı da en basiti bence irmik tatlısı ya da helva falan kavurun. Salata da yaparsınız, yeter yani. Evde bir şey yokken saray sofrası kurmak manasız. Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş.

Ne pişirilirse pişirilsin 10 kişilik yemek büyük masraf. Ben olsam iptal ederdim, niye zora sokayım kendimi birileri bi daha evime gelmeyecek diye. Halden anlamayacak misafir gelmesin zaten. Durumu çok iyi olan akrabamıza giderken bile bir şeyleri evde biz pişirip götürüyoruz, bunlarda o da yok galiba.

Hemen hemen hepimiz yemek yapiyoruz mutfak masrafi yapiyoruz. Bence insan cagiriyorsa minimum 30-40 liralik masraftan da kacmamali.

10 patates 2 kg
Ne kadar Allah aşkına ?
Bana laf atmissiniz da
6 patates haşlar içine 1 soğan biraz maydonoz 1 domates doğrar limonlu sos yapar her tabağa 3 kaşık meze çıkar bundan
Evdekiler den ne varsa ortaya karışık yapicak en ucuz yemek kısır 8 çay bardağı ince bulgurdan 10 kişinin karnı doyar
Abartmayin 10 patatesin fiyatını

Damdancim patatesin kilosu 1 - 1,5 lira ondan daha ucuzda bisey yok suan

Portakallı ördek yapmayacaksın konu sahibi hiç strese girme
İlla yemek olmalı dersen salçalı pilav çorba salata yine olur
Evde neyin var söyle hemen menü çıkarayım
Altından kalkarsın

Gün menüsü de olur kek börek kısır

Sorun sadece patates degilki galiba.. evde hic birsey yoksa yeni alinmali ya da az varsa ilaveten alinmali.. sade patates konmazku.. yanina tavuk filan olur ..

Burada 10 patates yaklaşık 6-7 lira

Konu sahibi yok diyor

Yok iken hala şunu al bunu al diyoruz

10 kişiye hazırlanan sofrayı nasıl 30-40 TL’ye mal edeceksiniz çok merak ediyorum.
Sonucta ev bombos değildir illa yagi tuzu vardir ev sonuçta. Fasulyesinin de olmadigini varsayayim 1 kilo kuru fasulye alir 10 lira. Ki daha ucuzlari da var bu ortalama. 1 kilo pirinc. 2 kilo yogurt tamam iste alin size kuru fasulye pilav ayran.

Misafir masrafsız olmaz ki? Ben beceremiyorum en azından..
Şimdi iptal edin bir şey uydurun para olunca çağırın..

Sorun sadece patates degilki galiba.. evde hic birsey yoksa yeni alinmali ya da az varsa ilaveten alinmali.. sade patates konmazku.. yanina tavuk filan olur ..
Yanına börek ve kek olur mesela
3yufkayi sigara böreğinden kalin sekilde dilimler böler börek çıkarır kalın sarar içine hiç birşey koymasa yine olur çıtır çıtır yoğurtlu sodalı sosla pişirir

Aynı şehirde olsak börek kek yapar götürürdüm valla

Para yok diyor kadın. Olmadı mı olmuyor bu meret..
Çay, şeker parasını bile düşünüyor yapmayın. Herkesin şartları bir değil..

Ama en ucuz patates sonuçta et değil ki bu . Patates ikram edemeyecekse hiç birşey yapmasın o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…